家事百科

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問哪裡有搬屋紙箱賣,幾多錢一個?

大宅

在 yahoo.com.hk 打 紙箱, 有很多紙箱公司比你挑選.

大宅

我听讲,搬屋公司到时会给好多纸箱你,楼主是自己搬吗?

大宅

搬屋公司是包埋的. 我上次搬屋, 個司機好好人, 先車了10 多紙箱給我先, 都已經好足夠, 當然, 要看你本人多不多東西啦!! D 廚房用品, 如鑊, 沙煲.... 等大件東西, 你不用紙箱包的, 當天, 這些公司會提供一些大竹羅比你放, 作搬動的. *那次搬屋, 好似是 1 個大衣櫃 + 1 張餐枱 + 幾個竹羅+ 十幾箱紙 + 幾個膠箱 .... 等. ( 好似是$900左右。 )===> 記住, 搬屋千萬不要找朋友幫手, 因為這些人真的很快手, 便幫你搬好, 專業便是専業, 這些錢不能慳的.

子爵府

搵搬運公司搬啦,俾兩千零蚊唔洗自己搬,call佢地一般都有紙 你

大宅

多謝各位,不過由於我只係同層搬遷,而且又會掉晒所有櫃,所以我決定自己慢慢搬,我會去藥房試下找箱

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

生果檔囉~1-2蚊一個~

大宅

原帖由 netmum 於 10-9-13 23:49 發表
多謝各位,不過由於我只係同層搬遷,而且又會掉晒所有櫃,所以我決定自己慢慢搬,我會去藥房試下找箱

拾荒者競爭好激烈,你如果唔係同藥房直接拎而係去執,小心出事。我樓下萬寧就長期有拾荒者駐守,仲試過打交。

如果你唔係要好大個箱同好多個箱,去郵局就已經有得賣,保證衛生安全。
http://www.shopthrupost.hk/product_listing.jsp?catid=CA15&ad=none

如果你返工間公司方便的話,應該可以同速遞公司(包括香港郵政)拎到D免費箱... 你有開戶就得。詳情我唔清楚,但我以前有同事做過呢種事...

首頁

尾頁

跳至