嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

已經馱孖B 8個星期, 但係從來冇作嘔作悶, 胃口好好. 子宮冇扯冇痛, 除左覺得個肚漲左好多(由27吋漲到30吋), 一直都好輕鬆.

因為見外國網頁話, 通常馱孖B比較易害喜, 我個情況咁輕鬆舒服, 反而令自己好担心孖B的情況.

有孖B媽媽可以分享下嗎?

等待驗證會員

原帖由 yamagata 於 10-3-12 16:13 發表
已經馱孖B 8個星期, 但係從來冇作嘔作悶, 胃口好好. 子宮冇扯冇痛, 除左覺得個肚漲左好多(由27吋漲到30吋), 一直都好輕鬆.

因為見外國網頁話, 通常馱孖B比較易害喜, 我個情況咁輕鬆舒服, 反而令自己好担心孖B的情 ...

人人體質唔同
我陀孖B都無乜嘔,無轉胃口
仲好好胃口添呀

大宅

原帖由 sukiko 於 10-3-12 17:43 發表

人人體質唔同
我陀孖B都無乜嘔,無轉胃口
仲好好胃口添呀

me too,我對仔而家16個月大喇!

珍珠宮

減齡達人勳章

i'm also can eat and can sleep, no "morning sick"! my girls now almost 4 years old la!
原帖由 yamagata 於 10-3-12 16:13 發表

因為見外國網頁話, 通常馱孖B比較易害喜, 我個情況咁輕鬆舒服, 反而令自己好担心孖B的情 ...

複式洋房

我都無咩嘔, 一切都正常咁, 不過我宜家陀到33wk幾就知辛苦, 個肚重到...

大宅

各位媽咪, 唔該晒!

聽完你地講真係放心左. 因為下星期三至再見醫生, 希望bb一切安好.

等待驗證會員

原帖由 yamagata 於 10-3-12 22:08 發表
各位媽咪, 唔該晒!

聽完你地講真係放心左. 因為下星期三至再見醫生, 希望bb一切安好.

放心啦, 一切安好
最緊要你保持心境開朗

別墅

無關係ga~我完全無害喜現象~
更甚o既係我初頭完全唔知自己有o左BB tim, 所以害喜呢d係關個人體質only~

大宅

我開始陀頭三個月就害喜得好緊要, 日日嘔8次, 食唔到嘢, 飲唔到水, 除咗瞓其餘都提唔起勁做. 到依家33w啦, 所以有無害喜無關既.
[url=http://www.TickerFactory.com/]

大宅

|0|

基督是我一家之主

複式洋房

我都無作嘔作悶, 胃口一般, 一齊正常.
唔使擔心!

複式洋房

我都無嘔過,胃口都好好,重左成80磅,初初頭3個月都未知係孖既,係覺得好眼訓,其實我覺得陀孖最辛苦係最後過個幾月,比陀一個辛苦好多,個肚勁痕,個肚又重,訓落床都有困難,訓教好辛苦,要不停左轉又轉,因為訓左側對b係哂左面,訓一陣腰都痛埋,未轉另一邊囉,坐都坐唔耐架,企又難,坐又難,訓又難,上落樓梯都好唔方便,我對腳係4個幾月個陣已經水腫,重要係超腫喎,而家我對b半歲喇,係湊得辛苦d,但見到佢地既成長,真係好開心!!

大宅

我都無嘔過呀,又唔係話好大食咋喎!
係頭4個月日日流啡最令我擔心囉,不過好彩之後都無咩事喇!
不過個肚肚就好大囉,我27wk已經39.5"喇!
重左23lbs添!
好擔心之後唔知點修身呀

原帖由 yamagata 於 12/3/2010 16:13 發表

等待驗證會員

原帖由 ameliakwok 於 10-3-21 18:57 發表
我都無嘔過呀,又唔係話好大食咋喎!
係頭4個月日日流啡最令我擔心囉,不過好彩之後都無咩事喇!
不過個肚肚就好大囉,我27wk已經39.5"喇!
重左23lbs添!
好擔心之後唔知點修身呀

...

我27W時, 腰圍已40吋
重左34磅啦

家下36W, 腰圍45吋
重左50磅
好在人人話我唔似重左50磅
手腳都係像以前肥左少少
我相信孖B吸收, 唔係肥晒係我度

大宅

no worry~~~ 我都係食得訓得仲...痾得~haha
完全冇嘔過~仲好輕鬆~~都係最後個個月訓覺行路比較辛苦~但bbs 成長得好好~都好重~我33w生佢地, 大:1.98kg 小:2.23kg dr.話以33w黎講係好好la~

大宅

嘩...45"呀
如果我可以馱到36w我真係會好開心呀.
甘而家佢地有幾多磅呀??
我27w時佢地分別992 & 1010g呀.

原帖由 sukiko 於 21/3/2010 23:17 發表

我27W時, 腰圍已40吋
重左34磅啦

家下36W, 腰圍45吋
重左50磅
好在人人話我唔似重左50磅
手腳都係像以前肥左少少
我相信孖B吸收, 唔係肥晒係我度

等待驗證會員

原帖由 ameliakwok 於 10-3-23 13:15 發表
嘩...45"呀
如果我可以馱到36w我真係會好開心呀.
甘而家佢地有幾多磅呀??
我27w時佢地分別992 & 1010g呀.

上星期五返廣華產檢
孖B分別5.7磅及5.4磅

唔會再返廣華及私家產檢了
因廣華等緊我作動順產
如無動靜, 30號入院, 31號開刀生

大宅

嘩...好叻...5磅幾,希望我都可以好似你甘叻啦
你去邊間生呀?? 你唔試下順產??

原帖由 sukiko 於 23/3/2010 13:38 發表

上星期五返廣華產檢
孖B分別5.7磅及5.4磅

唔會再返廣華及私家產檢了
因廣華等緊我作動順產
如無動靜, 30號入院, 31號開刀生

等待驗證會員

原帖由 ameliakwok 於 10-3-24 13:08 發表
嘩...好叻...5磅幾,希望我都可以好似你甘叻啦
你去邊間生呀?? 你唔試下順產??

我在廣華生麻
廣華決定38w一定要生
咁咪book定31號開刀,唔會再催生咁麻煩
如早過31號作動,就要順產

大宅

原帖由 sukiko 於 10-3-24 13:39 發表

我在廣華生麻
廣華決定38w一定要生
咁咪book定31號開刀,唔會再催生咁麻煩
如早過31號作動,就要順產

好犀利呀,兩個磅數都好好呀. 你呢排有無特別食得多野架?

陀到呢個週數都好犀利, d醫生成日話孖胎易早產.最後陀到32-34 week. 但其實有無咩心得架?

首頁

尾頁

跳至