心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

有無結婚之後響自己阿媽(女家)到住!!!!!

我結婚差不多4年,因為我奶奶到住好唔方便,反而我阿媽方便好多,所有我響阿媽住多,一星期返奶奶到住兩曰,其餘時間都響阿媽到住,這樣既生活已經四年!
其實我驚比人講是非,我依家等上公屋,但我唔想返奶奶到住,大家有無好似我咁呢!!!!
I LOVE YOU BABY !

大宅

Re: 有無結婚之後響自己阿媽(女家)到住!!!!!

環境迫人, 忍耐一下吧, 其他人的想法, 不用理會那麼多, 又不是什麼見不得人的事.

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

咁你響你媽咪度住時你奶奶有無咋型呀?

禁止訪問

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

我個人就覺得結左婚係男家/女家住冇乜問題丫, 最緊要有地方住。

ha, 我得1個女, 第時佢結左婚, 我老公都想個女同佢住呀!!
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我咪係咁lor之前,無 問題

大宅

我都係ar媽度住
我老公都好開心

大宅

我都係呀...............不過, 我係住係隔離..........真係方便到死.

冇咩..........就去隔離拎.
要出街.............就放低D細路仔係亞媽度.
出街夜左.............又唔使趕住返屋企接仔.

不過,,,,,,,,,,,,,,,,,,亞媽鐘意就出出入入............都有D唔方便.

.............. 無完美...................總括黎講........都係好多過唔好.

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都係呀...............

而家買左樓都係同亞媽住,而家時代唔同,邊有咁多是非呀 !!最緊要有地方住,大家舒舒服服同開開心心 !!
請大家和睦發表及討論,尊重自己,尊重別人,但要嘈交,無理取鬧,恕難奉陪 ~~

子爵府

好媽媽勳章

我都係同阿媽住...

[url=http://lilypie.com][img]

別墅

我弟婦都係同佢呀媽住,而家就怏生bb(下個月).我細佬一個住大埔,弟婦一星期只返去一,兩日(假期).時代變左,都冇所謂.其實我覺得佢好幸福,父母吾計較好開通,而且照顧周到.

大宅

小路 寫道:
咁你響你媽咪度住時你奶奶有無咋型呀?

小路:

我奶奶佢自己覺得仲好,唔使成日依賴佢,佢成日驚我老公一無野做要住佢,食佢,養埋D孫,反而我阿媽就唔會咁唸!

XDOG

禁止訪問

大宅

自己阿媽永遠最好!

大宅

我之前結婚後都同亞媽住左 3 years.. 亞媽對老公仲好過我

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我之前都係同阿媽住,住左七年tim呀~~如果有得我揀我都唔會搬走,我老公都係咁講,我唔怕人講事非,因為我阿媽不知幾想我係佢度住,佢得閒可以同d孫玩下~~至於奶奶,我就真係唔會同佢住,我接受唔到一間屋冇冷氣,冇洗衣機,冇熱水爐.....以前一星期去佢屋企幾次,而家一個月都冇一次,因為太遠,我多數都係返阿媽度先去坐下,我奶奶住我阿媽隔離座~~
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

子爵府

我都係亞媽度住左3yrs,到我搬新屋都搬埋亞媽黎一齊住,有飯食,又有人一齊煲碟

複式洋房

Yeah... , quite good ar. My mon treat my husband like his son, maybe better than my brother...haha. Therefore, we love stay with my mon and dad really much.

Um.. her mother ar.. no need la... When my daughter born till now (near 1 year la), his family also haven't visit my girl and phone to us. It's Ok. My husband also said, his family just has 3 ppls. My daughter, me and he,,,

大宅

[quote]
mingmingcheng0417 寫道:
我同老爺99住,之前想同阿媽住,不過我老公話咁樣會好無面喎......其實依家咩

首頁

尾頁

跳至