自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

好媽媽勳章

明明一頭一尾單位, 但佢打開門, 陣藥油味好利害呀 ~~ 我關左門都"攻"入屋...

以前每晚一次,阿仔係睡房訓o左, 我關房門開冷氣, 都算... 前日星期日, 一日 5、6次... 尋晚, 6點幾一次、9點一次.... 無理由又開冷氣訓... 關大門都照攻入屋....
都唔知係咩藥油, 陣味係 攻鼻、"次"鼻, 唔知係咪心理作用, 我覺得喉嚨會唔舒服, "那那"o地....
阿仔又有鼻敏感, 次次陣味攻入屋無耐, 阿仔就打乞嚏, 轉頭有鼻水....

點算呀 ~~~

翡翠宮

好媽媽勳章

之前係咪講過藥油有咩成份, 對小朋友唔好o架 ??
我可以點做啵.....

侯爵府

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 親子達人勳章 畀面勳章

我隔離屋早晚各一支煙, 我都想c,
但係可以點, 人地有自由, 唔通係屋企茶油都唔得咩~~
我自己就開空氣清新機, 怕0左佢地~~

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

could it be manufacturing some no-good products|????

Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

大宅

好媽媽勳章

好難攪...相信人地有需要才搽藥油吧!
我諗...你希望佢早日康復吧!

翡翠宮

好媽媽勳章

原帖由 ankle 於 09-10-20 11:14 發表
我隔離屋早晚各一支煙, 我都想c,
但係可以點, 人地有自由, 唔通係屋企茶油都唔得咩~~
我自己就開空氣清新機, 怕0左佢地~~

我樓下每晚廁所一支煙, 所以我廁所窗長關...
但陣藥油攻鼻味, 我關哂大門都照攻入o黎...

我想去同個鄰居講, 請佢關門... 因我仔鼻敏感好辛苦........ 不過, 好似好過份....

翡翠宮

好媽媽勳章

原帖由 fungwongphie 於 09-10-20 11:16 發表
could it be manufacturing some no-good products|????

唔記得之前好似話藥油, 可能有咩成份, 小朋友吸入唔好...
但已忘記...

翡翠宮

好媽媽勳章

原帖由 Sueita 於 09-10-20 11:17 發表
好難攪...相信人地有需要才搽藥油吧!
我諗...你希望佢早日康復吧!

我明... 都超過半年哪...
之前只每晚一次, 時間係阿仔已入房開冷氣訓覺...
只係近排搽得密左.... 無可能成日叫阿仔入房避, 同發現阿仔會打乞嚏+流鼻水...

侯爵府

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 親子達人勳章 畀面勳章

唯有請保安同佢講下人情啦,
叫保安同佢講,你0個層有小朋友鼻敏感,
請佢關門茶油~
希望佢係好人, 會聽啦~
原帖由 jolo 於 09-10-20 11:19 發表

我樓下每晚廁所一支煙, 所以我廁所窗長關...
但陣藥油攻鼻味, 我關哂大門都照攻入o黎...

我想去同個鄰居講, 請佢關門... 因我仔鼻敏感好辛苦........ 不過, 好似好過份.... ...

大宅

回覆 1# jolo 的文章

佢都唔想

翡翠宮

好媽媽勳章

原帖由 BB教室 於 09-10-20 11:32 發表
佢都唔想

我明白呀.... .....

其實, 有無可能我仔聞得多, 習慣左, 個鼻會唔怕呢呵 ???

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

病者都想健健康康, 要搽藥油都唔想, 如果連搽藥油醫病都要被人投訴, 真係無陰公....

伯爵府

2024勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我最唔鍾意聞係白花油味,我聞到就頭暈反胃!
但人地係自己屋企搽油邊度有得投訴呀?
大帽山下某條村落黃色的小屋,住有羊爸爸ammy、羊媽媽sandy、羊哥哥reego、羊細佬ricky!

侯爵府

無辦法,人地自由..

我樓上/下日日煲中藥.嗰陣味我聞到都想嘔,但無計嗰喎。

唔通同人講: 我聞到想嘔,你唔好煲啦咩!
人地都係唔舒服或有病先煲。

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋

無辦法, 希望你小朋友可以習慣啦!

子爵府

好媽媽勳章

依家轉天氣, 老人家d風濕骨痛就嚟架la 佢地都唔想嘅, 但可以試下同佢講可唔可以"生"埋隻門, 我個囝聞到呢d味會好辛苦, 唔好咁快去投訴住, 大家左鄰右里 ma

子爵府

我有鼻敏感同哮喘....如果你個仔真係對D味有敏感...聞幾耐都唔會習慣到架....我次次聞到D太勁既藥油味...會好難呼吸....唯有自己搵D香既味黎聞....或用薄荷TEMPO 遮鼻....
你或者試下點香氛....

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

人地有需要才搽藥油 ma

洋房

點香氛LA 有d香氛對敏感有幫助ka..

首頁

尾頁

跳至