爸爸專區

跳至

首頁
12345...11

尾頁

民房

Re: 「少男痾尿射過街,老來痾尿滴濕鞋。」- 你聽過未?

"少男痾尿射過街,老來痾尿滴濕鞋"

其實同個腎無關, 係同退化有關, 大部份男人都走唔甩, 原因係"前列線肥大"引致尿頻/同有滴漏情況, 而家的普通診所都有poster介紹呢類男性病, 記住, 同個腎無關, 前列線肥大可做手術, 很簡單的手術.
:-? FL :-D

洋房

babe04 寫道:
"少男痾尿射過街,老來痾尿滴濕鞋"

其實同個腎無關, 係同退化有關, 大部份男人都走唔甩, 原因係"前列線肥大"引致尿頻/同有滴漏情況, 而家的普通診所都有poster介紹呢類男性病, 記住, 同個腎無關, 前列線肥大可做手術, 很簡單的手術.

babe04 的對話實在令人安心!
:-P

大宅

這是「煙脂扣」年老的十二少名句! :mrgreen:

別墅

babe04

我爸爸有前列線發大,醫生話佢要做手術.
醫生有幫佢驗血,同驗(光),而家等緊報告
我好驚佢會係癌,醫生話佢呢個係大手術,
我爸爸65歲.好驚
其實呢d病係唔係好多男人都會有???
我爸爸拖左成兩年先睇醫生..........

洋房

Shan1226,

明白你的心情,報告幾時知呀?無論如何,深願你爸爸吉人天相。Deep concern! :-|
 :lol::-D:-P 家有淘氣嬌妻及得意仔仔 :-P:-D:lol:

別墅

鬍鬚Daddy

星期5會g,我個人好眼淺.又會諗好多野.
而家諗都會 :cry: .....
我g我爸爸一家無事,佢一定無事.

民房

SHAN1226:

就讓on-line朋友, 一齊祝福你的家庭!!!

洋房

SHAN1266
和你萍水相逢,此時此刻,只想衷心祝福你一家平安.

民房

Shan 1226

不要太過相信醫生的說話,因為醫生好多時都把病情講得過於嚴重,其實可能是很小兒科。我都試過比醫生嚇過啦,結果我還是係一位極品啦!
不用擔心太多,我會為你爸爸禱告的。
God bless you :wink:

若有其他弟兄、姊妹在此,請加强代禱.....

複式洋房

kookamfai,

多謝你告知‘標題’的出處,我從未看過「煙脂扣」。

我發表上述‘標題’是希望引起各位中年男士,多注意自己身心的改變,同時做一些適當的步驟,讓男士活得更快樂、更精采和更有活力。<男人萬歲!!>

見到咁多知深網友的積極回應,本人已非常滿足,並有以下見解:
1. 人到中年,健康是大家都關心的問題
2. 大家是有感而發 <哈哈!>
3. 男人壓力大,有機會講0野會開心很多

不知各位認同嗎?
?-(
:-DAMAN藥堂 :wave:

男爵府

我最多都係打下士碌架, 間唔中釣下魚, 唔知算唔算做左運動!

別墅

多謝哂大家.

侯爵府

畀面勳章

哈!呢個topic有咁大迴嚮!正....:mrgreen:

自從BB出世以來,運動真係丟低左好耐,亦都知踏入中年身體開始出現既變化(正如您地所講個d...);真係係時候take up返做運動既決心先得.....

男爵府

好媽媽勳章

hi all,

係我老婆叫我睇呢個topic, 話時話呢幾年做運動都收唔到個肚, 我已經返親工都跑步做gym, 閒時又係屋企附近跑, 食野又無食牛肉仲好多菜......不過個肚都仲係收唔到??!! 各位有乜良方?? 另外30幾開始體能明顯下降, 特別係生左阿仔後(湊仔真係好辛苦, 唉) 不過都係動力黎既, 舊年體能試我就係諗住阿仔係咁跑係咁跑終於羅左個A, 呵呵呵. ^_*

MAN

民房

其實這個中年危機, 真是困擾我們一班成熟男士,
除了做運動外, 還有怎麼方法解決????? ?
-( ?-( ?-(

民房

Shan1226

加油!report let us know. 祝福你吧!

雲尼斯特羅兄

補身和保持身心愉快。聽講最益壽唔錯。我外父88歲每天一粒仲好好好精神身體又ok.

民房

Hi 所有網友

立志做運動啦!You DiD IT!!!!

複式洋房

IRON and everybody,

IRON 太太真識貨,叫 IRON 入黎 this man's topic, 雖然 this topic 也引起不少好奇的女士關注,但相信男性發言多過女性好多。<我估計是,Do you agree ?>

無他,因為在此發言的男士真有料<正如有位網友話:我地講0野有power, 又有point>,總之,敢言、言之有物、關心他人健康、有品、有趣……等等。

男人吐心聲的時候終於到了!!!
:-DAMAN藥堂 :wave:

男爵府

好媽媽勳章

hi fpun & all,

sorry la......我叫MAN, 老婆叫IRON, 佢玩開媽咪topic, 無意中睇到呢度就叫我黎睇, 真係好正, 哈哈哈, 所以借左黎呻兩句; 話時話, 有左bb後佢都要我每年body check, 話驚我有事兩母子唔知點算喎, 哎, d小女人搞到我地都緊張埋; 而且呢幾年開始有同事(有識同唔識)都乜癌乜癌做帛金, 真係......不過, 可能我地呢行職業病多卦. anyway, 好開心識到你地呀~~~ ^_^

MAN

民房

MAN

好高興認識你喎! :lol:

首頁
12345...11

尾頁

跳至