懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

想問下大家睇邊個私家婦科做產檢,幾錢??

我睇開cwb-鐘家良,產檢-$750 好貴 :-(

男爵府

Re: 想問下大家睇邊個私家婦科做產檢,幾錢??

我睇尹振偉,第一次作小產睇佢$1500,有樽維他命同葉酸仲有打著一針,跟住照一照冇事產檢多數$700,照4D彩色又係收$1500.抽羊水$4500,抽血唔記得,細菌化驗$250.佢雖然收費貴,但救了我b女.使我成個怀孕過程好放心,俾到我好多信心.

大宅

嘩!點解你地咁貴?我睇旺角中心黃褔銧
一樣有4D,而且都好細心都係大概$500,例如度頸皮,抽血等特別檢查就貴小小啦!所以而家第二胎都睇返佢!

侯爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

bonnieysl,
我唸地區關係啦,所以個e 生都收貴d :-( 不過呢個e 生我睇左8年啦,佢仲幫我做左2次手術,所以我自己一路都唸住轉...最近老公聽同事講又係照埋3d/4d 都仲平過我地,叫我不如試下第二個 反正我地都唸住響政府生.

我想問,你係由一知道懷孕開始就照4d 嗎?? 照得多對個胎有無影響?? 有無詳細架步?? 難book 嗎??

侯爵府

我o係陳麗燕醫生度做產檢, 每次$450 (包驗尿白及尿糖、量血壓、照超聲波、鈣片同葉酸)

別墅

我睇尤漢維醫生在旺角, 每次也是$450 (包驗尿白及尿糖、量血壓、照超聲波、補足藥). 請問有冇人睇過覺得他怎樣?我想找他接生?

大宅

March:
基本上我睇佢差不多十年,第一次有BB時
係99年當時4D未流行。所以未照過。
之後一直保持婦科檢查等等。今次一驗到有就已經睇佢,不是一開始就照4D,因為太小睇吾到架!起碼三個月到啦!其實照4D好架,不是要看bb樣,最重要是
可以早D睇下bb有無免唇、鼻骨(怕唐氏宗合症)等等問題。
詳細架步如下:旺角中心一期1701室
電話:23928283
不是好多人,只要你準時到我每次等大概30mins,星期六就多人D。

伯爵府

我睇開張福滔醫生係銅鑼灣產檢$400, 照超聲波$400

大宅

我都是睇旺角中心黃福銧。生第一個時已由他開刀,今次都會由佢操刀。他很細心,解釋很詳盡。如果你有在政府醫院有驗血報告,他就不需要你再浪費金錢再Check 過。

王國長老

月餅勳章 王國長老

產檢+照4d 係around $500度?? 等我都打去問下先. 佢地係咪都係紅假休息o架??

bonnieysl 寫道:
March:
基本上我睇佢差不多十年,第一次有BB時
係99年當時4D未流行。所以未照過。
之後一直保持婦科檢查等等。今次一驗到有就已經睇佢,不是一開始就照4D,因為太小睇吾到架!起碼三個月到啦!其實照4D好架,不是要看bb樣,最重要是
可以早D睇下bb有無免唇、鼻骨(怕唐氏宗合症)等等問題。
詳細架步如下:旺角中心一期1701室
電話:23928283
不是好多人,只要你準時到我每次等大概30mins,星期六就多人D。

大宅

我睇陳帆, 係沙田, 她應診時間很少, 我朋友屋企四姐妹生bb都係她接生, ok! $370 驗尿量血壓連超聲波, 有鈣片同維他命. 手術費收$9000.

大宅

Erco:
你都係睇佢架?你BB幾大丫?

男爵府

有冇人睇過方幸生呀? 好唔好? 幾多錢?

複式洋房

hialice:
我睇緊方醫生,佢好好,好有耐性,次次診症都接近半小時,不過就貴,最基本每次要$840,有藥就要加多$60左右,而且勁多人,預約左準時到都要等接近個半鐘有多。若你真係睇佢,就要預時間同預錢!

hialice 寫道:
有冇人睇過方幸生呀? 好唔好? 幾多錢?

子爵府

我睇仁安connie yuen,$6500有12次產檢,包埋驗血同一次3d。

別墅

曾祥風, $6000任睇, 包-驗血 : aids, 肝炎, 梅毒,血型, 德國麻疹, 3d & 4d ( 我共照4次4D連vcd)
osar test 另計 $700.

男爵府

我睇佐敦的江孟儀$450連照聲波
http://hk.myblog.yahoo.com/kakawong97
得閒黎睇下我的bldg啦!

等待驗證會員

Hi Hilace,

我之前睇

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

Hi Maryann,

I'm also considering to have Dr. Wan for my BB's delivery. Would u pls advise the price u quote is for Dr. Wan or Dr. Lam (his partner)? I've gone there once to have pre-natal check.

男爵府

請問仲有冇其他香港東區至中區的好女醫生介紹呢? 我睇開的係男醫生, 都幾好, 不過想睇下女醫生囉~~ thanks!!

首頁

尾頁

跳至