夫婦情感

跳至

首頁
45678...39

尾頁

子爵府

樓主,
29應該想在香港生BB, 所以短時間不會返大陸, 所以計生辦的方法唔知有冇用, 而且我相信你C6的29咁宫心計, 一定知唔可以在這段時間內返大陸, 因大肚可以博同情, 更何況對你C6來講, 29是人在異地, 無親人,,只得你C6一個,所以你C6一定會睇佢多D,
所以現階段, 我認同上面的MAMI講, 適當時候扮弱者, 還要好好運用無聲的眼淚, 不要吵鬧, 最好約佢一起產檢, 這樣可增加聯繫不過, 若C6拒絶, 每次產檢後, 同佢分享BB的事, 都可達到目的, 樓主, 你現時是長期戰爭, 還要好好保護身體, 亞B的成長是靠你, 最後, 有現時不是趕走29的好時機, 因她大肚, 加油呀!

子爵府

原帖由 C9010275 於 10-7-30 15:22 發表
只是到了现在不是我俩的事, 任何决定都会影响bb 一生我才会那么烦。
...

delete.

大宅

原帖由 tired 於 10-7-30 15:55 發表
呢個case我都記得呀! 唔係美國, 係英國, 仲記得當時個媽咪都吾忍心, 考慮左好耐..但後來苦無良策下都做左,件事就甘完滿解決了........

你都記得 ,原來係英國,不過呢個舊case易搞d, 因為知道晒29姓名同返工地點, 依家樓主對29一無所知, 所以計生辦係冇用.

依家樓主c6都係想享齊人, 邊個頂唔住就自動棄權

珍珠宮

唯有揾私家偵探先可查到29資料...

樓主老公好明顯要享齊人, 唔係点解要樓主大肚, 佢真係一個極自私男人, 冇諗到自己老婆, 害到樓主而家吾上吾落!有左bb都吾能夠專心安胎!自己就繼續享齊人!
shit!!

樓主, 如果佢仲發你晦氣, 你同佢講,又係你明知仲要搞大我肚既!你有責任要令我開心同照顧我, 唔係要我迫你!你而家搞到我同bb都唔開心,咩都係你一手造成! 將心比己!要我接受29存在, 甘調轉如果我出邊有第二個男人, 你又可唔可以接受個奸夫?

原帖由 beagledog 於 10-7-30 16:28 發表

你都記得 ,原來係英國,不過呢個舊case易搞d, 因為知道晒29姓名同返工地點, 依家樓主對29一無所知, 所以計生辦係冇用.

依家樓主c6都係想享齊人, 邊個頂唔住就自動棄權 ...

大宅

聽你地咁講法, 我覺得而家要同c6攞多d cash 先, ...因為29有左...遲d仲難攞錢..一千萬殺左先...話個心定d...唔好離婚喇, 然後遲d先算..遲d離又好唔離又好...

大宅

原帖由 siuidy08 於 10-7-30 17:14 發表
..一千萬殺左先...話個心定d...唔好離婚喇, 然後遲d先算..遲d離又好唔離又好...

非常同意

大宅

我都話佢唔只咁簡單, 一開始已經騙你29返左江蘇, 其實一早金屋藏嬌. 你老公仲有幾多事瞞你都仲未知, 佢仲有冇同你講29 其他既野添?
佢講關於29既嘢你都係唔好信咁多, 保留下, 而家你思緒錯亂, 好容易做錯決定, 唔好衝動住, 呢刻你最緊要係殺左佢筆錢先, 以防佢將來有藉口唔比錢你,行錯一步棋就冇得返轉頭架啦

姊妹, 撐住呀!

原帖由 C9010275 於 10-7-30 15:22 發表
October,
其实当我发现个二奶时,我老公流了眼泪和我说对不起,更骗我她会回了江苏,一直我只是知道他俩有电话联系,否则我不会和他生bb.

只是到了现在不是我俩的事, 任何决定都会影响bb 一生我才会那么烦。

...

大宅

仲有借問聲, 29係咪係香港生?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

我未睇晒d post,不過我就唔建議樓主離婚,點解自己有份建立野要分比一個8婆...
個8婆做過d乜?

同埋樓主話3千萬唔多...咁我更加唔離,但果3千萬都要落左袋先...起碼就算有咩事,都有野係手先..

複式洋房

唔好離婚住,唔好時時同老公嘈,等佢知你既好,個29既唔好,不過你地都算有d錢, 29唔會放過你老公,你要同你既奶奶關係好d,有咩都有人幫下口,最重要唔好甘激氣,因為你都有左bb,要小心身體.

盡量係呢個時候將你老公d錢轉係自己a/c, 現在都唔知你老公會點, 可能比29電到無左人性, 你同自己講比多d時間老公搵返個良心返黎.

點解個個男人都like大陸女人, 香港d女人幫佢地捱生捱死,大陸果d咩都唔駛做, 可以甘自在.好唔公平

洋房

今日他没俾$$ 我,还约我出去食晚餐,但之后又话约了人去倾野,我又睇睇他今晚几时回来。

他现在答应我个二奶不会在香港生,因为奶奶都警告了他,同埋他都说香港医院全部满额。

我有个二奶个全名和身份证no. 若她真的落香港生,我好易查到。我说边若俾我知道她来香港生,我不会俾bb 跟他姓和他没可能见bb 一面。我知他都好重视我个bb, 因为我们有一次闹交我话要离婚,他说会争个bb跟住我说你想想我们为何离婚,你估个官有可能判给你?

原帖由 感受 於 10-7-30 17:41 發表
仲有借問聲, 29係咪係香港生?

大宅

好媽媽勳章

原帖由 C9010275 於 10-7-30 22:55 發表
今日他没俾$$ 我,还约我出去食晚餐,但之后又话约了人去倾野,我又睇睇他今晚几时回来。

他现在答应我个二奶不会在香港生,因为奶奶都警告了他,同埋他都说香港医院全部满额。

我有个二奶个全名和身份证no. 若她真的落香 ...

你有冇見過個29

今晚食飯氣氛好嗎? 你地有冇傾過D乜野..

如果離婚你可以告佢通姦tim, 而且佢有29憑咩同你爭個bb,, 其實就算唔離婚, 你都叫佢比筆錢你先la, 自己都安心d 麻! 舊錢你唔袋就比個29咖la~

子爵府

2024年龍年勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章

如果係我,我會選擇離開下...比自己和C6一些空間去諗清楚! 係冷靜期間係最感覺到大家需要D乜!!之後再決定去或留!

如果C6個心已經唔係度,我會離婚!就算個人係度都冇意思...見到佢黑哂面自己又辛苦...而且29又成日出招...除非對C6冇哂感情,如果唔係要死忍嘅話真係會死好多細胞,命都短D...淨係為咗唔想平易咗個29而撐,我唔覺得值得囉...

BB方面,雖說比唔到一個完整嘅家對BB唔公平,但我覚得住係男人其中的兩頭家的家庭入面都唔見會活得比單親家庭快樂...

洋房

气氛ok, 没有说不快的事, 只提及公事和关于bb 的事。

我见边二奶照片, 我好朋友和奶奶都见边。 她们说个样仲老边我老公,我奶奶仲说我老公撞邪。

原帖由 等運到 於 10-7-30 23:02 發表

你有冇見過個29

今晚食飯氣氛好嗎? 你地有冇傾過D乜野..

如果離婚你可以告佢通姦tim, 而且佢有29憑咩同你爭個bb,, 其實就算唔離婚, 你都叫佢比筆錢你先la, 自己都安心d 麻! 舊錢你唔袋就比個29咖la~ ...

別墅

I SUPPORT THIS MESSAGE! 如果係我,我會選擇離開下...比自己和C6一些空間去諗清楚! 係冷靜期間係最感覺到大家需要D乜!!之後再決定去或留!

如果C6個心已經唔係度,我會離婚!就算個人係度都冇意思...見到佢黑哂面自己又辛苦...而且29又成日出招...除非對C6冇哂感情,如果唔係要死忍嘅話真係會死好多細胞,命都短D...淨係為咗唔想平易咗個29而撐,我唔覺得值得囉...

BB方面,雖說比唔到一個完整嘅家對BB唔公平,但我覚得住係男人其中的兩頭家的家庭入面都唔見會活得比單親家庭快樂...

伯爵府

你老公要享齊人之福,29站穩腳步後又想要更多了。
她明知自己是29還夠膽短短時間內又大肚又來香港,
你老公比隻29電到暈暈地,樓主要小心行事!
凡勞苦擔重擔的人,
可以到我這裡來,
我就使你們得安息。

太 11:28

大宅

好媽媽勳章

原帖由 C9010275 於 10-7-30 23:32 發表
气氛ok, 没有说不快的事, 只提及公事和关于bb 的事。

我见边二奶照片, 我好朋友和奶奶都见边。 她们说个样仲老边我老公,我奶奶仲说我老公撞邪。

...

keep住咁氣氛就好!

其實好多29都唔系靚咖! 但佢地識手段, 逗得d男人開心, 有d男人又衰中意用下邊唸野,被迷惑左都唔知, 你睇下面個fb, 個29之前就系太高調晒幸福, 令大婆傷心慾絶....又激心,大婆仲同佢老公揹左一身數, 未離婚就同第二個女人一齊, 仲咁揚, 搞到人神共憤, 剷到佢兩個pk...(個29又系好樣衰..)

http://www.facebook.com/group.php?gid=131857333501270

我見你都好放心放老公出去, 唔理佢系咪去找29還是找朋友傾野, 總之夠鐘交人就得, 睇得出你好有信心食得住依個老公咁~

不過記住佢講乜都唔好盡信, 因為佢實在呃過你好多, 好好保護自己,凡事忍耐下先..

憤怒可以令人沖昏頭腦, 每當你嬲到想離婚時, 你就想下如果你走左去, 個29就可坐正, 光明正大同你老公把臂同遊, 可以得閑去shopping, 做濶太, 去high tea....etc過緊你原本生活, 分享緊你努力多年成果, 佔用左你同bb原本應有資源, 你就會stop自己

男爵府

我係你既話, 有成千萬響手, 一手收錢即刻走人啦~~~
個死佬唔死都冇用, 仲要黎把鬼咩~~
你奶奶果d仲好笑, 大家係女人, 俾著果個係佢老公, 佢又忍到咩?!

子爵府

原帖由 等運到 於 10-7-30 23:53 發表

其實好多29都唔系靚咖! 但佢地識手段, 逗得d男人開心, 有d男人又衰中意用下邊唸野,

Agree.

洋房

我奶奶这样做都是不想我走,她一直对我都很好。

证实了他不是去倾公事,仲关电话,我不会再看他面色。

各位支持我的姊妹,
除了名份外,我不会把其他的都送给个二奶。 个老公亲手破坏个家庭,我亦会亲手破坏他十年辛苦得到的事业。

原帖由 cara426 於 10-7-31 00:39 發表
我係你既話, 有成千萬響手, 一手收錢即刻走人啦~~~
個死佬唔死都冇用, 仲要黎把鬼咩~~
你奶奶果d仲好笑, 大家係女人, 俾著果個係佢老公, 佢又忍到咩?! ...

首頁
45678...39

尾頁

跳至