嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

因為天氣時冷時熱, 用咗好多隻沖涼都唔掂, 頭仔因為太乾燥搞到甩皮... 最後都要用番 qv bath oil 沖涼先叫潤番少少....., 但又輪到 jj & patpat 位問題出現, 因為用完 bath oil 沖涼就唔會再過水, 但呢兩個位 (jj & patpat) 唔知係咪因為無用皂洗過, 就搞到好紅好"葉"咁, 請問我應該點做呢?? 見到紅成咁, 真係心痛死!!

民房

我個仔明天都係7個月, 我都係用qv bath oil 同佢洗澡及順手洗頭, 我亦無過水, 但佢jj 及patpat無野, 你個仔果兩個位有野會唔會係有時太耐無換片, '業"到呀。

原帖由 goolima 於 10-3-22 00:25 發表
因為天氣時冷時熱, 用咗好多隻沖涼都唔掂, 頭仔因為太乾燥搞到甩皮... 最後都要用番 qv bath oil 沖涼先叫潤番少少....., 但又輪到 jj & patpat 位問題出現, 因為用完 bath oil 沖涼就唔會再過水, 但呢兩個位 (jj & ...

別墅

我BB有濕疹,用左好多野都吾得。我系一田 BB fair 買左盒 oat and milky bath 同一支organic baby oil。用左真係好,無痕無紅!!

子爵府

好媽媽勳章

会不会是尿片和湿巾的问题呀?要勤换片."大大后要洗patpat

教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離。

大宅

我大約2.5-3HR 幫囝囝換一次片, 如果大大就一定用水幫佢洗....

我呢兩日開始改用焦糖皂幫佢沖, 然後再過BATH OIL, 效果好咗好多..

首頁

尾頁

跳至