母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

好唔開心呀,3個幾月就黎m,,,,,,,,仲好多添,唔知之後會唔會變返一個月黎一次m,唉........全人奶媽應該唔會咁架喎,激死我.........

大宅

原帖由 tratralau 於 10-7-16 16:30 發表
好唔開心呀,3個幾月就黎m,,,,,,,,仲好多添,唔知之後會唔會變返一個月黎一次m,唉........全人奶媽應該唔會咁架喎,激死我.........

m 到後有無令到奶量減少?? 你係全泵定埋身???

男爵府

好媽媽勳章

我想問個無知問題,係咪keep住餵人奶,會無m黎架?我係全泵媽,埋身餵同全泵有無分別?

大宅

陪月勳章

當然唔係啦!我生完個幾月就來M,那時放緊產假全埋身餵,問MCH醫生:正常的,因每人的hormone不同,就算全人奶都唔代表無M,之後我每個月準時來,每次奶量都跌,成日要追奶,現在阿女開始食固體食物先輕鬆的!
原帖由 carykwok 於 10-7-18 18:17 發表
我想問個無知問題,係咪keep住餵人奶,會無m黎架?我係全泵媽,埋身餵同全泵有無分別?

男爵府

好媽媽勳章

明白哂,謝謝你!

原帖由 giftfromgod 於 10-7-18 21:18 發表
當然唔係啦!我生完個幾月就來M,那時放緊產假全埋身餵,問MCH醫生:正常的,因每人的hormone不同,就算全人奶都唔代表無M,之後我每個月準時來,每次奶量都跌,成日要追奶,現在阿女開始食固體食物先輕鬆的! ...

男爵府

全人奶媽3個幾月就m到.......

唔洗擔心,我都係全人奶3個幾月就黎m,,,,,,,,,現在B女七個月,又冇再來M...MCH話個個人唔同唔洗擔心.. .人奶媽加油,我現在都全PUMP...加油.....

大宅

我想問問M來奶量大跌後,你地用咩方法追返D奶啊?
我就快三個月但仲未來M,但好擔心第日M來後奶量大跌追唔返啊。

大宅

我果陣都系,所以無問題,但我又ok喔,奶量都食唔曬
原帖由 giftfromgod 於 10-7-18 21:18 發表
當然唔係啦!我生完個幾月就來M,那時放緊產假全埋身餵,問MCH醫生:正常的,因每人的hormone不同,就算全人奶都唔代表無M,之後我每個月準時來,每次奶量都跌,成日要追奶,現在阿女開始食固體食物先輕鬆的! ...
你既健康就系父母ge快樂

大宅

好媽媽勳章 BK Milk勳章

我會飲豆漿同食紅豆沙!

你希望別人怎樣待你,你也要怎樣待人(太7:12)

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊