跳至

首頁

尾頁

禁止發言

大宅

大家好, 我十二月尾會搬出佐敦, 近寶寧街, 我有3個小朋友, 大女9歲半, 細女5歲半, 細仔22個月...

最近我都留意緊31網的中學及小學, 熟呢區的媽咪, 可否介紹下...
~只要有夢想,凡事可成真~

大宅

我住係果攤個面GA~!我BB2個半月大....
HIHI~!岩岩做新手全職媽媽~!多多指教~

複式洋房

我住油蔴地,有3個小朋友

大宅

回覆 karen-chang 的帖子

我年頭剛搬到佐敦, 同你一樣有3個小朋友...我依家煩緊細仔, 要幫佢搵幼稚園, 又唔熟呢頭有邊D好的幼稚園...

複式洋房

我聽人講救世君幾好,一係就始創中心對面果間寶血,再唔係就迦琳,我都係到諗緊

洋房

hihi, 我都住油麻地...囝囝6歲...

大宅

回覆:kelly~kelly 的帖子

Hihi,我都係在佐敦道果頭呀!

大宅

回覆:alkyng 的帖子

想問你寶靈街住宅有邊度好提意,因為我租約就到期呀!

大宅

回覆 winnie916 的帖子

winnie:

其實我住在將軍澳已經十年, 年頭為了方便DADDY返工需要, 所以一家人搬到佐敦, 我地依家都係住在寶靈街附近個D單幢大廈, 但不是唐樓, 有LIFT的, 但我唔多熟識呢頭有乜好的可以介紹比你, 真係唔好意思...

ALKY

大宅

Yvonne919 發表於 10-4-25 16:57
你有幾多個小朋友呀?

我有一個女

現在 21個月大了

bb女~10月12日出左世喇 ^^體重 7.4磅
天鈴 6 個月大 ~ 重 8.25 kg
天鈴一歲大 ~ 重 9.97 kg
天鈴歲半大 ~ 重 11.8 kg
天鈴5歲大了~ 重 46磅 ! 將會升小一了

大宅

回覆 winnie916 的帖子

你小朋友幾大呀??

我個女21個月

大宅

alkyng 發表於 11-7-13 09:55
回覆 karen-chang 的帖子

我年頭剛搬到佐敦, 同你一樣有3個小朋友...我依家煩緊細仔, 要幫佢搵幼稚園, 又 ...

佐敦選擇真係唔多呀

可以搵埋黃埔丫

我個女都考過迦楠

但爸爸唔比女兒讀 N 班呀

希望個女讀德信

德信只有 K 班呀

大宅

Kelly:

HAHA...咁我地係競爭對手...因為我家DADDY又係首選"德信", 因為真係好近, 在MTR過條隧道就到, 其次會考慮"創價", 因為我地都係呢個會的成員, 最後就會考慮紅磡區, 話晒兩個家姐都在紅磡返小學, 但我就真係唔熟紅磡的幼稚園有那些較好...

伯爵府

我都係住油麻地, 家有半歲囡囡

大宅

回覆:有冇住油麻地全職媽媽

我都住油麻地,家陣個囡八個半月,我都係全職媽媽,得閒可以一齊去買餸

禁止訪問

大宅

畀面勳章

回覆:有冇住油麻地全職媽媽

我係住佐敦架,囡囡三個半月大

大宅

回覆 winnie3499hk 的帖子

winnie:

提起買餸都有D懊惱, 可能以前家住將軍澳區, 樓下有個大街市, 乜都齊, 再有間百X超市, 由家去呢兩處都有瓦遮頭, 依家搬來佐敦, 我係去新填地街市買餸的, D檔多到唔知點選擇, 怕買到D唔新鮮食物, 但又覺得魚好少選擇, 落雨就更煩, 又要拎雨傘又要一袋二袋...

大宅

alkyng 發表於 11-8-2 12:55
Kelly:
你唔夠我近啦

我住德信隔離咋,,反學 1分鐘到學校 ~~ heheh

首頁