想生BB

跳至

首頁
12345...47

尾頁

別墅

各位:

由於回應數已超過2000, 所以開新一版繼續.

子爵府

好媽媽勳章

Yeah~~~
我第一個報到!!
2009年6月3日這天....我失去肚裡的愛女。

マリン媽媽永遠愛妳!!

子爵府

好媽媽勳章

Update @ Nov 09, 09
[食左 FertilAid 產品後成功 Bingo 的 Sisters :

(1) 大頭蝦 : For Women (3 capsules x 5 days)
(2) lalamike : For Women (3 capsules x 2 days, 2 capsules x 7 days, 1 capsules x 1 day)
(3) fyyjott : (2 capsules x 1 month)

食緊 FertilAid 產品等緊 Bingo 的 Sisters :

(1) Bibifa : For Women ( 3 capsules )
(2) Mabel1218 : FertiliTea (2 cups)
(3) 奶茶小露寶︰For Women (3 capsules)
cm丸(3 capsules)
老公For men(2capsules)
(4)Luckyee︰For Women (2 capsules)
For Men (2 capsules)
(5) barbie公主 : For Women (3 capsules, fm Aug)
For Men (3 capsules, fm Aug)
CM丸 (3 capsules, fm 15 Oct)
(6) shinco : For Women (3 capsules)
(7) JoyB : For Women (3 capsules)
CM (2 capsule)
Fertili Tea (2 cups)
For Men (3 capsules)
(8) jen_ho : For Men (2 capsules) 5 weeks
(9) Rosa : CM (2 capsules) 1 weeks
For Men (2 capsules) 3 weeks
(10)chweebebe:For Men (3 capsules)from 5Oct09
(11) LKCbb : For Woman (3 capulses)
CM (3 capulses) from 8 Oct 09
(12)mingcheng: For Women (2 capsules)
For Men (2 capsules) from 10 Oct
(13) Pobie: For Women (3 Capsule per day) from 6 Nov
For Men (1 Capsule Per day) from 6 Nov
(14) Ume: For Women (3 Capsule per day) from 29 Oct

マリン媽媽永遠愛妳!!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

bibifa, 食左呢隻維他命 M 可唔可以縮短架?

我 M 本身都算準時, 不過成 6 WEEK 一個 CYCLE, 次次 m 小姐一到又要等好耐先開得工

別墅

[食左 FertilAid 產品後成功 Bingo 的 Sisters :

(1) 大頭蝦 : For Women (3 capsules x 5 days)
(2) lalamike : For Women (3 capsules x 2 days, 2 capsules x 7 days, 1 capsules x 1 day)
(3) fyyjott : (2 capsules x 1 month)

食緊 FertilAid 產品等緊 Bingo 的 Sisters :

(1) Bibifa : For Women ( 3 capsules )
(2) Mabel1218 : FertiliTea (2 cups)
(3) 奶茶小露寶︰For Women (3 capsules)
cm丸(3 capsules)
老公For men(2capsules)
(4)Luckyee︰For Women (2 capsules)
For Men (2 capsules)
(5) barbie公主 : For Women (3 capsules, fm Aug)
For Men (3 capsules, fm Aug)
CM丸 (3 capsules, fm 15 Oct)
(6) shinco : For Women (3 capsules)
(7) JoyB : For Women (3 capsules)
CM (2 capsule)
Fertili Tea (2 cups)
For Men (3 capsules)
(8) jen_ho : For Men (2 capsules) 5 weeks
(9) Rosa : CM (2 capsules) 1 weeks
For Men (2 capsules) 3 weeks
(10)chweebebe:For Men (3 capsules)from 5Oct09
(11) LKCbb : For Woman (3 capulses)
CM (3 capulses) from 8 Oct 09
(12)mingcheng: For Women (2 capsules)
For Men (2 capsules) from 10 Oct

別墅

好乖! 下一個一定係妳bingo.

原帖由 bibifa1225 於 09-10-20 10:16 發表
Yeah~~~
我第一個報到!!

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 mrsjimmy 於 09-10-20 10:18 發表

我 M 本身都算準時, 不過成 6 WEEK 一個 CYCLE, 次次 m 小姐一到又要等好耐先開得工

你指M縮短? 係指Cycle過長??
唔....如果你Cycle準既話, 就唔好試啦,因為我係 Amazon 度睇到有d人講, 佢地本身M準...但食咗返而M長咗。 你以前都係Cycle好長架? 有無睇過醫生?
我自已本身M期好亂, 但食咗就M好準時到囉, 而且我有PCOS所以對我黎講幾好。

http://www.amazon.com/FertilAid-Women-Female-Fertility-Supplement/dp/B0002G2M9Y/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=hpc&qid=1256005656&sr=8-1

マリン媽媽永遠愛妳!!

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 Luckyee 於 09-10-20 10:20 發表
好乖! 下一個一定係妳bingo.

好呀好呀....承你貴言先。
我希望呢版jm個個中獎唔洗再食。

マリン媽媽永遠愛妳!!

別墅

有姊妹話如果m準就唔好食, 好似話食左反而m唔準, 唔知係唔係, bibifa妳答啦!

不過妳的情況其實可以食中藥or針灸調理?? 甚至西醫都應該得, 我的不育科醫生都開過好似荷爾蒙的藥比我, 食完就m來(因為醫生想我m來).

原帖由 mrsjimmy 於 09-10-20 10:18 發表

別墅

我地一個一個排隊, 唔駛爭, 人人有份.

原帖由 bibifa1225 於 09-10-20 10:26 發表

好呀好呀....承你貴言先。
我希望呢版jm個個中獎唔洗再食。

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 Luckyee 於 09-10-20 10:28 發表
有姊妹話如果m準就唔好食, 好似話食左反而m唔準, 唔知係唔係, bibifa妳答啦!

不過妳的情況其實可以食中藥or針灸調理?? 甚至西醫都應該得, 我的不育科醫生都開過好似荷爾蒙的藥比我, 食完就m來(因為醫生想我m來).

...

係我係我!! 因為我都係睇過食過既人講返個Comment出黎。
其實依家最重要...check清楚點解cycle會咁長。

マリン媽媽永遠愛妳!!

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 Luckyee 於 09-10-20 10:30 發表
我地一個一個排隊, 唔駛爭, 人人有份.

永不落空。

マリン媽媽永遠愛妳!!

男爵府

原帖由 bibifa1225 於 09-10-20 10:25 發表

你指M縮短? 係指Cycle過長??
唔....如果你Cycle準既話, 就唔好試啦,因為我係 Amazon 度睇到有d人講, 佢地本身M準...但食咗返而M長咗。 你以前都係Cycle好長架? 有無睇過醫生?
我自已本身M期好亂, 但食咗就M好準時 ...

我 m 期成 6 個 week, 想縮返去 4 個 week...我之前食過天喜丸, 縮到 5 個 week, 不過我個胃好差, 食到個胃勁痛又停左..

我 m 期不嬲都係 5-6 個 week, 未睇過醫生呀....因為我見都算準, 只係長左 d..不過而家想要 bb 每次 m 完就要等好耐先可以開工..

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 mrsjimmy 於 09-10-20 10:32 發表

我 m 期成 6 個 week, 想縮返去 4 個 week...我之前食過天喜丸, 縮到 5 個 week, 不過我個胃好差, 食到個胃勁痛又停左..

我 m 期不嬲都係 5-6 個 week, 未睇過醫生呀....因為我見都算準, 只係長左 d..不過而家想 ...

咁其實你要去睇睇婦科好Woo!! 咁你之前有無用紅d check排卵?

マリン媽媽永遠愛妳!!

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 Luckyee 於 09-10-20 10:28 發表

...

我又唔係喎,我本身都準嘅,食咗之後m期又真係短咗喎,都準唧…我都有睇過話m準就未必啱,但我又ok喎,可能個個人唔同

男爵府

...

咁聽你地意見我都係唔食啦 mouth:

我諗住今個 cycle 唔 bingo 就會去睇中醫調理下, 希望 cycle 可以縮短返做 4 個 week 啦

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 bibifa1225 於 09-10-20 10:17 發表

(3) fyyjott : ...

越黎越多人試

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 JessChar 於 09-10-20 10:34 發表

我又唔係喎,我本身都準嘅,食咗之後m期又真係短咗喎,都準唧…我都有睇過話m準就未必啱,但我又ok喎,可能個個人唔同

可能真係人人唔同啦!!

マリン媽媽永遠愛妳!!

男爵府

原帖由 bibifa1225 於 09-10-20 10:34 發表

咁其實你要去睇睇婦科好Woo!! 咁你之前有無用紅d check排卵?

如果今個月唔 bingo 就去睇下..

有呀, 我琴晚紅 D OVER 100% 深粗, 同埋我量過體溫, 有升跌, 排卵應該冇問題, 只係 cycle 長左 d, 變左少 d 機會 bingo

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 mrsjimmy 於 09-10-20 10:35 發表

咁聽你地意見我都係唔食啦 mouth:mouth:" />

我諗住今個 cycle 唔 bingo 就會去睇中醫調理下, 希望 cycle 可以縮短返做 4 個 week 啦

JessChar....佢Cycle都準, 食咗又真係縮短咗Woo!!
如果你中醫調理都唔得.....先再冧冧食唔食FertilAid啦。
真係人人反應都唔同。

マリン媽媽永遠愛妳!!

首頁
12345...47

尾頁

跳至