跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

依家阿囡吃完奶越來越難掃風, 有時甚至扭計唔肯掃, 不過, 我又唔夠膽鬆懈. 有時阿囡勁扭眼瞓又真係掃唔到就打直抱佢半個鐘,D奶落格. 有無mamaBB掃風要掃到幾時可以唔駛再掃??

男爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

佢一日要啜奶, 一日都要掃架

依家咁大個, 我呢個呀媽好鬆懈了, 有時佢自己會gur氣, 有時拍一陣未gur到就放低佢玩一陣, 之後一抱起拍幾下通常都掃到

男爵府

咁大個,我起起佢10分鐘,已經自己gur,

無既話就拍幾下,

再唔係就好似kingbbsam 咁放低佢玩一陣, 之後一抱起拍幾下

不過我丫B好鍾意人地拍佢,

有時喊拍佢就唔喊,唔拍反而喊

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

呢個問題我都問過其他媽媽級既朋友!
都係大約一歲度啦!
不過我個囡好早已經會自己gur....
食完企一企,就gur左!
所以我都唔洗點掃!!

大宅

好媽媽勳章

其實無一定架!只要佢有飲奶都要gur,不過,大個左d,佢就好容易自己會gur,如果佢無gur既時候,咪幫佢掃兩下囉!

複式洋房

亞b四個月時都無掃, 有時佢自己搞點gur.

大宅

gov't clinic nurse told me 6 months old, no need to burp.

for my bb, still need to take rest and i think burping is better. but burp for a few minutes only. she can burp the gas out very quickly. if she can't burp herself, still take rest for 30 min then put her in bed.

首頁

尾頁

跳至