想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

感謝主,昨天終於驗到bingo(醫生話有4wk6), 由於本人身體一向不好, 有子宮內膜及子宮肌瘤 (7cm), 看了中醫幾年, 近來轉了另一個中醫終於成功….好開心,真的很感恩!

我現在做緊Temp. Sec, 係好朋友介紹, 直至今年9月中, 剛好係懷孕期頭三個月, 記得婦科醫生以前曾跟我說, 我很難成孕, 而且容易不穩, 所以若然有了bb, 最重要休息和瞓床, c6無意見, 不過他怕我留在家會發悶. 又胡思亂想.

大家各得我應否辭職不要等到9月中才唔做呢?
順道祝福各位姐妹心想事成, 早日成孕!

伯爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

原帖由 pkc5115 於 09-7-21 11:59 發表
感謝主,昨天終於驗到bingo了(醫生話有4wk多6日), 由於本人身體一向不好, 有子宮內膜及子宮肌瘤 (7cm), 看了中醫幾年, 近來轉了另一個中醫終於成功….好開心,真的很感恩!

我現在做緊Temp. Sec, 係好朋友介紹, 直至今年 ...

congraduation!其實如果你份工唔辛苦,唔使ot,咁九月都好快到,有野做d時間快過d架,如果辛苦就唔好做,因為你都唔係等錢使個種......總之順其自然

大宅

AMEN,這確實係主嘅恩典,至於工作你都可以求問神,一切事都在祂掌握之內,求主繼續保守你和BB

複式洋房

願神保守!! 多d 休息.. 如果財政上允許我覺得 bb 緊要d.. 因為頭幾個月好緊要...

別墅

恭喜妳! 如果妳工作不忙, 冇壓力, 我想都可以做埋佢, 反正9月好快到. 但如果妳工作時間長又多野做, 咁不如辭職比較穩陣. 其實都係睇妳返工的日子能不能夠有足夠休息時間, 有些人返工好輕鬆, 放工後有足夠時間休息, 咁就冇事. 否則都係唔好做野, 因為妳都係好困難之下先BINGO, 一定要小心保重.

原帖由 pkc5115 於 09-7-21 11:59 發表
感謝主,昨天終於驗到bingo了(醫生話有4wk多6日), 由於本人身體一向不好, 有子宮內膜及子宮肌瘤 (7cm), 看了中醫幾年, 近來轉了另一個中醫終於成功….好開心,真的很感恩!

我現在做緊Temp. Sec, 係好朋友介紹, 直至今年 ...

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

如果經濟許可, 或者可以辭職.

如返工好近, 又唔太辛苦. 或可以返工放工搭 taxi.

congratulation & best wishes!!!!

大宅

多謝各位姊妹的祝福.

我住屯門, 返灣仔. 由於我有焦慮症, 個人好緊張,現在仍要keep住食藥.

原帖由 miffymiffy 於 09-7-21 12:18 發表
如果經濟許可, 或者可以辭職.

如返工好近, 又唔太辛苦. 或可以返工放工搭 taxi.

congratulation & best wishes!!!!

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

恭喜妳!
我都覺得有寄託好d!!! 但一定唔好操勞啊!!!

伯爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

原帖由 pkc5115 於 09-7-21 12:29 發表
多謝各位姊妹的祝福.

我住屯門, 返灣仔. 由於我有焦慮症, 個人好緊張,現在仍要keep住食藥.

咁車程都幾長哦!不過一個人在家又會唔會悶呢?又怕會亂諗野,或者有冇人可以陪下你,日子可以過得快d.

別墅

工作無左可以再搵,但BB難求,如果經濟上許可,當然以BB為先決考慮la!

子爵府

恭喜你.....
小心身子... 工作如冇壓力就做啦....
不過因為車程都幾遠, 辛苦就唔好做喇...
bb緊要, 多休息

大宅

我個肚成日扯住扯住痛, 係咪正常....

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

原帖由 pkc5115 於 09-7-21 12:29 發表
多謝各位姊妹的祝福.

恭喜妳呀. 妳有了bb仲可以食藥架?

禁止訪問

回覆 1# pkc5115 的文章

大宅

係呀, 不過我的精神科醫生話那隻藥有很多數據証明懷孕都可以食, 副作用係會多汗d同埋可能會比正常早產1 week. 不過他都儘量想我可以唔駛食藥, 所以叫我明天開始減藥, 將藥物對bb的傷害減至最低.

原帖由 pigpigyy 於 09-7-21 14:09 發表

恭喜妳呀. 妳有了bb仲可以食藥架?

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

原帖由 pkc5115 於 09-7-21 14:28 發表
係呀, 不過我的精神科醫生話那隻藥有很多數據証明懷孕都可以食, 副作用係會多汗d同埋可能會比正常早產1 week. 不過他都儘量想我可以唔駛食藥, 所以叫我明天開始減藥, 將藥物對bb的傷害減至最低.

...

明白了.

男爵府

好媽媽勳章

恭喜恭喜

大宅

終於辭咗啦, 希望在家休息感覺好d啦.

複式洋房

支持你
BBILOVEYOU333

大宅

恭喜~樓主

支持~~

首頁

尾頁

跳至