親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

我同老公 plan 緊想黎緊 2 月尾帶埋到時 6 個月囝囝去旅行, 有咩平平地o既地方建議呢? 飲食方面, 因為囝囝係埋身食人奶, 所以我唔需要為佢預備食物~ 只係需要帶車仔 & 尿片便可.. 由於人地話bb6個月後個免疫力會降低, 所以好想喺囝囝6個月 & 引進固體食物前帶佢去一次旅行, 另外, 6個月大bb需唔需要比機票... 錢呢?

公爵府

一定要係自由行, 睇你budget幾多啦! 住resorts最好, 包車安排day tour, 行程自由。 近的台北/高雄, 星加坡, 方便又語言溝通到。

2歲以下infant不佔座位只用比稅/行政費, 好似$幾百左右。
我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

珍珠宮

2歲以下嘅BB機票係成人正價機票嘅10%+FUEL,不佔坐位.上機後佢地會比個手提欖你安置BB.

原帖由 goolima 於 10-1-5 15:36 發表
我同老公 plan 緊想黎緊 2 月尾帶埋到時 6 個月囝囝去旅行, 有咩平平地o既地方建議呢? 飲食方面, 因為囝囝係埋身食人奶, 所以我唔需要為佢預備食物~ 只係需要帶車仔 & 尿片便可.. 由於人地話bb6個月後個免疫力會降低 ...

Love and Kindness are never wasted.

男爵府

I would like to suggest Singapore, clean and safe

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

i want to bring our baby on holiday too, but my C6 keeps saying she's still too young... was planning to go during Easter holiday (she'll be 14 months then).

how can i persuade C6 to go as a family?

大宅

多謝大家建議, 原先我地打算去泰國, 但我怕太熱 & 搵地方餵人奶唔方便.

請問新加坡多嘢玩嗎? 因為我只試過幾次自由行去泰國, 而新加坡就真係未去過, 嗰度係咪好似香港咁, 好多地方都可以搭類似 mtr 咁去到? 因為帶車仔最麻煩就係上車落車要摺埋, 希望大家比 d 意見. thanks~

首頁

尾頁

跳至