興趣嗜好

跳至

首頁
23456...21

尾頁

男爵府

momo媽, momo 開始甩牙仔未呀?
Cheers,

阿檬

子爵府

未呀! 不過個衰豬成日搵我隻手嚟咬, 越嚟越痛

大宅

boyboy 早幾個月已經甩牙仔, 不過又好似唔見佢有大牙, 唔知係唔係食左...

依家我都 15 16, desex or not....我見有啲狗 desex 左之後變得怕人, 好敏感....不過唔 desex, 我又怕佢發情時, 無個老婆好慘

大宅

原帖由 bv1117 於 09-10-15 23:49 發表
其實我之前睇左一排,都唔知去邊到買好,我好驚買左返黎佢會病呀,因為以前試過喇,要用好多錢俾佢醫唔在講,見到狗狗好慘咁我好唔開心, 所以依家都係睇緊咋

其實D人話poodle冇味,係咪比起其他狗冇咁大味咋? ...

我覺得 poodle 真係無咩味, 我本身有鼻敏感都無事, 不過當然隔左一排無沖涼, 佢多多少少都有陣除

當初我買 boyboy, 我都好怕, 佢返黎會病, 會有咩事, 好彩買返黎佢一直都無咩事, 係睇過一次醫生, 不過係個衰豬食錯野, 唔係本身有病

男爵府

boyboyma,

唔 desex, d 狗狗老時身體會有好多毛病架..
Cheers,

阿檬

男爵府

呀~ 如果要幫狗狗desex, 記住去愛護動物協會:http://www.spca.org.hk/chi/welfare/snap_voucher.html

我地可以用下列現金coupon到去開個間動物醫院幫狗狗做 desex 架!

這計劃目的是要鼓勵主人為愛犬或貓隻絕育,防止更多不必要的犬和貓隻繁殖。
如果您因財政問題而沒有為愛犬或貓隻絕育,此動物絕育資助計劃之贈券能資助部分費用。 現金折扣如下:-
狗隻絕育 (雌性) - 港幣三佰元
狗隻絕育 (雄性) - 港幣二佰元

Cheers,

阿檬

子爵府

我隻甘大D牙都甩唔晒, 我打算佢生完BB同佢'MOK'~~

係呀.. 個個都話desex對身體好~ 但我真係15/16... 講真, 人都係甘架... 但唔通唔生仔就要去做德哥???

子爵府

我同先生有嚴重鼻敏感, 不過養poodle都冇問題~~

男爵府

早晨, 大家好~!!

係呀, 有鼻敏感而又想養狗狗的話, poodle 真係一個不錯既選擇! 唔大味, 又唔太甩毛.. so good!

原帖由 ms_ck 於 09-10-16 22:40 發表
我同先生有嚴重鼻敏感, 不過養poodle都冇問題~~

Cheers,

阿檬

大宅

今日係星期六, 大家會帶啲仔仔女女去邊到玩呀? 今日咁好陽光, 唔好浪費佢呀

琴日我已經帶左 boyboy 到彭福, 跑到佢夠

子爵府

早晨~~
我通常會同佢去游水同bbq~~

子爵府

我隻囡宜家唔方便喪跑, 因為配種不久, 唔知有冇大肚~~ 要小心先得~~

男爵府

咁要小心d喇, 咁你咪好快做婆婆.. 恭喜恭喜

原帖由 ms_ck 於 09-10-17 09:58 發表
我隻囡宜家唔方便喪跑, 因為配種不久, 唔知有冇大肚~~ 要小心先得~~
Cheers,

阿檬

大宅

好正..我上次同 BOYBOY BBQ..佢好多野都唔食得, 只係坐下, 行下, 好似好無癮咁...你地 BBQ, 隻狗仔通常做咩野架???

我個隻係仔, 跑完一輪之後, 返到屋企靜晒....

男爵府

通常我會同埋兩個家姐+佢地兩隻狗狗去bbq, 我地食既野, 佢地狗狗梗係唔可以食啦. 咁我家姐通常會帶幾塊
牛扒 (無seasoning) 燒俾佢地3隻狗狗食囉.

muji 每次同完兩個表哥 (兩個家姐's狗狗)玩完.. 夜晚返到屋企都會特別乖.. 因為已經玩到虛脫咁滯..hehe

原帖由 kkym 於 09-10-17 10:10 發表
好正..我上次同 BOYBOY BBQ..佢好多野都唔食得, 只係坐下, 行下, 好似好無癮咁...你地 BBQ, 隻狗仔通常做咩野架???

我個隻係仔, 跑完一輪之後, 返到屋企靜晒.... ...
Cheers,

阿檬

大宅

下次我又燒啲原味牛扒俾 BOYBOY 歎下先. 上次 BBQ 完, 我仲要返去幫佢沖涼, 個身好大陣 BBQ 味呢

MUJI 就好, 有幾他狗仔陪佢玩, 我身邊無咩人養狗架, 再加上 BOYBOY 又細膽, 所以佢依家都有啲怕狗架

男爵府

兩個表哥, 一靜一動, muji 又最細, 成日都唔夠"動"o個個表哥"打"呀, 佢又唔肯認輸..係咁追住表哥.. 超攪笑.

有無放狗架? boyboy見到其他d 狗狗都會怕呀 ?

原帖由 kkym 於 09-10-17 11:03 發表
下次我又燒啲原味牛扒俾 BOYBOY 歎下先. 上次 BBQ 完, 我仲要返去幫佢沖涼, 個身好大陣 BBQ 味呢

MUJI 就好, 有幾他狗仔陪佢玩, 我身邊無咩人養狗架, 再加上 BOYBOY 又細膽, 所以佢依家都有啲怕狗架 ...
Cheers,

阿檬

大宅

有呀, KEEP 住都有放. 不過街見到狗仔, 佢會望一望就走左去, 人地想聞佢呢, 佢就係咁圍住我地轉, 唔俾人聞

佢一向都細膽, 出得街多都好左一排, 佢會主動去聞下人, 不過上次同佢去 PETMAX 俾隻北京追住佢咬左佢 PATPAT 一啖之後, 佢又變得好驚

琴日同佢去彭福, 佢會自己搵一處無狗既地方, 自己先出力跑....有時見到佢咁, 我都好心痛, 我知上次佢真係嚇到好驚

子爵府

thanks~

我都希望做婆婆~ 想佢有多隻狗狗陪佢, 冇甘悶嘛~~

原帖由 ammon.wong 於 09-10-17 10:10 發表
咁要小心d喇, 咁你咪好快做婆婆.. 恭喜恭喜

子爵府

我都係燒d牛扒, 雞扒同魚柳比佢食~~ 佢bbq時米同我一樣坐係度等食囉~

我個隻呢... 當自己係人黎~
出到街勁淑女... 唔驚狗, 唔驚人, 扮乖, 扮公仔~~ 係屋企就勁百厭~

首頁
23456...21

尾頁

跳至