懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有無人未到預產期入c+催生 (因bb太重)

我想知成功率有幾高,抑或anyway到最後都要開刀.

我現在38wk,bb已接近8lbs,醫生話要順產就星期五前入院催生.到下禮拜就太遲要開刀了.
[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD7/110360/114629.11023512.35296.jpg[/img]請click 入@charlotte 靚相1輯@

大宅

Re: 有無人未到預產期入c+催生 (因bb太重)

我都係..>.<
我都想知......我可能下星期催生 !!!

公爵府

畀面勳章

我bb出世9磅重,我都係預產期前摧生,我塞左兩粒摧生藥,跟住去產房,我半夜12點塞藥到第二日下午子宮頸都冇鬆到,連一度都開唔到,但係已經一分鍾宮縮一次啦,跟住醫生同我講,有兩個選擇一係等多十幾個鐘,睇下宮口開唔開,如果開嘅話,就幫我穿羊水,睇下生唔生到,不過唔一定成功一係就而家開刀,叫我同老公商量下,跟住我決定左開刀,係半身麻醉(老公都可以陪產),到我生完我問返醫生,如果我等順產可唔可以自己生到,佢話亞b個頭好,應該到最後都係開刀,好彩我冇等到咋~~

複式洋房

我生大仔都係差唔多咁o既情況, 朝早8點入院催生, 吊藥同醫生幫我穿水, 等到下午5點, 半分鐘痛一次, 都係開得1度, 最尾頂唔順都係開刀, 不過我係全身麻醉, 生完醫生同我老公講, 話我個仔個頭又大又硬, 自己都應該生唔到
所以我今次一早約左時間開刀, 唔駛諗咁多

複式洋房

r&k2004,

請問你第幾週催生?未到預產期都9磅!!
我老公又係怕我痛住等太耐,佢想我開刀.我就15/16咯.
[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD7/110360/114629.11023512.35296.jpg[/img]請click 入@charlotte 靚相1輯@

民房

我今日睇完醫生, 又係阿b頭大, 而且我上一胎係因為bb頭大而生左30個鐘, 勁辛苦, 所以醫生建議我提早係38周催生, 希望可以自然生... 我都很可能會用催生 + 無痛, 但係怕最後都要開刀....而家真係心大心細, 唔知點算....

公爵府

畀面勳章

CarolSK 寫道:
r&k2004,

請問你第幾週催生?未到預產期都9磅!!
我老公又係怕我痛住等太耐,佢想我開刀.我就15/16咯.

CarolSK:
我3月31號預產期,醫院就3月27號凌晨幫我塞摧生藥,其實個bb咁大自己想順產都未必得,我個時係產房要決定開唔開刀個時都好驚,覺得開刀好似好大件事咁,但係到個女出左世,就覺得快d生佢出黎好過啦,又要等順產但係又唔一定順產到,如果順產唔到個如果咪又係開刀~~ :-|

首頁

尾頁

跳至