婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

洋房

今日我陪女友原本諗住去太子睇個婦科醫生,係睇經期唔準, 因為我女友由細到大都係兩三個月先來一次,今次已經係第三次睇啦, 醫生叫佢驗左尿先, 點知 一驗之後,我就聽到個姑娘同我女朋友講話有左bb,後尾我女友入左去見醫生,出返來醫生都話佢係有左bb,後尾我地都好擔心同懷疑咁走左, 落到樓下就覺得可能唔係啦, 就o係萬x度買左支驗孕棒自己驗,點知係驗到係冇, 即係顯示一條線, 後尾我地都仲驚緊, 再去旺角搵另一個醫生再睇, 醫生又叫驗尿, 點知驗到又係冇, 後尾我女友問個醫生, 究竟係驗到一條線係代表有bb定係冇bb, 個醫生就話, 一條線係冇, 但係我女友話之前個醫生同佢講, 話係有bb, 會唔會因為岩岩有, 驗得唔準確, 我女友係親眼見到之前醫生驗個支棒都係一條線, 咁講即係之前個醫生搞錯左? 定係個姑娘搞錯左, 醫生冇睇到就同我女友講話佢有bb 呢? 咁係咪醫療失誤呀? 冇啦啦嚇餐死, 仲要洗多百幾蚊, 錢銀事少, 我女友而家不知幾擔心, 話聽日再打去之前間診所度問下..係咪搞錯左, 咁我女友應唔應該再去驗好呢? 我想問..係咪所有驗孕棒都係一條代表冇bb,兩條先代表有呢? 咁之前個醫生係咪真係搞錯左呢?

擔心中的我......

別墅

除咗用驗孕棒之外,你仲可以去照超聲波check下咪知.

水晶宮

我果時第一胎都係敢~我m遲左15日(因為個個月都遲)所以冇理佢, 之後去打波, 溜冰, 到左遲25日去檢驗, 個e生都話冇bb, 結果再過3日自己驗有左!
第2次重嚇死~我遲10日就去驗有左bb, 好開心, 過左1個星期, 冇la la下bin留左1塊血(ng同平時m), 於是去睇e生, 佢話我冇BB!我mic再睇第個e生lor, 結果話我未曾有過,之前驗到有可能係D細胞分裂得NG好, 有與冇之間WOR, 你話好冇笑!!

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

驗血好似準D架.

公爵府

hashtag影視迷勳章

我想問你哋想想有bb先? 如果係想要嘅, 咪遲多一兩個星期再驗囉, 真係有嘅實驗到啦.

洋房

我地就係好亂, 想要又唔想要呀..唔想要係因為我地既經濟環境未穩定, 同埋真係冇心理準備, 我女朋友就想要, 因為佢係非常中意小朋友既人, 同埋佢又驚因為係個天比佢既,如果真係唔要, 第時想要又驚好難會再有, 因為之前呢個醫生照過,同佢驗過話我女友朋友個子宮冇乜點發育,所以經期唔準,不過我今日再打過去呢個醫生度問,佢又答得唔係好肯定, 話我地自己驗唔到既可能係飲左水, 尿既濃度唔同左, 有機會驗唔到,同埋又話因為唔係朝早驗,可能又唔準, 但係我女朋友佢醫生度驗完, 一落樓就即刻買過另一支棒黎驗.都係驗唔到有, 亦都冇飲過水,同埋我女朋友見到醫生佢支驗棒都係得一條線, 但係個姑娘同醫生都話佢有左bb, 但係我地問返d 朋友都話一條係代表冇, 兩條先係有, 都唔知信得邊個, 醫生始終係專業, 冇理由唔信佢, 但係又會唔會真係斷錯證呢, 如果係, 咪真係比佢嚇死, 我地兩個都好唔安樂呀, 好大壓力呀....

男爵府

check多次好d wor....

有人想生bb生極都生唔到, 如果真係經濟理由, 可以同家人商量下先..生bb同唔要bb都係大件事黎, 生bb的過程我諗係做父母最開心的, 期待等收禮物(bb)獨一無二的心情, 別人係感受唔到的.

but如果你地唔係咁愛對方, 唔打算成為對方的終身partner又有其他因素要考慮就真係要認真處理...以免害左個bb成長

大宅

有可能因為岩岩有,未必準.如果驗孕棒一條線,應該係無bb至岩. 但無論如果,強力建議你地等多2至3wks左右再check多一次,穏陣起見,祝你地好運

首頁

尾頁

跳至