自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

有無人係深圳現代影相呀?知唔知要帶咩去?通常幾時攞得相呢?攞相個陣又會唔會勁SALE呢??

禁止訪問

大宅

原帖由 babesiu 於 09-9-1 16:30 發表
早排有BK媽介紹呢間蔓延视觉幾好咁喎.

其實深圳現代個邊我已經比晒錢架啦, 不過我打去比佢地好難下, 唔知點解條線成日都唔清, 所以係到問下有無人係個度影過呀~

禁止訪問

大宅

網上評價麻麻地.
你join時有無同佢bargain優惠呀? 因為呢間好唔standard, 乜都要同佢bargain, 同埋你個plan係咪一對一服務? d衫有無分區? 小心. 我個時上去深圳問佢, 好彩問下, 唔問佢又唔講佢d plan有d野係有分區. 亦因為又話送呢樣送個樣, 又唔俾我拎走package的內容, 所以唔join佢, 大唔standard拉, 個個人都唔同.

呢間俾我印象唔係咁好, 雖然我唔係影佢, 不過我近排都search好多呢方面的資料.

大宅

原帖由 babesiu 於 09-9-1 16:30 發表
早排有BK媽介紹呢間蔓延视觉幾好咁喎.

babesiu, 早排係我話影左呢間蔓延视觉ga, 咁鐘意話人sell野, 不如你話埋呢間蔓延视觉我都有份開啦!!!

大宅

原帖由 鑰匙 於 09-9-1 17:25 發表
網上評價麻麻地.
你join時有無同佢bargain優惠呀? 因為呢間好唔standard, 乜都要同佢bargain, 同埋你個plan係咪一對一服務? d衫有無分區? 小心. 我個時上去深圳問佢, 好彩問下, 唔問佢又唔講佢d plan有d野係有分區. ...

我就JOIN左一對一個package, 好似係有份區揀衫架, 但係我無留意呀....係大陸影都真係幾煩 我係香港影個陣方便好多><

珍珠宮

好媽媽勳章

我係深圳現代影的
影出來效果很好,我好滿意
我係一對一服務的
服務態度一流,又唔會勁SALE我喔

大宅

原帖由 superbaby101306 於 09-9-1 19:51 發表

我就JOIN左一對一個package, 好似係有份區揀衫架, 但係我無留意呀....係大陸影都真係幾煩 我係香港影個陣方便好多>

其實深圳有好多新公司都好好ga, 我自己join左兩間, 兩間都係好standard, 係咁多野就咁多野, 無得"r", 無論咩package, 衫都係任你揀. 又唔會有隱形附加費.

我唔join 深圳現代 係因為覺得好古惑, 同香港好多公司都一樣.....

你無同佢r優惠咩, join前有無叫佢免費upgrade衫任揀呀?仲有, 你有無問佢眼睫毛、 化妝個d乜水乜水係咪要加錢......

大宅

原帖由 寵壞了 於 09-9-1 19:53 發表
我係深圳現代影的
影出來效果很好,我好滿意
我係一對一服務的
服務態度一流,又唔會勁SALE我喔

咁我都放心d, 不過我聽人講佢揀相個陣又會叫你相冊加保護膜個d架啦, 好似話都幾貴架....就好似我去法國咁, 揀相個陣又話唔加錢無執相個d....

大宅

原帖由 鑰匙 於 09-9-1 19:58 發表

其實深圳有好多新公司都好好ga, 我自己join左兩間, 兩間都係好standard, 係咁多野就咁多野, 無得"r", 無論咩package, 衫都係任你揀. 又唔會有隱形附加費.

我唔join 深圳現代 係因為覺得好古惑, 同香港好多公司都 ...

我好似唔係任揀架, 好似係有分區既, 我知好似安瓶個d要加錢, 不過亦可自己交去...唉間間都係咁, 揀相個陣又話唔包執相呀個d, 好得煩架

大宅

原帖由 superbaby101306 於 09-9-2 16:27 發表

我好似唔係任揀架, 好似係有分區既, 我知好似安瓶個d要加錢, 不過亦可自己交去...唉間間都係咁, 揀相個陣又話唔包執相呀個d, 好得煩架

點解當初你要揀呢間???

安瓶呢d野係呃人, 無用ga, 你用自己d護膚品仲好啦.

安瓶呢d野係呃人公司先用, 依家好多深圳正當公司都唔會用.

伯爵府

好媽媽勳章

我係影呢間,
但係幾年前,
個時join個plan包8套衫,
好似4套係vip,
有室內, 園境同海灘.

一般係朝早影室內,
下午就出車影園境同海灘,
因為唔想咁多人迫,
我簡左平日去影, 點知個日落雨,
只影左室內.
可能係平日, 人唔係好多,
簡衫, 化妝 都可以舒舒服服慢慢黎,
一換完衫, 轉左妝就可以影,
唔洗等~~

影外影個日, 我皮膚好乾,
化妝時佢有叫我加支精華素,
我自己都知個排冇時間做面膜,
又唔算貴, 都加左.

有幾樣野我會建議你帶:

蚊怕水(for外景用),
相機(等埋位時, 可以玩下自拍),
落妝野+小毛巾(佢俾既落妝野麻麻地....)
鞋就自由選擇, 多數唔影腳,
我個時帶左, 佢特登幫我影幾張有影腳既相....(都幾靚~~)
花球 (室內時有提供, 但我覺得唔靚, 室外時要加錢, 我選擇自己帶)
出外景要帶小量錢係身, 我個時影全日, 中午食飯要自已俾.
出外景帶件外套, 唔需要影時可以著, 仲有紙巾, 去toilet用
如果夏天影, 可以帶電風扉.

整體黎講, 我覺得幾好,
d衫ok, 人ok, 化妝ok, 簡相又冇迫加呢樣個樣,
最後我加左大約一千蚊(同我預期差唔多)
包括: 精華素, 轉左一條裙去vip, 將大相轉油畫, 改左個景點(我覺得靚好多, 有個竹林), 加左本細相簿.

大宅

原帖由 jennynini 於 09-9-2 18:45 發表
我係影呢間,
但係幾年前,
個時join個plan包8套衫,
好似4套係vip,
有室內, 園境同海灘.

一般係朝早影室內,
下午就出車影園境同海灘,
因為唔想咁多人迫,
我簡左平日去影, 點知個日落雨,
只影左室內.
可能係平日, ...

咁加1千蚊又好OK喎, 我聽人講加左佢地個PLAN既一倍呀,你講完我都放心D 唔該晒你話我知要帶咩, 因為打親比佢地都收得好差問唔到野~

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 superbaby101306 於 09-9-2 19:47 發表

咁加1千蚊又好OK喎, 我聽人講加左佢地個PLAN既一倍呀,你講完我都放心D 唔該晒你話我知要帶咩, 因為打親比佢地都收得好差問唔到野~

我個時個plan包70張相,
3本相簿, 2幅油畫,
我地唔擺酒, 冇加相.

我好少打電話去問野,
國語唔好, 成日雞同鴨講,
我會去佢深圳個網頁,
有"服務員在線"既功能,
一click就可以開個box同佢地d人傾,
好似msn咁, 即時對答, 用文字問清楚d.

我個時其實好鐘意佢一個景,
有好多花, 包括:桃花&向日葵,
但佢地話要春天先有,
仲要坐2個鐘車去廣州影,
時間就唔到, 最終放棄.....

大宅

原帖由 jennynini 於 09-9-3 01:47 發表

我個時個plan包70張相,
3本相簿, 2幅油畫,
我地唔擺酒, 冇加相.

我好少打電話去問野,
國語唔好, 成日雞同鴨講,
我會去佢深圳個網頁,
有"服務員在線"既功能,
一click就可以開個box同佢地d人傾,
好似msn咁, 即時對 ...

等我講下我個plan先我個plan係送120款入冊70款, 24*30油架x1
10*12板畫*1
8*10水晶*1
15#相冊*1
12#相冊*1
7#相冊*1
簽名布
水晶座
結婚海報
2個外境+1個窒內
我知你講個個境點, 好似叫百萬葵園...我都好想去,但係太遠啦~我都放棄左, 我個plan係5999即係6千幾港幣.
另外我係香港另一間影左,個plan都只係得32張相, 仲要入相簿得17定19張, 最終又係要你加錢黎樣個樣

子爵府

我都係呢間影架,我都覺得ok架,咁睇相個時佢地都一定會sale下你既,你只要堅持就無問題架啦

佢地啲service都好好架~~我啲相都個個讚架,哈哈
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

大宅

原帖由 chiuchingm 於 09-9-3 09:55 發表
我都係呢間影架,我都覺得ok架,咁睇相個時佢地都一定會sale下你既,你只要堅持就無問題架啦

佢地啲service都好好架~~我啲相都個個讚架,哈哈

我想問下佢地包唔包執相個d架??因為香港法國唔包...仲有我係同一個星期六去揀衫星期日就影, 唔知會唔會有問題呢?(怕d衫無期, 變左d款就無乜)你個陣係唔係架?因為我問個d staff佢地好似唔明我講咩咁....

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 superbaby101306 於 09-9-3 09:40 發表

等我講下我個plan先我個plan係送120款入冊70款, 24*30油架x1
10*12板畫*1
8*10水晶*1
15#相冊*1
12#相冊*1
7#相冊*1
簽名布
水晶座
結婚海報
2個外境+1個窒內
我知你講個個境點, 好似叫百萬葵園...我都好想去,但係 ...

我同你個plan差唔多,
只係相得70張, 冇簽名布,
我join個時經濟唔好, 平d, 3千幾~~

簡相時, d相未執, 但都已經ok,
簡完佢地先會執, 但唔係大執,
我覺得執唔執差唔多.

我個時係即日簡衫, 試完ok就影,
唔會早一日去睇定架喎

大宅

原帖由 jennynini 於 09-9-3 22:55 發表

我同你個plan差唔多,
只係相得70張, 冇簽名布,
我join個時經濟唔好, 平d, 3千幾~~

簡相時, d相未執, 但都已經ok,
簡完佢地先會執, 但唔係大執,
我覺得執唔執差唔多.

我個時係即日簡衫, 試完ok就影,
唔會早一日 ...

係架, 我真係唔知, 我以為一定要預早去揀, 我見好多人都係一星期前去揀, 之後下星期先影><原來唔洗架

首頁

尾頁

跳至