跳至

首頁
12345...6

尾頁

禁止訪問

Re: 東涌/DB bb gathering

大宅

Hello, 大家好我都係住o係東涌o架!!!! 周埋我都想join 埋你o地o既 gathering but......
我個B囡o係5月先至出世 wor!!!!! :cry:

別墅

PinkyBeBe,

You're very welcomed to join. Hellomummy also come alone. I'll pm you my contact.

Hera

大宅

WELCOME, Pinkybebe

hope to meet you on Friday!!

hellomummy

比較不正常而靈裡較感貧窮的人, 比起正常而靈裡不感貧窮的人, 成長的更多......

別墅

Hi heratang,

Sorry, i need take Ralph to playgroup on Fri moring, so i can't come la.
Hope cna join the next gathering la.

大宅

hi hi, 各位mama, 阿so剛剛睡了, 我又上來喇!!

We just have gathering at hera's home. Though we don't have any game but we talk freely. I really enjoy the gathering.

我們剛剛在想下次gathering要怎樣, 我見有其他mama想join, 但自己或bb没有空, 所以想再問問大家的意見.

請想join 的mama在下面list out your available time. 我想暫時都要就hera, 因為我們要借她的家!! :mrgreen: :mrgreen:

但如果有mama都歡迎我們的話, 可以在此提出, 邀請我們. 就算只借出一次都可以. 去到你家, 做什麼當然由你話事啦!! (除了幫你大掃除外!!) :mrgreen: :mrgreen:

Name - Available day/ time (pm/am/pls state)
1. somama - Mon to Fri/ anytime but not 11:30-3:30
2. hera - Tue, Thu, Fri/ ??
3.
4.

別墅

頭先個gathering雖然人小小, 又雖然囡囡"樓計", 但我都好enjoy. 我諗希希食左d氣管敏感藥所以"樓"眼訓, 返到黎佢不出三分鐘就訓著左...

剛剛收到協康會個電話, 終於輪到希希可以讀了, 今期佢地主要幫小朋友適應kindergarten, 我諗住同佢報埋, 加上佢本身返緊gymboree, 所以我早上只有friday 得:

Friday: Morning
Mon, Tue, Thu, Fri: Afternoon 4:30-7:00

Hera

:-P

大宅

[size=x-small]聚會後感:

我回家後就開始miss你地了! SOMAMA活潑開朗, 反應敏捷, HERA溫柔嫺淑, 內外兼備, 我就善解人意, 美麗大方, 顛倒眾...係顛左......仲有好多不能盡錄.....總之就係極品! (唔落力D sell 下, 點引到多d 會員join呀??)

雖然我單刀赴會, 但一樣很enjoy呀! 希望下次可以同埋 琦琦黎! 如果唔嫌棄, 我屋企都可以供gathering的, 如果你地老公唔得閒, 我可駕車接送你地, 我available time 係:

MON, WED, FRI 9:00 ~ 4:00
SAT 14:00 ~ 20:00

p.s. 阿 so daddy, 很高興認識你呀!
比較不正常而靈裡較感貧窮的人, 比起正常而靈裡不感貧窮的人, 成長的更多......

大宅

yee, 暫時咁睇, 咁講法即係星期五上午係最佳時間喎, how about 下週五 9:00 ~ 11:30?

誠意邀請其他媽媽.....

禁止訪問

大宅

彤b,

其實主要是mamas傾計, 小朋友只是個陪襯 :mrgreen: :mrgreen:

不過就在沉悶的主婦日子中, 叫做有人同自己傾下, 不用時常同個女講bb話. 所以算是mama playgroup!!

你自己一個帶不到晞晞, 你媽媽可以幫你嗎?? 不過要老人家去這麼遠, 又好似不甚好!! :-|

大宅

[size=large]Available time for next gathering

Name - Available day/ time
1. somama - Mon to Fri/ any time but not 11:30 - 3:30
2. hera - Friday morning & Mon, Tue, Thu, Fri: 4:30-7:00
3. hellomummy - Mon, Web, Fri: 9 - 4 & Sat 2 - 8
4.
5.

大宅

hellomummy,

If you want to bring along 琦琦, you must choose after 4pm!!! Is 琦琦busy at exam recently?? If not, pls consider to bring her next week.

And, 多謝你的讚賞, :lol: :lol: :lol: :lol: 我細時, 我阿媽巳經話我大笑姑婆. 你好d, 你話我活潑!!

大宅

somama^_^ 寫道:
彤b,

其實主要是mamas傾計, 小朋友只是個陪襯 :mrgreen: :mrgreen: <<AGREE>>

不過就在沉悶的主婦日子中, 叫做有人同自己傾下, 不用時常同個女講bb話. 所以算是mama playgroup!! <<AGREE.....非常貼切!!>>

你自己一個帶不到晞晞, 你媽媽可以幫你嗎?? 不過要老人家去這麼遠, 又好似不甚好!! :-| <<<彤, 你意思係由邊度黎帶唔到晞晞? if 東涌, 我呢個臨時"單身寡女"可以接應你喎???>>>

大宅

somama^_^ 寫道:
hellomummy,

If you want to bring along 琦琦, you must choose after 4pm!!! Is 琦琦busy at exam recently?? If not, pls consider to bring her next week. <<I think should be SAT if I want her to join, because if I ask her not to go to school, she will :cry: And she doesn't has exam in the sch yet.>>

And, 多謝你的讚賞, :lol: :lol: :lol: :lol: 我細時, 我阿媽巳經話我大笑姑婆. 你好d, 你話我活潑!! <<<我咁好...無非都係想....你讚番我姐.... >>>

別墅

anton friday唔得ga...

複式洋房

我一路睇妳地既留言,一路想象個gathering,感覺好warm,好friendly呀!

somama,hellomummy,
喂!喂!妳地兩個'打情罵俏'得好開心喎 :mrgreen:

大宅

HOW ABOUT FRIDAY AFTERNOON?

別墅

Available time for next gathering

Name - Available day/ time
1. somama - Mon to Fri/ any time but not 11:30 - 3:30
2. hera - Friday morning & Mon, Tue, Thu, Fri: 4:30-7:00
3. hellomummy - Mon, Web, Fri: 9 - 4 & Sat 2 - 8
4.Anton- Tue, Thur 9-12:00, Fri 2-6:00
5.

大宅

HN:

多謝你發揮了你的想像力呀! 唔知下次會唔會見到你呢?

A~我同SOMAMA嗰D係真情流露姐, 你都得嫁, 我覺得做朋友最緊要就係一個字~~~[size=small], RIGHT?

首頁
12345...6

尾頁

跳至