想生BB

跳至

首頁
12345...47

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 JessChar 於 09-10-20 10:34 發表

我又唔係喎,我本身都準嘅,食咗之後m期又真係短咗喎,都準唧…我都有睇過話m準就未必啱,但我又ok喎,可能個個人唔同

咁你由原本幾多個 week 縮短到而家幾多個 week 呀?

我想由 6 week 縮到 4 week...

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 miffymiffy 於 09-10-20 10:36 發表

越黎越多人試

我地唔係Sales 黎架。
2009年6月3日這天....我失去肚裡的愛女。

マリン媽媽永遠愛妳!!

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 mrsjimmy 於 09-10-20 10:38 發表

咁你由原本幾多個 week 縮短到而家幾多個 week 呀?

我想由 6 week 縮到 4 week...

之前5wk,而家4wk…

男爵府

原帖由 JessChar 於 09-10-20 10:41 發表

咁好 good 喎

其實我食天喜丸都縮左少少, 不過可能因為係藥所以食左一排個胃勁痛, 呢隻維他命唔知幫唔幫到我...

我去睇下中醫睇下佢點講先...再唔係雙管齊下...

大宅

嘩, 啱啱起身一打開bk, 就睇到開左新版, 我黎報到啦!!!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 JessChar 於 09-10-20 10:41 發表

又幾好喎

別墅

me 2 me 2!!!

I checked my red d last night, 100%... then C6 hahaha.... even he was sick!!!

To me, nothing new to update, C6 still waiting for surgery, hopefully he can get in next month or in Dec at the latest... 1 thing I want him to try is acupuncture, i saw a lot of good feedback, especially for "man infertility"

i want to ask sisters here, how much for the acupuncture in HK per visit? In canada, around HK$400 per visit which is approx. 45 mins.

別墅

咁我建議妳不如去睇醫生, 中醫西醫都應該有用.

原帖由 mrsjimmy 於 09-10-20 10:32 發表

我 m 期成 6 個 week, 想縮返去 4 個 week...我之前食過天喜丸, 縮到 5 個 week, 不過我個胃好差, 食到個胃勁痛又停左..

我 m 期不嬲都係 5-6 個 week, 未睇過醫生呀....因為我見都算準, 只係長左 d..不過而家想 ...

別墅

JessChar妳好似好耐冇上黎.

不過我都係食左之後m就準左同舒服左.

原帖由 JessChar 於 09-10-20 10:34 發表

我又唔係喎,我本身都準嘅,食咗之後m期又真係短咗喎,都準唧…我都有睇過話m準就未必啱,但我又ok喎,可能個個人唔同

別墅

針灸價錢係好唔同. 我就$150一次, 醫師係人地介紹, 好有口碑, 都算便宜.

聽過有d係旺角, 都要$200以上.

bk有jm係中環做, 有個醫師又係好出名, 但幾貴, 要$300以上.

針灸通常要一個星期做兩三次先有效.

原帖由 jen_ho129 於 09-10-20 10:51 發表
me 2 me 2!!!

I checked my red d last night, 100%... then C6 hahaha.... even he was sick!!!

To me, nothing new to update, C6 still waiting for surgery, hopefully he can get in next ...

別墅

話時話, 我地應該追fertilaid收廣告費.

原帖由 bibifa1225 於 09-10-20 10:38 發表

我地唔係Sales 黎架。

男爵府

原帖由 Luckyee 於 09-10-20 10:51 發表
咁我建議妳不如去睇醫生, 中醫西醫都應該有用.

多謝你地, 因為我個胃好差, 食西醫好易胃痛, 我會去睇下中醫啦

別墅

中藥唔好同fertilaid一齊食, 因為fertilaid唔可以同排卵藥同時食, 除非d中藥只係保身調理, 如果妳同醫師講想生bb, 唔知佢會唔會開d刺激排卵的藥比妳?

原帖由 mrsjimmy 於 09-10-20 10:42 發表

咁好 good 喎

其實我食天喜丸都縮左少少, 不過可能因為係藥所以食左一排個胃勁痛, 呢隻維他命唔知幫唔幫到我...

我去睇下中醫睇下佢點講先...再唔係雙管齊下... ...

別墅

好媽媽勳章

嘩,真係咁快就開新版,報到!!

大宅

原帖由 Luckyee 於 09-10-20 11:04 發表
JessChar妳好似好耐冇上黎.

不過我都係食左之後m就準左同舒服左.

係呀,自從上次流產咗之後都冇乜心機上嚟…係近排心情好返啲,先多咗上嚟,而家重新再努力過

男爵府

原帖由 Luckyee 於 09-10-20 11:34 發表
中藥唔好同fertilaid一齊食, 因為fertilaid唔可以同排卵藥同時食, 除非d中藥只係保身調理, 如果妳同醫師講想生bb, 唔知佢會唔會開d刺激排卵的藥比妳?

我都會同中醫講想生 bb, 睇下佢開咩俾我...不過如果食都要問下中醫先, 我怕溝埋食會食死我呀~

別墅

努力加油.

原帖由 JessChar 於 09-10-20 11:39 發表

係呀,自從上次流產咗之後都冇乜心機上嚟…係近排心情好返啲,先多咗上嚟,而家重新再努力過

別墅

miffy:

我冇係中和睇, 只係試過執藥. 不過我見呢間藥房好多人.

大宅

原帖由 Luckyee 於 09-10-20 11:46 發表
努力加油.

大家咁話…快啲一齊轉板

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 Luckyee 於 09-10-20 11:49 發表
miffy:

我冇係中和睇, 只係試過執藥. 不過我見呢間藥房好多人.

我屋企人有時落開荃灣都會係果度執藥, 貪果度D 藥去得快, 夠新鮮 因果度成日都有成堆已執好既中藥放在係櫃枱等人拎.

首頁
12345...47

尾頁

跳至