懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

你地同男朋友媽咪(奶奶)相處好嗎?

我自問就同佢相處得唔好啦~
佢成日都話我~
好似我個b有濕疹又話係我攪到佢咁~
我坐月洗頭又俾佢話~咩野都俾佢話~
最慘就係同呀b睇醫生都俾佢話呀~
話咁細個做咩要同佢睇e生wo~真係低能ga~
如果唔係俾面男朋友,我實同佢嘈緊~
唔知有冇其他媽媽係咁??

男爵府

Re: 你地同男朋友媽咪(奶奶)相處好嗎?

當佢未係我99

大宅

我同奶奶相處暫時都冇嘜問題,仲幾好添!可能大家都住得遠,好少會見啦!所謂相見好,同住難ma,大家既生活方式唔同,就會有好多唔同既意見架啦,所以有機會既話,最好就唔好一齊住lor!咁樣對大家都會好d!
對住d老人家,有時要'tum tum'鍚鍚既,只要大家都知道其實都係關心對方,有時明知佢做錯,咪忍下lor,咁就會好d!

子爵府

好媽媽勳章

未同老公結婚個陣時...見到佢就叫聲伯母...之後就唔理佢...佢唔理我...結左婚之後...見到佢就叫奶奶...佢唔同我講野...我就唔會同佢講野...各有各...不過有陣時真係唔係幾鍾意佢...我著咩衫...佢有意見...留咩髮型...剪咩髮型...又有意見...仲要踩到盡...唔識諗下人地感受...不過我愛我老公...加埋我有家教...所以唔會理佢...

[url=http://lilypie.com][img]

男爵府

我同奶奶D關係重好過同自己阿媽...

大宅

me too.
潮流媽咪 寫道:
我同奶奶D關係重好過同自己阿媽...

大宅

我已經忍到忍冇可忍既地步~
我now都仲未同我男朋友結婚~so大家都係分開住~
呀b跟我~一開始佢知我有左既時候, 因為醫生話我有左差唔多6個月so唔落得~佢就叫我返大陸落~仲話我個仔會係弱智~呢d我都算啦~佢仲要我個仔有d咩野都講到係我錯哂咁~
咁我都唔想ga~佢係我個仔~我見到佢咁我都好心痛~
佢完全冇係我o個邊諗~最離譜既係佢成日都想呀b返佢屋企~但佢now先得o個差唔多2個月人仔~我都盡量唔帶佢出去~除左去嬰兒園同打針~佢仲叫我帶佢返去過夜,等佢同呀b訓~萬一佢病左佢又入我數~再者佢咁細個我都唔敢同佢訓~佢竟然話會同我個仔訓~我同佢講話遲d~佢又要講話我霸唔呀b唔俾佢見~
我真係唔識同佢相處~可唔可以教下我點做.....

子爵府

我地一齊住,99很好,唔law唆,又會煮早餐我食,佢在家時通常家務都係佢做,其實你可以試下遷就下佢,老人家咪同小朋友一樣都中意人地tum下ge :lol:
]

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

superlover_mak :
我都係未同老公結婚架.....我同佢阿媽相處都唔係咁好,我最初同佢個仔拍拖時,佢已經唔鐘意我...我地仲試過吵架~~我陀bb既時候.....話佢唔會認我呢個新抱同呢個孫(我亦都冇迫佢認我地~)到我生左仔仔......佢又成日俾說話我聽...講到我好似唔識湊仔咁,仔仔一有d咩,就話我.... 又話我點解唔咁...講真個仔係我既...我自己識得點樣做~~好彩唔洗同佢住...如果要同佢住我一定忍唔到佢~~

大宅

maggie0043
我男朋友個媽話我同我男朋友結左婚之後要同佢住....
到時一定會俾佢話得仲勁~
coz佢成日叫我等佢喊先俾佢食奶~
但我就4個鐘到就俾佢食~
俾佢見到又話我唔識湊...
佢成日話想湊...但我男朋友既童年生活係=0..叫我點俾佢湊
佢最衰既就係叫我唔好讀書去全職湊b~
我都想...我讀都係為左個仔..佢自己個仔唔鐘意讀又迫佢讀
點解唔叫佢個仔唔讀wo!一d都唔fair....

muihsu:
我羨慕你地既關係咁好~
但係我bf既媽媽是一個好矛盾既人~
我都唔知點同佢相處~
何況tum佢~

首頁

尾頁

跳至