母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

別墅

BB猛長期中?
但奶奶仲係度, 佢又唔識猛長期…
成日見阿b一喊就話佢唔夠飽, 又話我唔夠奶
(再唔係又話阿b凍…=.=)
但我睇左好多post, bb有猛長期…
但佢應該仲有幾日(bb滿月後)先走
呢幾日俾唔到阿b啜好多點算?
之後我會唔會唔夠奶support到俾阿b...
人在做,天在看!
>>小三<<

伯爵府

春季勳章 好媽媽勳章

你同99解釋下, 話阿b喊真係唔飽, 因為人大d 需要多d 奶, 咁佢喊就梗係要比佢啜啦! 你唔比佢啜, 咁99開奶粉餵阿b ?
今晚又OT!!!!

別墅

原帖由 bastet 於 10-2-19 09:12 發表
你同99解釋下, 話阿b喊真係唔飽, 因為人大d 需要多d 奶, 咁佢喊就梗係要比佢啜啦! 你唔比佢啜, 咁99開奶粉餵阿b ?

由阿b出院返黎開始, 佢就成日都話阿b唔夠飽
奶奶根本就唔駛人奶餵法
佢成日都話我咩都唔識(第一胎)
連健康院姑娘講完佢都話人地唔識野
(姑娘話唔好俾阿b著太多衫太熱-人地個姑娘都有小朋友架)
人奶係要2-3hrs餵一次, 佢一見阿b咁快要食就話佢唔夠飽
或者成日都話我唔夠奶! 跟住無可奈何俾佢餵bb飲奶粉
每日一兩次… bb就黎滿月, 佢話佢會走
到時我就會轉返餵全人奶, 只怕到時阿b已經食大左
我上得唔夠快, 唔夠多, 唔夠佢食, 輕左既話就大件事啦…
(最憎佢係我餵多幾次阿b既時候成日都講
"又食呀, 媽咪邊有咁多俾你食呀... 駛唔駛開奶俾佢"
妖~ 真係最憎d唔識野既老人家!!!!!
人在做,天在看!
>>小三<<

伯爵府

春季勳章 好媽媽勳章

原帖由 lamkel2005 於 10-2-19 13:20 發表

由阿b出院返黎開始, 佢就成日都話阿b唔夠飽
奶奶根本就唔駛人奶餵法
佢成日都話我咩都唔識(第一胎)
連健康院姑娘講完佢都話人地唔識野
(姑娘話唔好俾阿b著太多衫太熱-人地個姑娘都有小朋友架)
人奶係要2-3hrs餵一次 ...

阿b 可以埋身食就梗係埋食身好....但如果99要開奶粉比佢, 你又阻止唔到, 咁你就手擠/ 泵出黎, "當"阿b食左餐人奶, 咁身體就知道阿b又要食, 刺激produce 人奶出黎. 泵出黎的可以冰左去做spare.

希望99走左, 到時你都夠奶比阿b啦!

今晚又OT!!!!

水晶宮

叫你老公同你99講睇得唔得?
我的最愛: 老公, 仔仔, 同來緊既女女, 老豆

別墅

原帖由 jenniecatcat 於 10-2-19 14:52 發表
叫你老公同你99講睇得唔得?

老公廢架
佢都唔識, 聽到99話阿b唔夠飽
佢就話"補奶粉囉" 真係唔想理佢兩母子
人在做,天在看!
>>小三<<

大宅

我都有你的經歷.

其實佢地都係擔心bb唔夠飽,成日話要開奶粉.
不過佢一話開奶粉,我就抱埋身餵.

至於個老公,真係無幫手.我話佢唔support我,佢話佢係幫我走出困局.我無再聽佢講.

係好辛苦.唔係皮肉辛苦而係思想爭扎.孤軍作戰辛苦.

當然佢地話我唔夠奶會唔開心,最唔開心係奶奶成日話,你個胸咁大都唔夠奶,阿妹(即佢個女)無乜胸都有好多奶.

心裏真係唔好受,不過我都知佢地為我好.

唔好理佢地咁多,佢地唔支持,呢度有好多人支持你.

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊