懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

入院催生前是否前幾小時不可吃東西及要注意甚麼?

如題 亦是幫我朋友問的 請幫忙

大宅

Re: 入院催生前是否前幾小時不可吃東西及要注意甚麼?

If you don't take C-section, you can eat but don't eat too full. Nurse will ask you not to eat. However, my experience is you don't know when you can deliver your BB, so you have to eat, otherwise, you don't have energy to push your BB out.

子爵府

好媽媽勳章

我因為過左預產期...所以要入院塞藥...第二朝催生...我朝早照食早餐同飲水...醫生同姑娘無話唔食得...係開刀先唔淮食野...

[url=http://lilypie.com][img]

別墅

我過左預產期都未生, 醫生就要我入院催生...那是星期六下午三點多...四點多先瀉下, 跟住塞催生藥, 七點多食晚飯, 姑娘話, 食物要24小時後至會消化哂再"唔唔"架啦....一直到星期日清晨生.

子爵府

係呀, 生BB 要用力, 唔食野又點有力生呢...
加油, 唔使擔心

子爵府

我都係過左預產期一星期都未生就入院催生..我係吊藥水..
你記住入院之前要食野呀..因為我一入去就幫我穿水...之後要訓床同冇得食野ga喇...仲有吊左藥唔係即刻有得生ga..我就等左4,5個鐘呀....有d耐0既成十幾個鐘先生到ga...如果唔食野會好肚餓到時冇力生ga

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章

我剛剛去了醫院回來 (我朋友明天中午 12:00 催生)
我剛才問朋友問了姑娘~明天可否吃東西

姑娘說~什麼都可以吃 , 因是只是催生,
如果是開刀就不能吃.

祝大家生產順利
前面是絕路~希望在轉角

首頁

尾頁

跳至