跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Re: 元朗媽咪會

我囡囡叫SONIA現在個月, 我地住係KAM TIN, 我係全職媽媽.

大宅

Abby媽,

我個仔兩歲多,星期五剛剛幼稚園面試完,下星期二知答案,5使再煩la.

Fairview----大鄉理,5知係邊
xo仔

大宅

Xo仔:
係錦鏽呀!我都住元朗,要返工架,日間俾保母湊,佢好好架!

大宅

小合,

Fairview--錦繡呀,5該.你住元朗邊樹呀?bb日間俾保母湊,係咪本地保母?

xo仔

大宅

係呀,佢好有心機湊我個仔,好好架!不過,我遲d要搬入八鄉,唔用佢啦,可能請工人啦! :-(

大宅

小合,

你遲d要搬入八鄉,唔用佢啦,可能請工人,你念清楚先,我就係一個例子,請個工人氣死你,最後要放棄份工,當日有本地人幫我湊仔,我就5 駛無份工la,如果你可以,比埋佢湊到大d先請工人la,
xo仔

大宅

咁要湊到幾大呀? 你當時請印印定賓賓?

大宅

小合,

兩種都請過,我覺得睇你能力(體力,財力)而決定,我個人認為三歲後好d,起碼小朋友會識表達,有事時你可即時處理.
xo仔

大宅

畀面勳章

各位元朗區媽媽你地好,我都係住元朗八鄉,我有一個囝今個月尾3歲和有一個囡囡10個月,不過我不是全職媽媽 ,請各位多多指教

小合 :
很久不見,bb好嗎 ,你搬去八鄉邊樹??????????

重有我見有幾個媽媽住錦田or八鄉,可否交個朋友呀????

美維:
很久不見囡囡好嗎?????

jessica:
很久不見,卓賢好嗎?有冇識新女呀(講笑)

xo 仔 :
你好,我在心聲留言見過你的名........hello

大宅

Dear all,

Do you have any good kindergarden recommend?

大宅

各位好:

我住係元朗,做係元朗,嫁係元朗,總之就係一個元朗人,bb就快四個月啦

大宅

cobe,

你好,我地星期一tea,你去5去呀? 我好鬼鍾意食野,d美食會使我忘記憂慮及5開心,開心時見到美食,簡直是錦上添花.
xo仔

大宅

yy@october,

你kam地道元朗人,想請教一下,請問元朗幼稚園邊間好,啟思得5得?
xo仔

複式洋房

各位媽媽你們好

我都係住錦田,近市中心, Jamie現在14個月大, 我是在職媽咪, 有個賓賓睇bb, 因為佢都幾好,所以我們會比較放心, 又有

大宅

JamieMami,

我去個一次美孚找點點綠,因時間緊迫係找不到,點點綠近那期?最近忙呀仔入學面試,下星期會有結果,之後又要幫呀仔取回港証及回鄉証,我又想在呀仔入學前去一次海洋公園,但是又要問人借証買票會平好多,因全職媽咪要省d,he~he~

你就好la,賓賓幫到手,希望我新黎的賓5會好似舊賓kam幫5會我手la.
xo仔

複式洋房

xo仔
點點綠o係美孚mtr

大宅

JamieMami,

點點綠o係美孚mtr裹面,我真笨,係地面找.

呀仔取passport,回港証,請問最近天水圍的辦事處係邊,帶埋呀仔去,如果遠好麻煩,另,我要準備甚麼文件呢?

問人借公會証可以約hkd148買到成人票,原价hkd18x.00

xo仔

大宅

JamieMami,

呀仔去左元朗真光面試,聽聞間學校好難入,隨緣la.
xo仔

複式洋房

ox仔
我o係元朗大橋街市搞,要bb出世紙, photo, passport好似要加簽(不能有親戚關係)唔知係唔係因為我們無帯bb去呢?

咁又幾平

大宅

ox仔:

啟思幾好架,佢係活動式教學,而個辦學團體又大,所以無論資源同課程都好切合學生,而真光亦係一間幾好既幼稚園,我同事個女係果度讀,佢話個女好開心而且活動地方又夠多,唔駛成日屈住係室內,病痛都少d喎

此外,有人話加琳都唔錯呢!

首頁

尾頁

跳至