在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

Exit interview 時你地會唔會同hr請真心話 (如:篤你阿head, 辭職既真正原因, etc)

禁止訪問

大宅

呢個世界好細, 最好留一線啦!!HR無牙力o架, 佢地只係做佢自己工作, 所以講o物都無用。如果直接同老細對話就另一回事。

原帖由 bbchoi 於 09-7-31 14:33 發表
Exit interview 時你地會唔會同hr請真心話 (如:篤你阿head, 辭職既真正原因, etc)

男爵府

depends if you need any reference from your ex-boss lor. if so, once you become the "golden finger"- your reference will be "colder than cold water" lor
for me - i will only say what i feel - like unhappy for work not recognised, too much workload etc. but not pinpoint to any others

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 五月MaMa 於 09-7-31 18:39 發表
呢個世界好細, 最好留一線啦!!HR無牙力o架, 佢地只係做佢自己工作, 所以講o物都無用。如果直接同老細對話就另一回事。
同意, HR無牙力...., 會直接同老細對話 / 寫告密信....

珍珠宮

開心吸收勳章 醒目開學勳章

我就唔會,人都走,都唔知他朝會唔會"山水有相逢",咪玩 la。

首頁

尾頁

跳至