母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

由六个月大开始,早餐比糊仔,lunch比粥仔,晚餐比rusk,每餐再breastfeed喂到饱。训教前再喂一次。他每两个钟起来一次!有时tum下可以训返,但好多次都要喂他先训,仲好似好鬼肚饿0甘...
really so hungry?? 我真是就癫喇!你地既bb训得点?

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我個B9個月, 情況同你都係一樣

大宅

陪月勳章

我個B八個月, 同你一樣, 我都未顛. XD
唔俾佢食, 一係喊得越來越大聲, 喊到醒...一俾佢食即收聲, 食完即瞓, 所以都唔知點幫佢戒夜奶....

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我B8個月
都係咁
不過一晚2次到..........

大宅

原來我都唔孤單....... 我個仔三個月, 本來都ok, 夜晚可以一次訓4-7個鐘, 但自從乳腺炎少左奶, 呢幾晚都2-3個鐘醒一次, 真係人都癲!!!

水晶宮

我都係呀, 亞B5.5月前都係瞓天光, 但之後都要食夜奶, 有時4次, 有時2次.....如果唔俾佢啜我估仲辛苦, 所以都慣左.....
我的最愛: 老公, 仔仔, 同來緊既女女, 老豆

禁止發言

好媽媽勳章

複式洋房

d人同我讲最后一餐喂奶粉等他睡耐d
最初我不理的,但而家就黎颠,mud都试下
点知一比个bottle, 他就喊到好似死老豆0甘
喊喊喊,喊到我自己喂返先收声

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊