自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

用威猛先生洗唔洗再過水呢?
and 駛唔駛用Dry 布抹左D毛,先用威猛先生?
tks for sharing!

男爵府

我今日買左支威猛先生嚟試,效果超好呀

大宅

用威猛先生要過水呀,我昨晚試左,好乾淨,不過懶唸住唔過水,點知轉頭間房好大陣霉up味,即刻用濕布再抹,咁就冇乜味la

男爵府

天花板可以用嗎? 用左會唔會剝落架?

原帖由 fionshum 於 10-2-27 16:22 發表
天氣潮濕先會發毛, 唔係因為耐無抺屋
最好就定時抽濕, 唔會發毛另外電器都耐用 d ..
真係 發左 先用呢 d 啦 ~

呢度有圖睇個樣,
http://foxyfeeling.pixnet.net/blog/post/11002692

記住係 "橙色去霉劑" 唔好買錯 ...

歡迎進入2隻小妖既世界~

http://hk.myblog.yahoo.com/carmenma99

禁止訪問

大宅

多謝分享, 我要去買一支!!

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

I used bleach (1:2 parts water), then wipe with water to clean. Then switch on dehumidifier to dry wall, else mold will grow again as water is wet.

Mold did not come back so far, even in rooms I did not use dehumidifier.

Keep my fingers crossed.

伯爵府

等我都買支試下先!
我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

抺完會唔會一撻撻架?

伯爵府

唉! 我屋企咪又係, 最初係廁所, 依家連個廳,
見到廁所個 天花又想 c, , 又黑, 一點點黑色. 出面個廳黑色, 昨天發現 d 門腳又有毛, 連雪櫃門底都有 d 黑色毛呀. c 未, 聽見妳地講, 威x 先生去"毛" 濟真係咁好, 真係好想買支返去攪掂 d "毛" 佢, 不過呢排都係潮濕, 會唔會抹完又起過 d 毛呢. 同埋 d 味會唔會好勁, 因為有 bb 係度. thanks!

係呢, 係咪 supermarket 有得買架.???? thanks a million!!!

王國長老

好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老

原帖由 第二任媽媽 於 10-3-1 12:25 發表
唉! 我屋企咪又係, 最初係廁所, 依家連個廳,
見到廁所個 天花又想 c, , 又黑, 一點點黑色. 出面個廳黑色, 昨天發現 d 門腳又有毛, 連雪櫃門底都有 d 黑色毛呀. c 未, 聽見妳地講, 威x 先生去"毛" 濟真係咁好, 真係 ...

日本城都有,
用完D霉菌會唔會出番咖???

大宅

This morning bought 威x 先生.
Very good!!!!!!!!!!!!!
Moss goes away!!!!!!!1

原帖由 ZZdaphne 於 10-3-1 12:49 發表

日本城都有,
用完D霉菌會唔會出番咖???

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 wawa70 於 10-3-1 13:09 發表
This morning bought 威x 先生.
Very good!!!!!!!!!!!!!
Moss goes away!!!!!!!1

是否直接噴牆唔洗再抹?你要用幾多先攪掂?

大宅

我噴在布上抹,要湿d。厳重d moss,直接噴牆待乾。

原帖由 blackbeauty 於 10-3-1 13:13 發表

是否噴牆唔洗再抹唔洗再抹?你要用幾多先攪掂?

禁止訪問

伯爵府

原帖由 wawa70 於 10-3-1 13:58 發表
我噴在布上抹,要湿d。厳重d moss,直接噴牆待乾。

我 mm 都買o左一支, 等陣睇下抹完會點, 但係我想問, 係咪就咁直接噴上牆, 跟住用布輕抹, 跟住等佢乾,
但係呢排日日都咁潮濕, 會唔會好難乾呢, 同埋會唔會攪到 d 油甩呀?

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我去過百X, 日本X都賣晒

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 blackbeauty 於 10-3-1 16:40 發表
我去過百X, 日本X都賣晒

惠康同荷花(貴D)都有

別墅

唔知d鞋發霉係咪都可以用呢?

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至