母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

男爵府

想請教各位,如果餵人奶正常應該兩小時一次,但夠鐘時bb訓緊覺,我應該叫醒佢定係等佢喊先比佢食????

複式洋房

我差唔多3-4個鐘先餵佢一次, 佢餓醒左喊我先餵佢, 一次大概3-4安
不過我係用樽餵架, 都要餵成半個鐘

水晶宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

初生BB就梗係叫醒佢啦,有半個月大就可以3個鐘先餵,再大D就由佢訓
感激遇上你~

大宅

好媽媽勳章

Nurse told me in first month. 10-12 times a day. Maiximum 3 hours. Need to wake bb up if more than 3 hours.

男爵府

我阿b剛剛1wk,好想埋身餵,但係埋身成日都唔成功(去完健康院學正確姿勢都唔係好得),所以宜家要泵出黎比bb,因為剛開始泵,泵得唔多,所以都有時補奶粉,所以有時都差唔多訓到3hrs,因為之前係健康院姑娘話要2hr餵一次,所以我都唔知應唔應該叫醒佢,我怕叫醒左佢,我又唔夠奶比佢飲,佢唔肯訓番呀!!!!

別墅

試下埋身多d, bb只係得一個星期大, 你同bb都需要時間學習, 埋身餵做少好多野, 不如留多d時間休息, 對你同bb都好嫁

洋房

No worry about you have enough milk or not, even you just pump out the milk. Direct Breast Feed your baby can help your body to produce more milk. And this is the only way help to increase your milk.

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊