跳至

首頁

尾頁

大宅

9月會幫阿女報k1, 正校好d或運頭塘好d?Thanks!

複式洋房

我個囡囡以前係讀運頭塘, 我自己就好滿意同埋好喜歡囉, 至於大埔墟正校就唔知, 因我未接觸過呢間, 所以唔發表任何意見啦, 以免有錯
希望晴晴越大越乖的媽子

大宅

回覆 1# 晴晴媽子 的文章

我見正校收到73人兩班,咁米超額?我相信正校很多人選擇,但老師未必照顧到太多學生,但分校的環境稍遜,很難取舍.

大宅

我覺得運頭塘個間個校長同主任好差, 當時我囝囝考運頭塘個間, 因為我囝囝遲學講野, 校長同主任說同一樣及好無禮貌的說話 "你囝囝o甘遲都唔識講o野呀, 我地無人手去照顧你囝囝, 叫我囝囝讀下午班", 我囝囝聽完即刻叫走, 而我亦對這間學校是非常失望同憤怒..現在我囝囝在寶兒讀得很開心同講o野好好..

大宅

我囝囝讀緊運頭塘, 我過人覺得幾好!
其實當初2間都有見, 不過, 我唔鍾意正校環境同老師!
而分校好好多! 我沒有下面那位媽咪發生的問題喎!
運頭塘校長同老師都好好!

別墅

畀面勳章

我大女都係運頭塘分校既學生, k1-k3呢三年佢讀得好開心, 校長好喜歡小朋友, 老師都好有愛心, 我好慶幸佢有一個開心既幼稚園生活:loveliness:

我細女今年9月就會入去讀k1, 希望大家既bb都入到一間理想既幼稚園.....:D
❤。◕‿◕我有兩粒小糖果, 每天開心在一起!!!◕‿◕ღ・.。.✿

洋房

我大仔當年亦有報運頭塘村浸信會, 面見時仔仔只會說單字, 而且是細仔, 所以唔收..仲有面見時主任攞個apple問係乜, 但我個仔當係波咁玩, 主任即時黑面...比我感覺不太好....

大宅

好媽媽勳章

我個仔今年9月都會在運頭塘村浸信會讀K1..
我想知通常在這裡讀幼稚園的派位情況.

別墅

運頭塘0個間好ar~

大宅

我個女讀正校, ok, 冇問題, 學到野, 幾開心, 校長同老師都有愛心. 運頭塘佢未讀過, 冇得比較

別墅

同意, 我囡囡都係起正校讀 ! babyfather, 你仲有冇起散頭角住呀 ?
原帖由 babyfather 於 10-4-17 19:38 發表
我個女讀正校, ok, 冇問題, 學到野, 幾開心, 校長同老師都有愛心. 運頭塘佢未讀過, 冇得比較

禁止訪問

大宅

回覆 1# tammamaamy 的文章

我上個星期六睇左佢地d學生跳舞,我有d失望,覺得好'老積',唔係小朋友應該跳的,我依家15/16.

禁止訪問

大宅

回覆 1# tammamaamy 的文章

如果現制不變,阿女可以跟哥哥讀阮鄭(廣福),所以唔擔心.我係覺得佢地教小朋友跳果d舞有d唔係幾健康.

複式洋房

我個仔讀緊正校, 都好好呀

大宅

畀面勳章

運頭塘分校 d老師主任嬸嬸 個個都好好人,好關心小朋友,好有愛心,而家畢左業,我個小朋友同我都好掛住d老師同校長,嬸嬸.

讀左咁耐,未見過老師主任校長對小朋友惡同黑面.

如果唔係而家搬左去大圍,我都想我個細女番去大埔呢間分校讀,因為佢地全校既人實在太好啦

男爵府

邊間? 我想知, 如果唔方便公開, 可以PM我. THX!
原帖由 maggiechan 於 10-5-4 11:45 發表
如果現制不變,阿女可以跟哥哥讀阮鄭(廣福),所以唔擔心.我係覺得佢地教小朋友跳果d舞有d唔係幾健康.

大宅

我地上星期六去運頭塘果間interview,見到D老師好友善同有禮貌,唔似交行貨。聽老婆講當日去正校交表時,D老師就好一般。
雖然運頭塘環境差D,不過俾我感覺唔錯,阿女今日收到信,收佢讀下午班,而家等in埋安基司,如果得就最好,唔得就一定係浸運

大宅

畀面勳章

阿女而家讀緊運浸k1, d老師真係好好, 好有愛心, 就算阿女係細b(11月先3歲)講野唔叻, 老師都會好有耐性教阿女, 唔會有岐視同無偏心囉
哥哥就舊年運浸畢業, 派到第一志願, 同埋舊年派位都好好, 好似有80%首3志願.

仲有我想講運浸係有全日班, 正校只有半日班, 我ftm湊2個, 所以讀運浸全日班.

首頁

尾頁

跳至