想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

食左芝麻糊, 返來先知原來頭3個月唔食我, 今日仲要有D血絲分泌, 好擔心呀, 會唔會有事架?

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 CHANLAILAI 於 10-2-3 17:15 發表
食左芝麻糊, 返來先知原來頭3個月唔食我, 今日仲要有D血絲分泌, 好擔心呀, 會唔會有事架?

唔食都食咗啦, 唔擔心都無用, 放鬆D啦團長~~~

男爵府

原帖由 CHANLAILAI 於 3-2-2010 17:15 發表
食一次半次無事嘅, 有血絲要快d瞓床休息

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

唔食都食左, 唔好太擔心, 多D 臥床休息啦~

複式洋房

團長:您想安胎就吃阿膠燉蛋,補血架!或煲黨參杞子湯,黨參三錢,淮山五錢,製茨實五錢,杞子三錢,花膠,以两碗水清燉個半小時即可,黨參增強中氣,淮山補脾胃,長胎,花膠補氣健脾,强化母體。或煲益腎桑寄生艾葉蛋茶:桑寄生一両,艾葉二錢,蛋一隻,四碗水煲9個字剩一碗再加黃糖即可,桑寄生補益肝腎,艾葉安胎,防止宮冷,流產,蛋黃補血,可改善孕婦四肢冰冷,慣性流產的問題,或飲多的玫瑰花茶:玫瑰花十粒,生薑兩片,圓肉五粒,蜜糖少許,焗五分钟即可,玫瑰花紓肝解鬱,生薑温中止嘔,蜜糖補益中氣,此花茶有助紓緩女士懐孕期間的煩躁不安。
原帖由 CHANLAILAI 於 10-2-3 17:15 發表

男爵府

我間中都有食呀,無事架.

男爵府

我唔夠3個月都有食, 其實唔過量就無問題, 唔好擔心.

男爵府

我以前都有食過一次, 當時都係唔知唔食得, 知道佐就唔再食了. 食一次冇事的.

別墅

在中醫的角度來說,黑色的東西不是補腎的嗎?芝麻糊不是有益的嗎?

男爵府

原帖由 chibihamu 於 10-2-4 18:02 發表
在中醫的角度來說,黑色的東西不是補腎的嗎?芝麻糊不是有益的嗎?

過量食有滑胎的機會, 有bb7個月後才食.

大宅

環保接龍勳章

原帖由 babies123 於 10-2-3 17:23 發表

唔食都食咗啦, 唔擔心都無用, 放鬆D啦團長~~~

agree

伯爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

人人體質都唔同,第一次有左都係小心為上,唔sure既野最好唔好食,比較安心d.
有咩事問返e生啦,始終bb得來不易.
有D血絲分泌唔一定關芝麻糊事,不過第一次產檢姑娘都叫我地一有血,幾多都好都去睇下e生先!你睇下聽日重有冇,有就要去睇啦.

首頁

尾頁

跳至