論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Rani W64xxx6(x)‏

我前工人 play notebook all the time 唔比佢玩電腦就炒我 唔做..比一個月通知我但曰曰係當我透明迫我炒忍咗佢一星期..我算.... 唔同佢計比足25日叫佢走..响agent 到簽收所有嘢..又去勞工處話我所有人工, 機票冇比佢,又話要500 交通費 (我已比咗100 )罷明佢係想延遲留港 la 好彩我有所有copy +有佢卬尼地址 print 咗 google map 比埋勞工處 ..最後都比佢延遲1 week 才離港 以為件事完la 點知1個月後嘅今日收到佢張電話單..比人追數 原來佢打從唔做之前數月己沒有交費.(basic plan $40 but outstanding fee 14xx).我相信係佢有計畫唔交+唔憦..佢太叻 留佢响屋企好危

有電腦真係唔用得,,佢哋比一般smart
Little CHarlie

男爵府

佢d 電話費唔好理
人地send 信黎, 你寫低話工人已回國
寫埋地址上去
掉返落郵筒就ok
if 你有 send 比 immigration 的 termination form, copy 一份放埋去

複式洋房

yes yes . thanks

原帖由 chaklongma 於 10-7-16 09:45 發表
佢d 電話費唔好理
人地send 信黎, 你寫低話工人已回國
寫埋地址上去
掉返落郵筒就ok
if 你有 send 比 immigration 的 termination form, copy 一份放埋去

大宅

回覆 1# LittleCharle 的文章

絕對同意 我們剛炒的工人有自已的手提電腦 每天只上網 以為自已是 ceo 不是工人 亞 sir 才是她的隨從 真是有苦自已知

大宅

請到呢類工人真係喊都無謂,祝樓主好運,下次請個好工人啦!

複式洋房

請工人都係膽博膽+運

原帖由 Sto 於 10-7-16 15:34 發表
請到呢類工人真係喊都無謂,祝樓主好運,下次請個好工人啦!

大宅

請工人真係講運

首頁

尾頁

跳至