想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

我想等到m既第一日先買,如果要等10日左右才到,我只能夠食6日就排卵,會唔會沒有足夠時間呢?是否需要買2樽呢?

複式洋房

我貪便, 買3 Set, 計落我吃到九月底ivf, 兩Set 就足夠, 仲有1 set 多左, 要return被佢地, 仲要被扣錢, 所以大家記得記清楚數量先買.

別墅

我都剛剛收到啦! 我打算一日只食兩粒, 咁就可以食到45天, 因為其他營養可以從平時吃的食物中吸收到, 所以唔駛食3粒咁多.

複式洋房

原帖由 michelewong 於 09-8-3 14:09 發表
我係佢地主網站訂. 好快. http://www.fertilaid.com/

我吾係係佢地主網站訂阿~~可能真係要10日先収到...下次再訂的話会直接係主網訂~~

複式洋房

原帖由 Auntie_Winnie 於 09-8-4 00:02 發表

哈, 心急得你呀, 係咪門都未閂好就開樽蓋喇 ? 其實我連食排卵藥都排唔到, 呢隻藥會唔會對我黎講係起唔到作用呢 ?

我同你一様阿!都係食排卵薬都排吾到阿~~不過我係隔個月排、所以而家只好隔個月先努力羅~希望食左後個個月都有得排LA~~

複式洋房

原帖由 靚靚mona 於 09-8-4 08:43 發表
我想等到m既第一日先買,如果要等10日左右才到,我只能夠食6日就排卵,會唔會沒有足夠時間呢?是否需要買2樽呢?

我上網睇過、佢地話吾洗特別day 1開始食、但就要日日食、吾好食下停下、甘様個効果会無甘好。仲話建議食3個月~
我打算食下睇下有無問題、如果無的話都会訂定多2樽。

大宅

原帖由 Mabel1218 於 09-7-30 21:13 發表
My C6 does NOT prefer me to take medical pills and therefore I have ordered Fertilitea (a tea product from Fertilaid) from ebay ........... I am still waiting for the product from air mail!!

I just receive FertilTea today la .......... just drink one cup of tea and it tastes good!!

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 Mabel1218 於 09-8-4 16:31 發表

I just receive FertilTea today la .......... just drink one cup of tea and it tastes good!!

一日要飲幾多次架?
2009年6月3日這天....我失去肚裡的愛女。

マリン媽媽永遠愛妳!!

大宅

原帖由 bibifa1225 於 09-8-4 16:47 發表

一日要飲幾多次架?

2-3 cups per day ........... it includes Vitex, Red Raspberry leaf, green tea, peppermint leaf, Ladies mantle, and Nettle leaf!!

複式洋房

我諗我今個月已經 miss 左深紅嗰日,5日前開始驗,越驗越淺色....
但我d分泌都係由前日透明杰杰地變到今日杰但唔係透明,少少淡黃色..係咪 m 就到呢???
我之前做過2次iui,但打葯後d卵都唔係大粒,當然最後都失敗啦

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 Mabel1218 於 09-8-4 17:19 發表

2-3 cups per day ........... it includes Vitex, Red Raspberry leaf, green tea, peppermint leaf, Ladies mantle, and Nettle leaf!!

thx~~等我冧冧買唔買黎飲先。

マリン媽媽永遠愛妳!!

複式洋房

今日見e生問佢有關 FertiAid 嘅野,佢話呢d只係"卓頭",叫我飲奶同食葉酸好過...... 睇來e生唔係好support,不過既然我 order 咗,試吓無妨,好心急想快d收到!

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 hwtc 於 09-8-4 19:35 發表
今日見e生問佢有關 FertiAid 嘅野,佢話呢d只係"卓頭",叫我飲奶同食葉酸好過...... 睇來e生唔係好support,不過既然我 order 咗,試吓無妨,好心急想快d收到! ...

醫生一定係咁講....我都買咗, 又會飲奶同食葉酸實行打孖上。

マリン媽媽永遠愛妳!!

大宅

Yes ar, I also eat folic acid and milk ......... also vitamin pills + evening primrose oil + FertiliTea now!! Hope to help la

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 Mabel1218 於 09-8-4 20:07 發表
Yes ar, I also eat folic acid and milk ......... also vitamin pills + evening primrose oil + FertiliTea now!! Hope to help la

係呀係呀~~打孖上話唔定效果勁d添呀。

マリン媽媽永遠愛妳!!

別墅

各位, 我見到FertilAid 已經有葉酸, 份量亦足夠懷孕前所需的, 所以冇再食平時食開的葉酸, 免得重複份量, 會變得吸收太多. 妳們是否也廳停吃本身食開的葉酸?

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 Luckyee 於 09-8-4 22:01 發表
各位, 我見到FertilAid 已經有葉酸, 份量亦足夠懷孕前所需的, 所以冇再食平時食開的葉酸, 免得重複份量, 會變得吸收太多. 妳們是否也廳停吃本身食開的葉酸? ...

呢個問題我都想問....其實係咪唔洗再食其他補充呢?

マリン媽媽永遠愛妳!!

別墅

我自己本身只吃葉酸(以藥丸計), milk, 花膠, 阿膠都有食, 而其他維他命就靠平時均衡飲食, 冇食特別的補充劑. 因為我不是特別有欠缺什麼維他命. 而且也睇緊中醫調理身體, 所以應該足夠.

我在網上睇到, 懷孕前所需的葉酸份量是400mcg左右, 如已懷孕, 份量就需要雙倍. FertilAid註明3粒有600mcg, 即1粒有200mcg, 我一日食兩粒, 就吸引到400mcg, 已經足夠未懷孕前所需, 所以就停止食我平時食開果隻葉酸.

原帖由 bibifa1225 於 09-8-4 22:07 發表

呢個問題我都想問....其實係咪唔洗再食其他補充呢?

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 Luckyee 於 09-8-4 22:25 發表
我自己本身只吃葉酸(以藥丸計), milk, 花膠, 阿膠都有食, 而其他維他命就靠平時均衡飲食, 冇食特別的補充劑. 因為我不是特別有欠缺什麼維他命. 而且也睇緊中醫調理身體, 所以應該足夠.

我在網上睇到, 懷孕前所需的 ...

icic~~~咁我就唔再加補充劑啦, 因為剛剛買咗葉酸...留返下次食lu。

マリン媽媽永遠愛妳!!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 Luckyee 於 09-8-4 22:25 發表

我在網上睇到, 懷孕前所需的 ...

隻藥好似含草藥成份, 如果你食埋中藥, 又怕唔怕撞呢

首頁

尾頁

跳至