親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

我阿囡平時食爛飯or麥皮,可以點整呢?
(佢又唔食通粉&baby food)我們只去兩日一夜,唔通要拿電飯煲?
thanks!!

男爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 kokomomojojo 於 09-12-3 13:44 發表
(佢又唔食通粉&baby food)我們只去兩日一夜,唔通要拿電飯煲?
thanks!!

我上個月去台灣玩, bb (20個月大) 都係跟我地食野! 大概係咁:
早/午/晚1支奶! 另外, 早餐一齊在hotel 食buffet (食麵包/粥/蛋/腸仔/橙汁等), lunch & dinner 在餐廳食, 不過如果d 野太味濃我就會開一罐baby food (菜+肉) 加落d飯度比佢食 (同埋d飯會淋d, 冇咁硬)!
希望幫倒你!
~~~ LOVE & PEACE ~~~

大宅

thanks, i will try try!

伯爵府

醒目開學勳章

阿囝20個月同佢去美國, 我地食咩佢食咩, 不過通常都會揾d飯/薯仔/粉俾佢食. 另外帶多d幾餐奶同蛋糕.

你個囡食麥皮, 你可以帶d即食唔洗煮加熱水就得果d俾佢食lor. 你去2日啫唔洗太擔心, 反而記住係屋企帶d水俾佢去到mix黎飲無咁易水肚不服架! 同埋記得帶平安藥lor. 希望你玩得開心
原帖由 kokomomojojo 於 09-12-3 13:44 發表
thanks!!

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

thanks!!
可以買即食粥, 用滾水"綠"下就得, 加babyfood, 一定飽。

不過我上次同18months bb去台灣4日, 都冇帶, 因為去到見到咩就食咩。因為主糧仍然係奶。

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

既然他一向食麥皮, 那你就帶d即食麥皮就ok啦! 滾水+糖+奶, 都好方便呀!

大宅

ok,我試下d即食在麥皮先!
thank you!!

首頁

尾頁

跳至