跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 續西九龍(好靜!要擴大區域先得la!) 油尖旺區媽媽, 有時間入o黎傾

birdbird,

奶奶鐘意, 冇法! 我要去雅蘭到取, 一定好重!

花園係平民化d, 真係平d, 我都有去, 不過飲茶就去番聯邦

大宅

Re: 續西九龍(好靜!要擴大區域先得la!) 油尖旺區媽媽, 有時間入o黎傾

benben, mamamui

我都寄了救世軍(海富), 不過連waiting回音都未有, 唔知好冇打電話去問下好?

我都心大心細, $$真係有限, 我想未可以比個女參加playgroup. 儲d錢比個女讀幼兒園. 我係我層樓, 好明顯真係比較窮的一家, 不過冇法, 之前我係住屯門, 現在要供樓, 發覺真係開支很大, 有了個女, 冇人照顧個女, 迫住要請埋工人, 所以要量入而出, overall都可以, 不過我有時有d怕將來個女會搵屋苑的其他小朋友比!

大宅

benben,

你現在係大肚?

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

我個仔三歲半到開始學鋼琴, 學了一年, 每個星期一堂(45分鐘), 現在未去考試, 老師話他有2級, 小朋友那套書已經學完(共12本) :mrgreen: 有時都會在親友的生日會表現吓(練膽), 如"生日歌" "紅河村"....等都ok, 又幾有台型

大宅

小小bb,
咁你小朋友真係好叻呀!我都好同意小朋友要訓練

大宅

mamamui

真係非常多謝你比的資料, 我會打電話去問下.
因為我自小屋企比較窮, 現在住了這裹, 開頭我媽媽都唔係好夠膽o黎探我, 後來有了個女, 佢先o黎探我多d.
我希望自己可以以身作則教佢, 我希望佢將來係一個有修養珍惜事物的人! 不過好似現在d小朋友好難教!?-(

all,
隋了學之園, 海富救世軍, 基督教雋滙, 請問仲有邊間幼兒園係幾好? 我選了報海富救世軍, 基督教雋滙, 不過我想報多一兩間, 安全d!請大家比d意見?

伯爵府

tulipgdn

yes. due date is coming Jun ar!!
tulipgdn 寫道:
benben,

你現在係大肚?

伯爵府

mamamui
but i think one year for N1, then change to tradtional K1 - K3 is better wor!!

N1 Full day, no need to have playgroup. also too young to have other course.

K1 - K3, 大d, go to 1/2 sch. . . . remain time can let the kid to learn some other activities.

大宅

tulipgdn,
咁你小朋友應該以你為榮先

水晶宮

tulipgdn,

富榮迦南幼稚園都有 半日n1. 近我地屋企呀! 你可以去睇睇.

mamamui
我個仔又係細仔. 佢要考 k1 時, 我估佢多數都唔知人做緊咩. 我預o左佢會考唔到 (個心會比較舒服!), 志在比佢見下 '大場面'.

大宅

birdbird,

Sorry that I need to switch to "earl channel" again as my Chinese input device is on strike again... ?-(

Don't worry ah! My girl just answered one question in the kinder interview and she's got a seat (though in pm class). As the birth rate is low, it is not that difficult to compete on a kinder seat la.

Do you have any favourable kinder that you'd like to apply for your boy?

伯爵府

mamamui
我個女係 belong to 大女呀!!
2006, she start K1 should be age 3.5 lu!!
interview 時 around age 2.5 應該好d瓜!!

洋房

其實渡船街都有間青年幼兒園都幾好,一個月只得2450蚊,好似08:30至06:00放學。九龍站上有間幼兒園但係好多人,一出世都要拿出世紙去排位先。

大宅

博宇媽 寫道:
其實渡船街都有間青年幼兒園都幾好,一個月只得2450蚊,好似08:30至06:00放學。九龍站上有間幼兒園但係好多人,一出世都要拿出世紙去排位先。

我想你指的是青年協會青樂幼兒園(渡船街)和仁愛堂西九龍幼兒園吧?小女兩間都有申請過,而且正如你所講,校方給我的印象很好:地方企理,老師、主任專業,有愛心,小朋友有禮貌.

大宅

今日好靜!大家出門度歲了嗎?
我歲晚收爐啦!相信農曆年期間冇乜機會上網,同大家拜個早年先:祝各位媽咪笑口常開,事事順利,心想事成;小朋友就身體健康,樣樣進步喇!

別墅

Hi 各位油尖旺區媽媽,

祝各位媽咪笑口常開,青春常駐,心想事成;小朋友身體健康,精靈活潑, 學業進步!

大宅

All,

恭喜發財, 祝大家心想事成, 老公收入增多, 老婆銀包再增多! 仔仔女女個個健健康康!

benben,

祝你身體健康, 做一個開開心心的準媽媽!

大宅

birdbird, mamami,

咁我都要去搵下料望望, 我都想首選比個女係附近番學! 可以慳多d ma!

大宅

hello, 各位媽咪, 我係游牧民族, 前年先進駐油尖旺咋.

Hi mamamui,

維港灣對面, 中銀幼兒園隔離個公園有千秋玩, 不過就吾係bb千秋.
:wave: :wave:

複式洋房

Dear all,

Good Morning,祝大家

身體健康
財源廣進
步步高升
心想事成

祝小朋友

快高長大
聰明伶俐
學業進步

mingming626

首頁