興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

話說買左個新card reader讀張sdhc..
入落屋企同公司部腦都hand機..怎麼辦?
影左都冇得睇

男爵府

有機會係張卡中左毒啊..我上次都試過係咁..最後有d相冇左..開防毒check下張卡係咪有毒

大宅

原帖由 hippo126 於 09-6-23 14:37 發表
有機會係張卡中左毒啊..我上次都試過係咁..最後有d相冇左..開防毒check下張卡係咪有毒
個張新買HIGH SPEED CARD, 第一次入電腦都有毒 定電腦SUPPORT唔夠哦

男爵府

我上次中毒都係用新卡影完相..諗住過相落電腦就出事..之後朋友幫我check機..原來係中左一隻xxx病毒..只要一用USB/卡就會有事..
你張係幾大既卡??亦都有可能真係你個card reader support唔到張卡

大宅

原帖由 hippo126 於 09-6-23 22:25 發表
我上次中毒都係用新卡影完相..諗住過相落電腦就出事..之後朋友幫我check機..原來係中左一隻xxx病毒..只要一用USB/卡就會有事..
你張係幾大既卡??亦都有可能真係你個card reader support唔到張卡 ...
8GB卡, CARD READER都係新買

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 kakashi 於 09-6-24 09:32 AM 發表
8GB卡, CARD READER都係新買
8GB card 就應該好多card reader都得. 我覺得似card reader 有問題多d, 有無得摞電腦鋪到問問?

大宅

原帖由 KnN 於 09-6-24 09:49 發表
8GB card 就應該好多card reader都得. 我覺得似card reader 有問題多d, 有無得摞電腦鋪到問問?
落左電器到試, 幾部機都唔得, 話張卡中左毒, 的相搬唔到, 又del唔到的鬼晝符file..點算呀

男爵府

即是你部電腦中毒..同我上次個case一樣..係咪一張相都copy唔到??唯一就係盡可能過到幾多張得幾多..再唔得就要解毒+格式化張卡..入面d相係會冇晒..仲有唔好再試用其他卡/USB放落電腦..解毒o個時要將你之前用過既卡/USB check一次..確保全部都冇毒先好再用..希望幫到你喇..(我上次冇左我bb第一次轉身既相+VIDEO )

大宅

原帖由 hippo126 於 09-6-25 01:20 發表
即是你部電腦中毒..同我上次個case一樣..係咪一張相都copy唔到??唯一就係盡可能過到幾多張得幾多..再唔得就要解毒+格式化張卡..入面d相係會冇晒..仲有唔好再試用其他卡/USB放落電腦..解毒o個時要將你之前用過既卡/US ...
我搬走小部份, 冇左2/3既相同短片, 暫時未解到毒, 亦format唔到張卡, 張卡我應該攞去電器鋪換, 部腦的毒就要研究吓喇~

首頁

尾頁

跳至