論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

cam & 電腦我都是白痴, 不過就想裝一個簡單既係廳, 有錄影, 隨時都可在外面的電腦或家中電腦睇到....

安裝cam大約幾錢? , 如有資, 請大家pm我, thx

男爵府

我同老公研究左好耐,最終決定裝cctv,有得record又可以係公司電腦睇,同埋我係街的話,係i phone即時睇晒 !
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結。

男爵府

原帖由 babycoming 於 10-1-15 10:28 發表
我同老公研究左好耐,最終決定裝cctv,有得record又可以係公司電腦睇,同埋我係街的話,係i phone即時睇晒 !

可否給我點資料 ?
價錢約多少呢 ?
是否已包鏡頭, 還是另計 ?
是按月繳費嗎 ?
謝謝解答.
^^

男爵府

我都想知呀,可以唔埋資料我嘛?
我要對付我屋企個公主呀...
thx~

男爵府

我係鴨記買咋,唔洗月費架,裝好後係i phone DL software 叫 "eagle eyes"咁就可以係電話睇到架喇,同埋唔會慢慢逐格咁郁,好似正常係電腦睇咁,佢做咩都睇晒,我因為裝左幾個鏡頭既,佢係間屋到無所循形,除左佢去左toliet入面同佢房啦,但我裝埋係走廊,如果佢入房入廁所入得耐都起碼知道 !

我係鴨記試過ip cam用手提即時上網提,好唔掂 (唔知我試arm果隻係咁定係所有ip cam都係啦,呢樣我就唔清楚) 係手提睇佢一張張相咁load,但好慢慢慢慢慢......load一張到一張我唸個工人打左人都睇唔到,因為我地係個cam前面係咁行來行去,最快果個圖都要成20秒先睇到,仲要完全無睇到我地係到行同企係個cam前面既情況 !
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結。

民房

咁即係要幾錢?有無網址可以參考?唔該!!

男爵府

個地址要返屋企搵搵張單先 !
幾錢就...因人而已 ! 睇你買咩cam仔,我買無線cam就幾貴,我又要裝cam係kitchen,個廳要裝2個cam,走廊一個,一共4個cam,如果買有線cam就平d,3個cam加部機應該係2千幾攪掂,我買果個cam就好清,因為我唔想有條線係間屋走來走去咁麻煩,所以就買無線,就貴好多喇,隻cam就成5百蚊,加個wide angle50蚊一個cam

複式洋房

原帖由 babycoming 於 10-1-15 14:05 發表
個地址要返屋企搵搵張單先 !
幾錢就...因人而已 ! 睇你買咩cam仔,我買無線cam就幾貴,我又要裝cam係kitchen,個廳要裝2個cam,走廊一個,一共4個cam,如果買有線cam就平d,3個cam加部機應該係2千幾攪掂,我買果個cam就好清, ...

我都想要個地址同MODEL, 可唔可以PM我!

Thanks

男爵府

今晚回家找找單先得 !

大宅

I use the ip cam as well. The company staff (the one I bought from) told me that iphone is the best phone to see the scene on line.

男爵府

我係鴨記就係試i phone睇ip cam唔掂,慢到爆,所以我先唔買ip cam,唔知係咪我睇果隻ip cam問題呢 ?

大宅

原帖由 babycoming 於 10-1-15 15:49 發表
我係鴨記就係試i phone睇ip cam唔掂,慢到爆,所以我先唔買ip cam,唔知係咪我睇果隻ip cam問題呢 ?

麻煩你可吾可以都比埋資料同間舖的地址我呀,我都正在搵緊cam呀,thx ^^

--------------------------------------------------------

男爵府

好,今晚返屋企找返d單先,我都落過去2次,行晒成條街,每次都逐間問到底,每樣既分別,有d好肯答,有d係唔多願意想解答,咁我梗係要問清楚先買架啦,請個姐姐洗咁多錢裝cam都要咁多錢,我一定要問清楚晒唔同款唔同功能架啦,係行到呢間佢真係好有耐心咁講解 (講左成個幾鐘都有架,傾一陣我就走左去第2間又比較下先去返佢果間又再問,行幾次問好多野佢都無話態度唔好,好友善同耐性,之後買左返屋企有d小問題,打電話比個sales手機都好耐性咁慢慢教我地) 再研究左好多次先決定係呢間買,你地要買既話都係做多d research同問多好多間先決定呀 !

男爵府

回覆 1# babycoming 的文章

真係唔該你, 但請問除了即時i phone睇 , 可否在電腦睇及錄影呀 ?

請你pm地址及資料給我, 麻煩哂你,thanks!

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

可否給我點資料 ?
價錢約多少呢 ?
是否已包鏡頭, 還是另計 ?

男爵府

原帖由 katrinafu 於 10-1-15 17:51 發表
真係唔該你, 但請問除了即時i phone睇 , 可否在電腦睇及錄影呀 ?

請你pm地址及資料給我, 麻煩哂你,thanks!

係呀,iphone即時睇到,好似現場係屋企咁,如果我係office唔洗出街做野就係公司電腦睇,可以錄,錄幾耐就是乎你買幾大個hard disk同你裝幾多個鏡,裝3個鏡+500g hard disk就可以錄一星期,你可以去返果間shop到即時叫佢用ipone試比你睇架 ! 我都係試過晒我先買,買野呢d又比咁多錢梗係問detail d試清楚先買啦,又唔係平喎,無啦啦為個工人又要洗幾千蚊,好傷架嘛,已經又要買床買櫃比佢,又要買電話卡保險比佢,工人未到先打幾千大板....我地呢班僱主真係陰公,試問我老細請我都無咁多野supply比我仲包食包住包用,佢地份糧剩儲咁滯.....

所以你都行下問多d睇清楚d,試arm邊隻係你最想要既先買 !

男爵府

katrinafu (Anson B ) ,我pm左比你,因為我唔知呢到係咪唔可以post名同地址出黎呀 !

男爵府

回覆 1# babycoming 的文章

收到呀 , 唔該你呀 !

男爵府

原帖由 babycoming 於 10-1-16 00:44 發表

係呀,iphone即時睇到,好似現場係屋企咁,如果我係office唔洗出街做野就係公司電腦睇,可以錄,錄幾耐就是乎你買幾大個hard disk同你裝幾多個鏡,裝3個鏡+500g hard disk就可以錄一星期,你可以去返果間shop到即時叫佢用i ...

嘩.... 你咁好買埋電話卡呀 , 我唔會買架 , 我現在工人講電話講到好似唔駛錢, 她唔係我面前講, 但成日走入廁所好耐囉, 我試過搞門問她講完未, 唔好當我傻.... 而家就唔敢講咁多囉....

男爵府

katrinafu (Anson B ) ,
唔好客氣舉手之勞姐 !

首頁

尾頁

跳至