跳至

首頁
12345...14

尾頁

複式洋房

HELLO..>!<

曉麗苑媽咪入黎傾下, 我囡囡系200809 BB, 宜家想搵N1, 大家對於附件既幼稚園, 有無咩意見?!

大宅

叻叻勳章

我住上面秀茂坪村架, 呢頭真係冇乜N1既學校, 曉麗苑淨係得李詠貞咋~

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我個囡係0704bb,曉麗苑附近的幼兒園真係唔多,所以要就早d報名喇!
曉麗苑--宣道會陳李詠貞幼稚園
聯合醫院--基教聯合醫務協會幼兒學校
秀茂坪--東華三院陳孄幼兒園
寶逹--學生輔助會寶逹幼兒園

大宅

叻叻勳章

原帖由 sjlam 於 09-9-7 11:54 發表
我個囡係0704bb,曉麗苑附近的幼兒園真係唔多,所以要就早d報名喇!
曉麗苑--宣道會陳李詠貞幼稚園
聯合醫院--基教聯合醫務協會幼兒學校
秀茂坪--東華三院陳孄幼兒園
寶逹--學生輔助會寶逹幼兒園
...

秀茂坪仲有間"聖母潔心會福音秀茂坪幼兒中心"

禁止發言

大宅

叻叻勳章

原帖由 w1cht3l 於 09-9-12 12:17 發表
那間學校真的是那麼重要的嗎...

千萬不要忘記...好校也會有劣生...

最重要的是...學生自己本身

呢點我都明白, 但係都想聽多d過來人既意見, 等我地呢d新手mami 可以容易d揀, 唔駛乜都唔知~

男爵府

原帖由 stefi 於 09-9-14 19:40 發表

呢點我都明白, 但係都想聽多d過來人既意見, 等我地呢d新手mami 可以容易d揀, 唔駛乜都唔知~

係呀,每間學校都有佢地嘅特色,有d重學術有d重藝術有d重自理,所以知多d都好架!

侯爵府

原帖由 beckycy 於 09-9-3 15:36 發表
HELLO..>!<

曉麗苑媽咪入黎傾下, 我囡囡系200809 BB, 宜家想搵N1, 大家對於附件既幼稚園, 有無咩意見?!

我都係住曉麗而囝囝都係0809BB,我已報了(救世軍,基督教服務處,迦南)

洋房

Hello,我住中秀茂坪架,囡囡係0807BB.好想比佢讀N1,但好多嘢唔係可以話到事~~勁煩

男爵府

原帖由 凝媽 於 09-10-16 00:50 發表
Hello,我住中秀茂坪架,囡囡係0807BB.好想比佢讀N1,但好多嘢唔係可以話到事~~勁煩

可唔可以報咗先,到時再決定讀唔讀。

民房

曉麗苑有間路得會陳蒙恩幼稚園架喎, 我見呢兩日有好多人排隊, 唔知係咪開始派表, 但見你地無提及呢間幼稚園.

男爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

請問 n1 即係乜?
我都係住曉麗苑架..
邊間幼稚園好?
同埋..你地知唔知..附近有冇play group讀呀??

珍珠宮

2018復活節勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 睛靈勳章

原帖由 mablechung 於 09-10-16 11:15 發表
曉麗苑有間路得會陳蒙恩幼稚園架喎, 我見呢兩日有好多人排隊, 唔知係咪開始派表, 但見你地無提及呢間幼稚園.

呢間無n1 我女今年讀呢間k1

男爵府

我都係住曉麗苑囝囝係0803bb,讀陳李詠貞n1.

別墅

原帖由 amonyee 於 10-6-19 18:13 發表
請問 n1 即係乜?
我都係住曉麗苑架..
邊間幼稚園好?
同埋..你地知唔知..附近有冇play group讀呀??

PLAYGROUP方面, APM有間TinySeed雖然小小地, 但教得唔錯的, 你可以試試問一下.
http://www.tinyseedstudio.com/Prod/chinese/about.asp

民房

新手媽媽

各位曉麗媽媽好, 我都係住曉麗苑呀, 我現在BB17週, 今年7 月中出世 。現在我同爸爸諗緊第日俾B頭係育嬰院或找EE幫手, 請問各位MM有冇好EE介紹?要係曉麗附近, MON-FRI 7AM-5PM.多謝幫手

大宅

剛剛搬黎左曉麗苑...覺得樓宇質素好差..日日聽到砰砰聲,樓上跌野聲,又住正係一對極百厭既兄妹樓下..日suffer from 佢地既嘈音。。喺樹係咁JUMP。。。我好後悔買左依個屋苑。。。

ANWAY,我個女就黎4個月大,會3月份去翠屏道趣樂育嬰園日托

..
原帖由 shirinman214 於 11-2-11 22:18 發表
各位曉麗媽媽好, 我都係住曉麗苑呀, 我現在BB17週, 今年7 月中出世 。現在我同爸爸諗緊第日俾B頭係育嬰院或找EE幫手, 請問各位MM有冇好EE介紹?要係曉麗附近, MON-FRI 7AM-5PM.多謝幫手 ...

複式洋房

我女宜家讀陳李詠貞N1, 九月轉路德會, 想問下附近有無家庭主婦可以幫下手湊小朋友呢?!

大宅

大家好呀! 曉麗苑唧MAMA, 我都係新搬嚟呢頭MAMA, 囡囡係 10年7月出世, 唔知仲有冇其他BB差唔多日子呢? 下次可以一齊落去公會玩.
請問陳蒙恩幼稚園教學師資好嗎? 學費約? 我都想幫阿囡報呢間, 因為近近地方便

大宅

回覆 FilaLi 的帖子

我住曉麗苑好耐啦, 我媽都係住e度, 我個女大小小, 四月尾出世架.

首頁
12345...14

尾頁

跳至