興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

我在fox dl咗d電話玲聲, 不知入落itune那個位置, 有無人幫到我 ? thanks

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

原帖由 ilovematthew 於 10-9-16 20:37 發表
我在fox dl咗d電話玲聲, 不知入落itune那個位置, 有無人幫到我 ? thanks

首先在 itunes menu bar 的 "編輯"--> 喜好設定 --> 一般 --> tick 返 "鈴聲" 呢個box 先
之後將d 鈴聲drag & drop 去itunes 左手邊menu 的鈴聲內就得

當然, 駁好iphone 後, 在itunes, click 左邊你的iphone, 再在右邊 menu 揀 "鈴聲" 呢項, tick 返你要的鈴聲再同步就得

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 chloepapa 於 10-9-16 21:47 發表

首先在 itunes menu bar 的 "編輯"--> 喜好設定 --> 一般 --> tick 返 "鈴聲" 呢個box 先
之後將d 鈴聲drag & drop 去itunes 左手邊menu 的鈴聲內就得

當然, 駁好iphone 後, 在itunes, click 左邊你的iphone, 再在 ...

嘩, 你好犀利呀, 唔該哂, 但現在我只在itune的資料庫內找到dl了的玲聲, 但點樣可以用到, 我在iphone內的設定找不到的 ?

版主

同步左d 鈴聲去iphone 未 ?
同步完, 在 iphone 的 setting --> Sounds --> Ring 下面的 Ringtone 可以click 入去揀

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 chloepapa 於 10-9-16 23:18 發表
同步左d 鈴聲去iphone 未 ?
同步完, 在 iphone 的 setting --> Sounds --> Ring 下面的 Ringtone 可以click 入去揀

唔知點解, 玲聲去咗iphone的ipod入面, itune還顯示, 問我是否要同步玲聲, 如果是, iphone上的歌曲會被刪除

版主

原帖由 ilovematthew 於 10-9-16 23:24 發表

唔知點解, 玲聲去咗iphone的ipod入面

你d 鈴聲係唔係 m4r 格式 ?
mp3 格式唔啱架wow

由mp3 轉 m4r , 可以用 iringer 呢個software
http://www.iringer.net/

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 chloepapa 於 10-9-16 23:29 發表

你d 鈴聲係唔係 m4r 格式 ?
mp3 格式唔啱架wow

由mp3 轉 m4r , 可以用 iringer 呢個software
http://www.iringer.net/

係mp3格式, 我再試下先 , thanks, 已轉為m4r格式, 但唔知點解佢去咗資料庫內的玲聲內, 不是iphone的玲聲內, 跟iphone同步唔到

版主

原帖由 ilovematthew 於 10-9-16 23:35 發表

係mp3格式, 我再試下先 , thanks, 已轉為m4r格式, 但唔知點解佢去咗資料庫內的玲聲內, 不是iphone的玲聲內, 跟iphone同步唔到

在itunes 的資料庫內, 鈴聲, tick 返你想同步去iphone 的鈴聲
在駁好iphone 後, 在itunes 的左方menu 中間位置, 裝置上click 你部iphone 的名, 在右邊menu 會有 "鈴聲" 呢個選項,
click 右邊 "鈴聲" 呢個選項, tick 同步鈴聲呢個方格, 揀所選鈴聲,
揀好, 再在右下角click 同步就ok

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 chloepapa 於 10-9-17 00:37 發表

在itunes 的資料庫內, 鈴聲, tick 返你想同步去iphone 的鈴聲
在駁好iphone 後, 在itunes 的左方menu 中間位置, 裝置上click 你部iphone 的名, 在右邊menu 會有 "鈴聲" 呢個選項,
click 右邊 "鈴聲" 呢個選項, tic ...

今晚返屋企再試吓先, 唔該哂

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 chloepapa 於 10-9-17 00:37 發表

click 右邊 "鈴聲" 呢個選項, tic ...

裝置上中間位置玲聲, 全部反白, 不能給我選項, 為甚麼?

成功了, thanks

首頁

尾頁

跳至