跳至

首頁
12345...28

尾頁

大宅

Sasa返左學兩個星期病左喇 , 今日睇左醫生食藥, 成個人都好攰, 聽日都係唔比佢返學, 等佢係屋企休息下喇.

男爵府

真可憐. 我晴晴都有O的咳呀. 我今朝送佢返學個時都見到好多小朋友都係. 冇辦法啦 ! 小朋友群體生活多數都會咁
你快樂,所以我快樂 !!!

男爵府

本來晴晴咳好o左啦 !點知佢2隻o野一齊開雪櫃攞o野飲. 又反咳多o左. 睇o黎又要睇醫生啦 ! 今日見到佢地應該係食蛋卷.飲利賓納

大宅

oh~ 我都唔敢比凍野 sasa 食住呀, 肺事佢又黎料要睇醫生. 你見到佢地今日上堂食咩呀 ??

我呢排幫sasa 搵英文班, 係愉城搵到一個啱時間比佢, 上左一堂, 無咩反應, 佢又好似唔係好鍾意, 而家比佢試返一堂DRM, 等佢瞓少一日晏覺, 睇下sasa 頂唔頂得住.

原帖由 evitalcm 於 10-9-16 12:18 發表
本來晴晴咳好o左啦 !點知佢2隻o野一齊開雪櫃攞o野飲. 又反咳多o左. 睇o黎又要睇醫生啦 ! 今日見到佢地應該係食蛋卷.飲利賓納

男爵府

唔係, 不過送佢入課室個時見佢地送入課室, 知道佢食咩LAW. 我問晴晴, 好似老師知道佢該都只係比佢飲水喎 ? 唔知係唔係

男爵府

SA 媽: 有冇睇通告呀 ? 手足口呀 不過應該就唔係我地幼兒班, 係高班o既小朋友. 因為我今日送o既時候見到都係個2班高班o既2位老師帶口罩.

大宅

啱啱睇到喇, 係咪會好易傳染到 ga ?? 好驚呀

你係咪同你家姐姐講左唔續約喇 ? 佢同我工人講話搵野做wor

原帖由 evitalcm 於 10-9-20 18:37 發表
SA 媽: 有冇睇通告呀 ? 手足口呀 不過應該就唔係我地幼兒班, 係高班o既小朋友. 因為我今日送o既時候見到都係個2班高班o既2位老師帶口罩.

男爵府

係呀 ! 我講o左啦 ! 叫佢早o的搵到好人家. 話晒都4年, 每個人都有其好與唔好. 算吧啦 ! 我都唔想佢搵唔到人, 希望佢好頭好尾,呢2個幾月做好o的.

男爵府

oh ! 我囡本來好啦 ! 點知道又O黎咳. 仲暖暖地. 所以今日唔比佢返啦 ! 我仲走返學校比O左佢個柚. ( 因為阿囡負責 ) 本想去試吓睇楊嘉祥.我老公叫我返上去睇張應敏跟返好O的. 醫生講, 佢似係因為我搬家裝修完個O的敏感咳引起. 叫我一定要打開門窗, 通風. 唔係有排咳唔好. 我昨晚先同個工人講: 叫佢停用個O的香到想死O既LOTION. 因為佢同我個囡一間房. 每晚洗澡後用O的香到C O既LOTION . 成房都係O的香味. 咳到阿囡死

大宅

真係慘, 病咁耐 ~ sasa 本來又係好到七七八八, 點知今日又有少少鼻水, 觀察多一日, 聽日可能又要睇醫生. 姐姐話可能係坐佢隔離個小朋友野比佢, 因為個同學仔病左好耐, 次次放學都見佢兩條鼻睇, 老師都有叫家長帶佢睇醫生, 唔明點解病左咁耐都唔放假休息下. 仲有尋日佢地返學果陣, 見到有個高年班同學成手成面都有紅點, 都唔知佢有無睇醫生 ? 點解仲要返學唔係屋企休息下 ? 不過姐姐話尋日放學所有人都戴哂mask 喇.

原來你尋日拎生果返去, 唔怪得姐姐話晴晴病左無返都見到你啦.

D工人姐姐係好鐘意用D好香既野, 差唔多所有野都好香, 我以前同而家呢個都係咁.

sasa好少睇楊醫生, 一黎遠, 二黎等佢攞藥真係好耐, 次次都要一粒鐘, 睇親佢我老公都等到發火, 所以多數係曾醫生放假就會睇佢, 不過sasa睇佢兩個都 ok. 愉景新城果個就唔夾佢 lor.

仲有想問下你聽日帶生日袋, 洗唔洗帶書同手冊 ?

原帖由 evitalcm 於 10-9-22 11:47 發表
oh ! 我囡本來好啦 ! 點知道又O黎咳. 仲暖暖地. 所以今日唔比佢返啦 ! 我仲走返學校比O左佢個柚. ( 因為阿囡負責 ) 本想去試吓睇楊嘉祥.我老公叫我返上去睇張應敏跟返好O的. 醫生講, 佢似係因為我搬家裝修完個O的敏 ...

男爵府

原帖由 catandpig 於 10-9-23 16:01 發表
真係慘, 病咁耐 ~ sasa 本來又係好到七七八八, 點知今日又有少少鼻水, 觀察多一日, 聽日可能又要睇醫生. 姐姐話可能係坐佢隔離個小朋友野比佢, 因為個同學仔病左好耐, 次次放學都見佢兩條鼻睇, 老師都有叫家長帶佢 ...

唔駛bring 書. 手冊我照攞.

男爵府

我今日去o左同佢地2個都睇o左 中醫. 哥哥都ok . 不過我比佢食中醫藥粉就應該好. 阿妹我都係攞定.食完西藥停一日先比佢食中.
有時都好怕o的其他小朋友, 所以情願晴晴自己帶o左 口罩好似仲好o的.

大宅

妳睇開邊個中醫, 掂唔掂 ? 我都想搵個中醫睇下.

原帖由 evitalcm 於 10-9-23 23:10 發表
我今日去o左同佢地2個都睇o左 中醫. 哥哥都ok . 不過我比佢食中醫藥粉就應該好. 阿妹我都係攞定.食完西藥停一日先比佢食中.
有時都好怕o的其他小朋友, 所以情願晴晴自己帶o左 口罩好似仲好o的. ...

男爵府

畫室附近. 百老匯對住. 報紙檔個度呢.....濟安堂.

大宅

ic. thx

原帖由 evitalcm 於 10-9-27 15:29 發表
畫室附近. 百老匯對住. 報紙檔個度呢.....濟安堂.

伯爵府

大家好.

順利搬到婆婆家暫住, 但日日都有返荃景, 因要送囡囡上校車, 希望時間過快D, 可以早日回歸.

男爵府

good !

大宅

大家好呀!!!好耐冇上來, 最近心情不佳, 公司又有d38同事想迫我走, 因為她們想介紹自己朋友入去做, 所以我好唔開心, 如果唔係為了對囝囡我一定會遲工唔做, 但現在我唯有啞忍 情緒很低落

男爵府

OH ! 唔怪之得啦 ! 見你fb咁唔開心. 我都好明白o既. 呢o的o野真係好煩! 加油, 希望你大細牛比多o的正能量比你.

男爵府

trammy 媽, 我晴晴學跳舞個度好多你馬基o的同學仔.

首頁
12345...28

尾頁

跳至