母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

男爵府

上胎我試過, 我係一邊嚴重發炎, 要做手術, 好反之後, 每次我都先比細個邊矩食先, 之後先比另一邊矩食, 雖然都有分別, 但好d,
今胎我都有餵, 2邊奶量有分別, 但我維持黎個方法一星期, 奶量平均反, 而家小b岩岩1 個月..

原帖由 wingshum 於 09-1-13 15:38 發表
我又答下咀先.
我老婆之前都係一邊足夠阿b食.一邊3-4安有時都儲到奶.
但係有次谷奶(右邊), 雖然e家通番.
但係奶量大減.谷奶果邊得番1-1.5安.
重要阿B食大約5min, 就蚊, 攪到老婆好痛. 要食埋左邊.
所以好難儲.
加上 ...

男爵府

原帖由 wingshum 於 09-1-15 17:20 發表
老婆好番3wk la,
都係食jor 塞果邊先.
塞果邊由初初好番有1安, e家有1.5安.
食食下(about 5-7min)就發俾氣. 有時阿b 食開始`發俾4,我用手擠就耐DD.
另一邊有4安到.
咁幾時先多番D? ----我上一次要抽龍, 傷口入面有成個蛋甘大, 所以上一胎一直有分別, 連收奶後個cup都差, 但一般發炎後, 只需要耐心d餵, 我相信好快balance, 努力!!
你果時有冇食增奶野? 如果依另 ...---我上一胎同今一胎都係富媽媽, 無特別食, 但我細女半個月時健康院話女女黃,好擔心, 突然有兩日唔谷奶 , 以為自己收奶, 焂左青木瓜大魚尾花生飲, 好谷, 如果你問我, 我會覺得可以試下飲上奶湯, 但要小心每次餵完後, 個邊有無硬塊, 如果有要按清, 唔係好易又發炎

男爵府

唔好客氣啦~~~
原帖由 wingshum 於 09-1-19 17:18 發表
Hildatong 好多謝你ar.
解決晒老婆kei worry la.
yeah yeah

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊