樓市動向

跳至

首頁

尾頁

別墅

岩岩12/7交左鎖匙比個租客, 交屋前我都上過單位望清楚, 點知第2日佢就同agent 講房個冷氣燒左, 其中一間房d 窗柄全部壞, 所有窗不能關, 抽氣扇又跳制…..etc

我好懷疑佢所講, 因為部冷氣都算是新的, 我新買給上手租客的, 岩岩2, 另外, 全屋窗的開關手柄我全部換了, 有問題的我連窗也換了, 我上手租客住了2, 從沒有向我投拆這些問題

我想知, 雖然我租約上包了冷氣這些電器, 但若是租客不合理情況下令到損壞, 我是否也有責任負責?
若我次換了, 不久將來又壞 ,是否我要不停換給他?

別墅

今次有排煩了.....今日話A壞,明天就B壞......業主同租客都有壞人同好人的.....

乜你/agent冇同個租客上樓點收架咩???

你要同租客一樣煩返個agent,有俾$$$佢的,佢要做D嘢,check吓個租客會唔會租霸呢!

因為如果有驗下層樓先收,冇理由window關不上咁大件事,當時會唔知的

別墅

係呀, 有排煩, 岩岩又有新消息, 個煮食爐頭咀舊鐵彎左喎, 煤氣公司check 左要換, 因為火力唔平均喎......

我打算聽日上去睇下, 著到火煮到野咪ok law, 家陣租酒店咩....

交樓果日agent 同佢去左check 樓架, 無講有事, 一日後d 窗變左關唔到....咁佢而家同我講d 野老化囉, 睇怕佢遲d 沖唔到廁, 我遲d 要同佢通廁所

別墅

我個舊租客都係搬左10日, 唔通人地唔開窗, 唔開火, 唔開冷氣.......我一d 問題都無聽佢講過, 激鬼死:;pppp:

大宅

數碼相機好平姐, NPNT!

首頁

尾頁

跳至