母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

我係瑪麗生亞b,佢出世後第一日姑娘就比我自己湊同埋餵人奶,bb全天侯跟住我張床旁邊, 當時果幾晚都ok佢肯瞓醫院果張床仔, 點知返到屋企佢唔肯自己瞓, 初初諗住佢會慢慢適應, 而定整整下, 佢就快一個月大了, 我次次餵完放佢入床仔瞓都仲係唔肯,會喊>:tongue:
媽媽們有無計呀? help me please~

複式洋房

其實你要忍心d,由佢喊一陣,先抱,同佢講叫佢自己瞓,佢一瞓著,放落床。
其實有時佢只是喊一陣,你看鐘,迫自己起碼等十分鐘先抱佢。

公爵府

你bb而家重細過, 佢其實係因為冇安全感先喊, 如果你唔介意,你可以抱佢訓林左先放低, 頭3個月同你訓都ok ( 如果你醒訓, 唔係好危險) 3個月之後一定要佢醒床仔, 大左好難改~

別墅

好媽媽勳章

我就係一直同囡囡瞓
佢宜家都一歲啦,但係每晚都要我抱佢瞓同食夜奶,戒唔到.........

男爵府

我個B初初都係咁, 我仲懷疑食人奶B係咁痴身, 其實唔關事,上BK問人, 人哋教我等佢訓著後用包被包到佢實一實, 當然要等佢訓淋先放低, 而家佢5個月都用緊呢個方法先可以放床仔, 所以BB既習慣都幾難改

別墅

原帖由 sickbanana 於 09-8-6 15:54 發表
我個B初初都係咁, 我仲懷疑食人奶B係咁痴身, 其實唔關事,上BK問人, 人哋教我等佢訓著後用包被包到佢實一實, 當然要等佢訓淋先放低, 而家佢5個月都用緊呢個方法先可以放床仔, 所以BB既習慣都幾難改 ...

包到甘實會唔會熱親?我試過包過,BB半夜醒左就kick開曬,轉埋身添,點先可以包得實又唔熱親?
生左啦   小朋友早教教材分享:  http://www.kidsgoflash.com/tra_ch/ (no ads, just sharing)

大宅

我都係用呢個方法, 真係ok wor

quote]原帖由 sickbanana 於 09-8-6 15:54 發表
我個B初初都係咁, 我仲懷疑食人奶B係咁痴身, 其實唔關事,上BK問人, 人哋教我等佢訓著後用包被包到佢實一實, 當然要等佢訓淋先放低, 而家佢5個月都用緊呢個方法先可以放床仔, 所以BB既習慣都幾難改 ... [/quote]

大宅

好等我都試下先, Thanks ar~~

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊