跳至

首頁
12345...90

尾頁

大宅

Re: 住係沙田,2003年生左羊仔羊女既媽咪,入黎喇^0^

CathyDannyBB

如果阿b真係晏就訓到兩三個鐘萛多架啦,夜晚就大概起碼十一點先訓,晏就訓得少的話(兩次夾埋都唔夠兩個鐘的話),佢十點多啲食埋餐奶就訓lu,到第朝八點起身食奶囉,不過佢又七點開始已經醒醒地,但係拍番佢又可以訓番架喎,我多數拍番佢訓,因為我都唔想咁早起身hehehe

n1兩歲就可以讀得,我想佢早啲適應群體生活ma,到考k1時會好啲,因為我個係獨仔呢,冇兄弟姊妹同佢玩,得啲大人係差啲嘅(本人睇法)

我個時係好有恒心咁食代餐架,連啲同事都話我勁呀!!有恒心hehehe,個時得晚上個餐係正餐咋!!
珍惜眼前人[/url]

大宅

Re: 住係沙田,2003年生左羊仔羊女既媽咪,入黎喇^0^

仙姐

我仔仔都係下午訓個零鐘,晚上9點幾就訓,到12點零食奶,就訓到8點零鐘(7點零食完奶再訓)

我仔仔都係獨子,平時得公公,婆婆培佢,所以佢唔會比陌生人抱,人地一抱佢就喊,我打算同佢報PLAYGROUP,等佢早D適應群體生活

我昨天同仔仔去打水豆針,佢喊左一陣就收聲,打左唔會發燒,同出水豆機會都好少(E生話),你有無同你仔仔打呀!

大宅

我仔仔就唔同你仔仔啦...佢咩人都跟架,遲啲比人捉左都唔知咩事呀~~

我都想同阿b打水豆針呀,個日同事比左則新聞我睇,跟住就想去打啦,你打左幾多錢呀?我問左阿b睇開個個醫生要$530呀!
http://hk.news.yahoo.com/050225/10/19sra.html
珍惜眼前人[/url]

大宅

仙姐 :

我仔仔睇開個E生要$650.00呀!在嘉賓大廈 ! :mrgreen: 你未同仔仔打呀,甘要快D打呀,打左都安心D,起碼返PLAYGROUP都唔驚比人傳染啦!
你有無打算同BB報PLAYGROUP呀!,我打算同佢報沙田廣場好時光,貪佢有SAT 下午,我可以培佢返呀!
你仔仔係唔係食 S26 NO 3呀,聽講西田有BB展,唔知平唔平呢?

大宅

我都要準快幫bb約時間打針先得啦!!

我初頭諗住同bb報nursery架,不過又心大心細,咁早比佢讀唔係唔好,不過皮費好重呀,每個月要成$2080,可能會諗下兩歲半時先比佢做插班生lu,你bb返playground要幾錢呀?

我仔仔開頭都係食s26架(跟醫院),後來聽啲人話呢隻係肥仔奶粉,好易痴肥喎,咪嚇到我幫佢轉囉,後來幫佢轉左美贊臣2號仔(朋友推介話會對皮膚好喎),跟住發現佢啲屎未好過,到一歲就幫佢轉左美素高3號仔啦,啲屎當堂靚晒lu,幾開心呀!!

西田幾時有bb展呀?
珍惜眼前人[/url]

大宅

仙姐

我同BB報SAT-2:45-4:15PM $350.00/4堂, 你有興趣嗎?
TEL:2601 3278 你可打去問

大宅

除左沙田廣場好時光之外,仲有冇其他選擇呀?同埋返playgroup係唔係得個玩仔架咋??我仔仔都未影相呀,同你一様唔知仔仔可唔可以坐定定比人影呢~

你仔仔一定係大碼啦,有成30磅,可唔可以post你仔仔張相出來睇下呀??(我好八掛架 )

西田我都係諗住星期六先去得lu,我通常都係利用星期六啲時間去做或去買東西的。

你仔仔多唔多頭髮架,我仔仔好少咋,但係有時都會長左自動手幫佢剪(一定唔係咁靚),你有冇幫你仔仔出去剪個髮呀?
珍惜眼前人[/url]

禁止訪問

大宅

May1217

你bb而家有幾多磅呀?

你同你媽媽住得好遠呢 :lol:
珍惜眼前人[/url]

大宅

MAY1217

你B女係邊樹出生,係唔係識講好多

禁止訪問

大宅

仙姐

我無找其他 PLAYGROUP 資料呀,因覺得地區同價錢合理囉 (個人想發) ?-(

我個 FRIENDS 同佢仔仔番緊,佢話都係唱歌,玩遊戲...,但係就一班小朋友一齊,其實想佢地早D適應群體生活囉 (佢仔仔都係獨子,初初番佢仔仔一同一班小朋友一齊就喊,但下堂後佢自己就在學校玩得好開心,佢番左幾堂,亞B己喊少左好多) :mrgreen:

我亞B都好少頭髮,原本新年前想同佢去剪要$90.00太貴無去,上WEEK就同佢去剪($36.00),佢初初無喊,我就抱住佢坐,人地同佢圍毛巾佢就喊,個姐姐同佢講剪左好靚仔嫁,我又同佢講剪完去麥

大宅

MAY1217

你媽咪住 TUENMUN 又真係遠左D,維有一有時間就佢湊亞B囉 :cry:

我比媽咪湊,放工自己湊返,住得好近,但真係好辛苦(因唔放心比賓賓湊),維有自己辛苦啦 :-|

我BB17個月大囉 你亞B女呢 有幾多隻牙仔呀,我仔仔得6隻(現好似出緊) ?-(

大宅

等我都返去問下老公意見先(playgroup),頭先打去好時光問左lu...星期六已經full晒啦...得番一、三、五嘅早上咋。
我仔仔已經有好多隻牙仔啦,起碼都十隻八隻,大牙都出埋lu,所以食到好多固體食物啦!!
我諗我下次都要同阿b去髮型屋到剪先得啦

May1217
我bb係奶奶湊架,奶奶同我地住得好近,步行都唔駛十分鐘,所以夜晚一齊食完飯就湊阿b返屋企,我阿b同CathyDannyBB一樣大架,幾橋呀
珍惜眼前人[/url]

大宅

仙姐

我POST 唔到D相呀,唔知架相機係唔係像數唔正確,你 PM 個 EMAIL 比我呀,我 E比你, OK !

大宅

please check PM
珍惜眼前人[/url]

大宅

仙姐,

我小朋友係新城市商業大廈創世記返緊playgroup,星期六12:00-13:00都有班,收月費$490,妳可以入去以下網址睇下:

http://www.societyofgenesis.com.hk/

大宅

仙姐

我打去好時光問過,佢地話已 SAT FULL左,要 WAITING LIST,但都係幾個小朋友

大宅

CarmenYsm

你囝囝返左幾多堂呀,學到d咩野呀,佢有無喊呀, sat 徐左 12:00-1:00 pm,有無第二個時間呀,我 sat 長短週嫁,要放 1:00pm :-|

大宅

我收唔到你個e-mail呀,你可唔可以再send過呀。
我問左CarmenYsm提及個間創世紀學會星期六係得一個時間12:00 - 1:00pm咋,我唔似你有長短周添呀!!有啲失望 :cry:

CarmenYsm

我都想知你囝囝返左幾多堂呀?學到d咩野呀?佢有無喊呀?
珍惜眼前人[/url]

首頁
12345...90

尾頁

跳至