論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

想問下請菲姐湊b既媽咪,你地係咪真係有間房比個菲姐訓架,個個都可以spare 到間房出來嗎?

有無人要做廳長?

大宅

畀面勳章

咁安排佢同bb訓咪算叫做有間房囉.

如果指明一間獨立工人房, 咁睇你填住址面積都心中有數啦! 吾通間五百呎既屋仲會有獨立工人房比佢咩?! 但大多數菲傭都吾鐘意瞓廳, 有得揀(工)一定吾會做.

原帖由 Swan12 於 10-6-24 12:40 發表
想問下請菲姐湊b既媽咪,你地係咪真係有間房比個菲姐訓架,個個都可以spare 到間房出來嗎?

有無人要做廳長?

大宅

我姐姐有一間房自已瞓的, 係碌架床嚟嘅, 佢間房擺咗我哋好多雜物, 例如櫃呀,食油,等等

別墅

我屋企四百幾呎得兩間房,所以我個姐姐係同我囝囝一間房,佢仲係瞓子母床咋,以我所知係唔需要一定比一間房個工人架.

大宅

我個姐姐係自己一間房,但佢間房放左好多bb野,仲有掛熨,都係佢既工作間甘~

別墅

我個姐姐都係自己一間房, 不過間房係雜物房,無固定牀, 佢訓摺牀, 早上要收起, 夜晚先開.

瑪瑙宮

好媽媽勳章

我請 2 個工人都係同我仔/女 share room 咋, 香港地唔係甘易 spare 間房比佢地 lor !

你寫 contract 時, 註明係 share room with kids 就 ok 架啦, 唔水擔心 wor !

再講我真係識有人比廳, kitchen 個工人打地鋪架 ....佢地點填 contract 我就唔 g lur

原帖由 Swan12 於 10-6-24 12:40 發表

有無人要做廳長?

大宅

我有幾個朋友都係叫個工人打地鋪做厨長
冇計 香港D屋寸金尺土

禁止訪問

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章

男爵府

我有比工人自己一間房,但間房本身擺左我地全家既大衣櫃,同埋擺雜物,佢iron都係佢自己房
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結。

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至