基督家庭

跳至

首頁
45678...25

尾頁

珍珠宮

Re: 主啊! 我怕

親愛既hinma,

2:00pm.....你呢?? 開心d未呀??

HinMa 寫道:
TszHin媽咪,
排左期就好喇,6月10日記得去東華,幾多點呀?

大宅

TszHin媽咪>唔駛咁嬲!!!我剛o岩問過我細妹(佢係廣華做),QM唔收可能有
(1)果度無你要睇個科,
(2)有呢科,但係可能條龍已經極度長及唔知要排到何年何日,
所以suggest你去第2間,咁樣會快d!!
不過你而家去東華係照o野定係再見醫生 ??

珍珠宮

no.four,

我排內科bor, 唔會無掛! 我諗點都要見左醫生先既... :mrgreen:

NO.FOUR 寫道:
TszHin媽咪>唔駛咁嬲!!!我剛o岩問過我細妹(佢係廣華做),QM唔收可能有

大宅

你只係排普通內科定係專科o既內科 ?
我細妹話如果你真係好想係QM睇,你可以返去QMo既急症室度"強力要求"與及要佢o地俾唔收你o既理由。
TszHin媽咪 寫道:
no.four,

我排內科bor, 唔會無掛! 我諗點都要見左醫生先既... :mrgreen:

[quote]
NO.FOUR 寫道:
[/quote]

珍珠宮

no.four,

專科o既內科. 我要check腦 & 甲狀腺

我又唔係一定要去瑪麗既, 不過條氣唔順姐....而家我無野啦! 主安排我去邊我咪去邊lor, 我朋友都係好似你細妹咁叫我再去瑪麗點都要佢地比個理由. 但我唔想啦....唔想咁煩!

多謝你! :mrgreen:

大宅

無o野咪好law,凡事都保持心平氣和 !!激親自己就唔好la!! :mrgreen:

大宅

TszHin媽

唔好勞氣啦。神有祂的安排。

不過香港的醫院咁衰架~~打死佢

你飲杯水,唔好再嬲啦。

條氣唔順,等陳太煲d 人 參水俾你補氣

咁你現在下一步點做?

陳太
「每一日我主,我懇求三件事, 更深刻認識你, 更虔誠敬愛你, 更緊緊地跟隨你,每一日。」

珍珠宮

no. four,

NO.FOUR 寫道:
無o野咪好law,凡事都保持心平氣和 !!激親自己就唔好la!! :mrgreen:

珍珠宮

陳太,

多謝....人參水.....正!! 條氣順晒 :mrgreen: :mrgreen:

下一步咪等到6月10日去醫院lor, 無gar la....而家我可以做既就係..............去關心身邊有需要既人, 去幫佢地...為佢地祈禱...開解下佢地咁lor <----係唔係冷偉大咁呀!!

大宅

TszHIN媽

6月10日去邊間醫院呀。
是不是照下個腦.........

你的血壓正常嗎

記住唔好勞氣

每次你嬲的時候

就打我啦。不過只可以打PATPAT

(哎呀~~好痛......)

陳太
「每一日我主,我懇求三件事, 更深刻認識你, 更虔誠敬愛你, 更緊緊地跟隨你,每一日。」

珍珠宮

陳太,

我去東華醫院, 我諗要見左醫生先! 我血壓係偏低gar, 但未至於低個隻lor

打你?!?!? 唔得....錫你都黎唔切啦, 點捨得打你wor....你仲粗身大細gar, 有咩事我擔當唔起gar

我無打你wor, 仲咩叫痛呀!!!!!! 係唔係bb打你話你唔乖, 叫人打你呢 hehe :lol: :lol:

伯爵府

TszHin媽咪:

6月10日給我們一個好消息! :wink:
bb女 = 恩祺媽 :-)

伯爵府

tszhin媽:

hello~~ 2j剛剛話我知.....唔知你身體, 保重呀~

我會為你和你一家祈禱呀~

搵日約埋上環d mami lunch呀....venus都係上環返工呀~

珍珠宮

helen,

thanks!

好丫! 不過仔仔下星期四開始放假lu....要遲小小bor :mrgreen: 我換左新look好短頭髮啦而家, 唔知你地認唔認到我呢

伯爵府

tszhin媽:

我一定認得你呀~

你要好好保重身體呀~ 仲有無頭痛, 要keep住食藥呀~

大宅

helenjoe

好呀, 記得通知我, 到時可以見下大家.
我要向高山舉目;我的幫助從何而來? 我的幫助從造天地的耶和華而來。 他必不叫你的腳搖動;保護你的必不打盹! 保護以色列的也不打盹,也不睡覺。 保護你的是耶和華;耶和華在你右邊蔭庇你。 白日,太陽必不傷你;夜間,月亮必不害你。 耶和華要保護你,免受一切的災害; 他要保護你的性命。 你出你入, 耶和華要保護你,從今時直到永遠。

大宅

tszhin媽

我想問你,你是做女已經頭痛or最近才有事?

你血壓低,仲好啦

太高仲危險?

你是否貧血呀

我教左wongleelee姊妹食紅腰豆飯
她都覺得有幫助呀

哈哈哈。
我已經mark低左6月10日

你記得在呢段時間要開開心心呀

但...........當你唔舒服時,會不會食止痛藥?
多點休息。

好在你得一條化骨龍,哈哈哈

陳太

珍珠宮

陳太,

做女時有偏頭痛, 但呢種痛法就最近才有

係呀! 可惜我老公有血壓高, 我煮野都會就佢唔就我

貧血我無, 因為早排我有心跳去body check, 仲抽左5同血去check.....紅腰豆飯點整gar, 仔仔食唔食得?? 我淨係飲紅棗水咋!

我唔舒服時,會食止痛藥!

珍珠宮

helen, venus,

好丫! :mrgreen:

helen,

我會啦. thanks!

大宅

tszhin媽

你唔介意,我叫我徒弟「wongleelee」姊妹教你煮紅腰豆飯。

heheheh

名師出高徒

希望幫到你啦

陳太

首頁
45678...25

尾頁

跳至