懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

急..大肚婆可否參加喪禮

我個好朋友的媽咪明天舉行喪禮,
我老公會幫手拍video,
我又好想參加。

請問我是不是一定不可以參加(跟據全統習裕),
若我不去,我老公可以去嘛?

請比意見,thx.

洋房

Re: 急..大肚婆可否參加喪禮

當然不好啦,就算你沒問題,你朋友都不喜歡啦,最好還是不要去

大宅

一定唔得!!相沖

大宅

nzaucklandmama,我本身係天主教徒,無理相沖唔相沖,淨係想係朋友有需要時比到安慰同幫助,諗唔到點解唔去得。我上星期五都去左大酒店,仲負責彈琴,返屋企一樣瞓得食得。但我無瞻仰遺容,因為我本身多夢,怕夜晚發夢多,影響睡眠。我既朋友都叫我唔駛去,但無介意我去,呢樣你梗係要問當事人介唔介意啦。我無話比屋企人知我會去呢d地方,特別係老一輩,因我知佢地實會介意,費事耳仔唔得閒...

洋房

nzaucklandmama,

In last December, I attended my husband's grandma funeral when I was in 23 weeks pregnancy. In fact, many ppls advised me not to attend funeral, but I am a Christian, I don't worry abt what the traditional customs for pregnant woman! Also, Grandma used to take care of my husband so long, for me and for my husband, this was a kind of respectful to her, also, we were so upset not able to let her see our baby before her pass-away!

I still remember that my baby kept kicking me when the funeral held, her active gave me strength and pacify me during that sadness moment!!!
Misaki was born on 12th March, 05!

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

大酒店的辦事人話會相沖, 尤其1-3個月未定就更加不要出席, 不過你最好問吓你這個好朋友先,因不知道他的家庭是否有信仰。

別墅

當然唔好去啦!

大宅

最好你同埋你老公都唔好去啦..

禁止訪問

複式洋房

最好唔好去囉....
我daddy過身時我岩岩有左三個月∼我都要0係肚度掛住d野先得∼∼∼咁如果你咁..就可能好煩0既...或者你可以睇0下你朋友媽咪係整咩信仰0既儀式囉∼

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

最好唔好去

子爵府

唔好呀!

大宅

仲有一樣野考慮,你去�唔去,會唔會好唔安樂呢?而家你咁既情況,做乜都隨心就得架啦,最緊要自己個心舒服,駛乜理人地點諗

大宅

我有咗個靚月時, 我奶奶過身, (我個陣時唔去就唔係咁好喇)大酒店D人話無所謂喎, 不過係條腰度掛咗串彊呀, 快子等, 到時D人會教你架啦, 不過個D破地獄呀, 瞻仰遺容就要迴避囉, 其實我覺得睇下你介唔介意喇!

首頁

尾頁

跳至