自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

岩岩晌個blog度睇到,
依家既萬聖節, 已經跟傳統既唔同左,
連幼稚園都要裝扮一番,
明明係大人比糖小朋友, 點解變左個個小朋友拎糖去換既
明明係小朋友扮鬼扮馬,點解個個變左公主王子既 ...

http://www.babynet.com.hk/conten ... %E7%9A%84-halloween

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章

唔係呀,我個女係扮vampire,不過2歲半人仔當然冇話化裝載尖牙啦! 夜晚成座大廈d小朋友約埋一齊由頂樓一路trick or treat 落去,我個女不知玩得幾開心!

原帖由 CYT0408 於 09-11-12 17:37 發表
岩岩晌個blog度睇到,
依家既萬聖節, 已經跟傳統既唔同左,
連幼稚園都要裝扮一番,
明明係大人比糖小朋友, 點解變左個個小朋友拎糖去換既
明明係小朋友扮鬼扮馬,點解個個變左公主王子既 ...

http://www.bab ...

男爵府

咁好玩, 我都想咁樣玩, 開心D, 唔知有無大人開門果時, 扮好驚咁比糖小朋友呢...

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章

唔駛扮,係一定驚,冇辧法,大人加細路成50幾60人,開門嗰下見到成個走廊塞滿人,都咪話唔驚!

而且有d小朋友係會自己伸手响你攞住個盒/袋入面搶糖,所以有d大人直頭成包糖俾咗第一個小朋友,叫佢分俾其他小朋友就算,即刻關門。

原帖由 CYT0408 於 09-11-13 08:58 發表

咁好玩, 我都想咁樣玩, 開心D, 唔知有無大人開門果時, 扮好驚咁比糖小朋友呢...

大宅

畀面勳章 親子達人勳章

囝囝都有玩呀, 好開心架, 不過真係收得太多糖唔知點算好

男爵府

咁又係喎, 拎咁多糖點算,

留返新年放"全盒"

首頁

尾頁

跳至