跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 續西九龍(好靜!要擴大區域先得la!) 油尖旺區媽媽, 有時間入o黎傾

[quote]
mamamui 寫道:
大冢好!!我都係油尖旺ma ma,今日先見到你口地呢個地盤.

你口地講果個柏景公園有冇設施

水晶宮

Re: 續西九龍(好靜!要擴大區域先得la!) 油尖旺區媽媽, 有時間入o黎傾

我自己住柏景, 都唔知個柏景公園在哪兒, 真是失禮失禮. 請指點.

至於柏景的會所, 真的很大. 但是, 為它很多設施的收費較其他會所貴, 有時我覺得不太合理. 如 aerobic dance class, 一個月4堂要 $320, 比參加 physical fitness club 的月費貴很多, 而 physical 已包10堂 aerobic dance classes and gym facilities free of charge. 比起我以前住的屋苑, 我比較少用這兒的會所或參加會所舉辦的活動. 我現在主要同bb去bb房玩, 或有時去游泳.

大宅

Bigtabo,

Hi, 你住尖沙咀邊度? 我住柏景灣, 我開始諗下個女讀幼兒班的安排la!

Birdbird,

學之園, 好似半日都要3仟幾, 我未必afford 得起! 如果係我, 我指係平台的公園

mamamui
系因為柏景灣有個私人花園, 系平臺, 因為系私家, 所以唔系住客就入唔到去. 唔駛憂, 出面有個奧海公園, 好多小朋友都去玩, 我覺得仲好過柏景的私家公園, 因為柏景得過大, 冇咩設施!
謝謝你的意見, 我去問下富榮花園迦南

大宅

I see... 我諗我上次想

複式洋房

Dear all,

Any piano teacher recommend?

Thanks a lot.

mingming626

大宅

tulipgdn,
我住麽地道近尖東。我都開始諗緊比阿女讀邊間幼兒園,我想問如果返playgroup係唔係再早D,其實兩者有乜分別?[quote]
tulipgdn 寫道:
Bigtabo,

Hi, 你住尖沙咀邊度? 我住柏景灣, 我開始諗下個女讀幼兒班的安排la!

大宅

Bigtabo,

你囡囡好趣緻啊!我每次見到佢張相

大宅

mamamui,
影哩張相時佢係無牙,而家已經無咁開心既笑容lu.

咁playgroup有邊間好?但我要返工好難陪到佢上課喎

大宅

bigtabo 寫道:

咁playgroup有邊間好?但我要返工好難陪到佢上課喎

唉,我

大宅

bigtabo 寫道:
mamamui,
影哩張相時佢係無牙,而家已經無咁開心既笑容lu.

點解咁講呀 ?-( ?-( ?-(

大宅

bigtabo,

我都係曚下朦下, 剩係知道2歲讀幼兒園. playgroup 比較彈性大, 有不同年紀的組別, 最小6個月的playgroup 都有.
不過我覺得貴, 所以冇比個女參加playgroup.

我都好鐘意你個女d笑容呀!

大宅

mamamui,
其實我都係婆婆湊無工人,所以我都仍然考慮緊,好多謝你的資料,我而家逄星期六都有帶囡囡去協康會上baby health gym等佢玩吓,等我問吓佢地有關playgroup的情況。

tulipgdn,
你個囡都好靚囡,我個囡大個你個囡,咁我個囡就叫大晴晴。

bebe,
我個囡而家成曰扮cool同埋出左4隻牙所以好難再可以影到佢無牙婆個樣lu.

大宅

Re: 續西九龍(好靜!要擴大區域先得la!) 油尖旺區媽媽, 有時間入o黎傾吓!

mingming626,

Please check your pm
:-P

複式洋房

依!幾時擴到油尖旺ga.......
hello 各位媽咪,你地好
我住旺角,係在職媽媽,但個心就係個仔仔到(婆婆湊),所以日日返工好似遊魂緊 :mrgreen: [quote]

bigtabo 寫道:
mamamui,
其實我都係婆婆湊無工人,所以我都仍然考慮緊,好多謝你的資料,我而家逄星期六都有帶囡囡去協康會上baby health gym等佢玩吓,等我問吓佢地有關playgroup的情況。

bigtabo
我都好想知有關baby health gym & playgroup ge 資料,你囡囡係幾多個月開始join架,我想等阿b8個月開始去join,但我附近就得一間"天之傑",我都想搵多幾間,可以有多d選擇.

mamamui 寫道:
我囡以前幫趁過3同4,

大宅

salina617,

係最近開, 我係工作蛇上網, 所以這處真係要靠大家active d la, 可以讓大家知多d野.

大宅

bigtabo,
我都很喜歡協康會的課程,但當我知道有baby health gym 時我個女已>一歲,所以她上Exploration to Toddler.但時間真是一個大問題 - 我和老公星期六都要返工,雖然婆婆不介意帶她去,但我知道要老人家陪BB做運動是太吃力了.結果她只上了一期我也沒再報了.

salina617,

Welcome. 你BB幾大啊?其實我都只係靠問人同上網才知道呢幾間機構有這些活動.你可以上協康會的網頁,Click here
便有baby health gym 的資料.所以希望可以同多D媽咪

大宅

mamamui,
係呀同囡囡上baby gym都几吃力,一時要坐地一時又要企都几辛苦,我媽同我一齊上過一次佢都話腰骨痛。我暫時都未同囡囡報下一期,我想再揾下又無其他playgroup會多元化D。

複式洋房

天之傑: click here 私人辦,有0-6歲playgroup

我bb依家4個零月,打算8個月度先join playgroup,所以依家開始搵定d資料..

琴日帶bb去健康院打針&綜合測試,姑娘幫bb度高得63cm,算中細size,話略為遜色wor :cry: 其他頭圍&體重都係中碼.

別墅

大家好!!!我有個仔仔,已經2歲幾,佢依家返學前班

大宅

Sorry as my Chinese input device is out of order, I need to switch to "earl Channel" la...

salina617,

Thanks for the information. Don't worry about your baby's "size" so long as he's healthy and happy...

COMET,

Welcome. My daughter is 26-month old and now she's studying in a full-time day nursury. Does your boy love going to school?

首頁

尾頁

跳至