母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

bb 而家一個月大, 但每次我抱親bb都喊仲要咀lam lam, 但婆婆抱就無事 & 即刻收聲, 咁我可以點呢? 好快我就要自己獨力湊bb, 我真係擔心自己會搞唔掂, 為咗呢樣嘢而戒人奶又好似好無理.... (p.s. 我係全埋身餵)

子爵府

佢聞到你陣奶味,又唔係比佢食,佢咪喊囉,我個仔頭一個月都係咁,佢大大下就唔會淨係掛住食,佢唔比你抱你咪放佢喺床自己玩,而家我個仔3個半月大都唔LIKE人抱(除咗我同C6),一抱就喊,要瞓喺度玩,除非係同佢玩跳跳佢先唔喊 因為咁樣戒人奶就好荒謬囉,你係佢亞媽,點會搞佢唔掂,放心啦
原帖由 goolima 於 09-10-2 20:34 發表
bb 而家一個月大, 但每次我抱親bb都喊仲要咀lam lam, 但婆婆抱就無事 & 即刻收聲, 咁我可以點呢? 好快我就要自己獨力湊bb, 我真係擔心自己會搞唔掂, 為咗呢樣嘢而戒人奶又好似好無理.... (p.s. 我係全埋身餵) ...

未經本人許可, 不得轉載

大宅

陪月勳章

我個bb剛三個月, 我係見b埋身, 唔見b就家人餵樽, 我都係一抱佢佢就lam我, lam兩下見無料到就喊, 其他人抱就得, 唔知仲以為我抱得佢唔舒服. 不過俾佢食完後抱住佢佢就好冧架, 唔好放棄呀, 佢真係想啜下媽媽o者, 滿足左佢佢就唔會喊啦, 埋身餵媽媽很sweet架~

大宅

me 2,佢當我係奶樽,一抱(除咗食)就喊,老公婆婆一過手就收聲﹗ 開頭都唔開心,後尾安慰自己,唔使抱咪可以休息多啲囉,而且大大吓,佢又黏番我。

唔洗驚,始終係媽咪,仲要係奶媽,佢地最鍾意既都係我地。

男爵府

係呀!bb細個,唔係食就係瞓。佢聞到你陣奶味(佢地嗅覺好勁),以為開餐,點知無得食,咪失望喊囉!

c6, 6299等無奶味麻,喊都無謂啦!

大宅

會呀
起初我個囝被我抱親都喊
差不多一個月多d啦, 佢知道未必一定係食奶
我抱佢都ok
依家7個月大, 淨係俾我同嫲嫲抱
其他人抱得耐都扭計

唔好唔開心
俾多d信心自己同bb呀

首頁

尾頁

跳至