跳至

首頁

尾頁

大宅

Oct 17 寶兒幼稚園open day, 有冇人考慮讀K1, 比d意見呀??

Thanks.

大宅

原帖由 bobo-mammy 於 09-10-13 16:00 發表
Oct 17 寶兒幼稚園open day, 有冇人考慮讀K1, 比d意見呀??

Thanks.

請問幾點至幾點呀?

大宅

好似10:30 - 3:00

大宅

Thank you ar! 明雅同寶兒係同一個集團, 可以同一日去晒兩間.

子爵府

我個仔讀緊u3,讀得好開心,細女都應該比讀寶兒
原帖由 bobo-mammy 於 09-10-13 16:00 發表

Thanks.
http://hk.myblog.yahoo.com/chansukwai/

http://hk.myblog.yahoo.com/jw!gQBYC8iRGBa3394TZMu8zBqW

複式洋房

Thanks.

民房

寶兒只有半日制,明雅就有埋全日制,仲有國際班揀。要視乎需要!

別墅

hitachi..呢位新既國民.....你都好sell 明雅wor....去到邊sell到邊...都好出wor

別墅

我個仔讀緊k1....感覺上比讀從前另一所n1的開心...好鍾意返而家間學校....特別係鍾意135....因為著運動衫....有得玩
每日都有worksheet同要執書包.....所以睇佢d書都知學咗咩.....(試過有一日執錯書...好瘀)
有d野其實要家長每日去同小朋友一齊做都幾好
我open day都會做家長義工.....到時個仔同個女都一齊去玩....希望到時見到係啦

Thanks.

別墅

係9-1先係真...
原帖由 Naxos 於 09-10-13 16:22 發表

請問幾點至幾點呀?

大宅

你以前讀係邊到讀n1.

Thanks.

原帖由 lau_ma_ma 於 09-10-16 01:03 發表
係9-1先係真...

侯爵府

最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

今sat 黎緊我仔都去寶兒interview... 我老公好多朋友都讚依間幼稚園唔錯

大宅

你in幾點呀? 我係11:30呀.

原帖由 金仔媽媽 於 09-10-16 11:04 發表
今sat 黎緊我仔都去寶兒interview... 我老公好多朋友都讚依間幼稚園唔錯

男爵府

我個囡都讀緊k2,感覺幾好,英文教得幾好!!!

別墅

當時我大仔n1都係樓下d幼兒園(我住粉嶺)....因為貪方便同始終細個....唔係好放心.....有咩事都即刻睇到.....所以仔仔都ok跟到學校d進度...
出年細女都n1....而家都諗緊報名.....08大女....讀年幾2年n1...

原帖由 bobo-mammy 於 09-10-16 09:01 發表
你以前讀係邊到讀n1.

Thanks.

侯爵府

最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

我果日in 9點, 但 ... 衰左我仔十問九唔應, 重要係課室尖叫, 要拎走老師架玩具車, 我估都係凍過水 ...

原帖由 bobo-mammy 於 09-10-16 13:16 發表
你in幾點呀? 我係11:30呀.

大宅

金仔媽媽,

我個女都係十問九唔應, 老師問佢叫乜名, 佢又唔答, in 完感覺都只屬一般, 咁你仲有嚟跟in邊間呀?

Thanks.

原帖由 金仔媽媽 於 09-10-19 15:57 發表
我果日in 9點, 但 ... 衰左我仔十問九唔應, 重要係課室尖叫, 要拎走老師架玩具車, 我估都係凍過水 ...

大宅

原帖由 bobo-mammy 於 09-10-19 16:49 發表
金仔媽媽,

我個女都係十問九唔應, 老師問佢叫乜名, 佢又唔答, in 完感覺都只屬一般, 咁你仲有嚟跟in邊間呀?

Thanks.

我個女考佢入圈圈就要入多幾次先得,考佢唱生日歌就唔唱,IN IN下走左去玩玩具。老師話佢心散同手眼唔協調,我都唔知點好。O晒咀~~

大宅

果日我都見到你, 應該冇認錯嘅話, 老師問我個女以下問題:

1. 老師問: 你叫乜名:
乖女唔答
2. 老師問: 你好詩文, 你條裙好靚喎:
乖女冇反應, 叫mommy, 企圖要坐mommy脾脾
3. 老師問: 佢唔識講嘢嫁? 佢冇返學嫁?
媽咪答: 吓! 佢識講嘢, 不過佢驚, 佢有返學, 你睇下佢張相都係著住套校服影.
老師答: 係喎, 國際學校!? (先睇返張application form)

4. 老師比咗條蕉 & apple比佢, 叫佢將個apple比老師, 蕉比mommy.
乖女: 做到.
5. 老師再比一架小巴&一架飛機比佢, 問佢手攞架飛機係乜嚟?
乖女答: 飛機
6. 老師再問, 邊架係係天空上嫁?
乖女答: 攞起飛機
7. 老師再比個插滿爉燭個cake比佢, 之後蚊返哂出嚟, 叫佢把每支爉燭再插返落個cake到.
乖女: 做到

8. 老師送玩具比佢.

我要提乖女先講bye bye, & 迫櫈.

Interview 完畢.

泡泡浴,

你現在係唔係讀緊Anchors主流班? 覺得點呀? 另你會報邊間學校呀? 我都係讀緊Anchors國際班, 我個女都好開心, 成日都可以返屋企唱返d歌比我聽, 又可以用普通話唱比我聽. 現都擔心Anchors太開心, 上小學難應付. 你又點睇呀? 你可以pm我.

我見你個女都唔怕人, 都okay呀!

原帖由 泡泡浴 於 09-10-20 13:40 發表

我個女考佢入圈圈就要入多幾次先得,考佢唱生日歌就唔唱,IN IN下走左去玩玩具。老師話佢心散同手眼唔協調,我都唔知點好。O晒咀~~

大宅

原帖由 bobo-mammy 於 09-10-21 12:23 發表
果日我都見到你, 應該冇認錯嘅話, 老師問我個女以下問題:

1. 老師問: 你叫乜名:
乖女唔答
2. 老師問: 你好詩文, 你條裙好靚喎:
乖女冇反應, 叫mommy, 企圖要坐mommy脾脾
3. 老師問: 佢唔識講嘢嫁? 佢冇返 ...

係安基司開始上堂既時候真係麻麻,因為,覺得佢地行政好亂,如:手冊袋太細,第一個星期上堂安排有問題,校車問題.....,SO FAR,現在算上左軌道,如:返到屋企唱歌比我聽,英文普話廣東話都會,食飯前洗手飯後推桌子等等...........我都覺得呀女鐘意返學。我個女係唔係好怕醜,不過,慢熱就一定係既,我都擔心INTERVEIW個日佢會唔講野BUT OK,比我想像中好。安基司其實都OK既,但我擔心佢未必入到好既小學,SO,我試下俾佢考寶兒。不過,當日睇到寶兒老師係好專業,専業到有啲嚴肅同安基司既老師比較欠一份親切感,唔知個女受唔受到咁嚴肅既老師囉。

首頁

尾頁

跳至